بچه ها منشا پوسته دانه بازدانگان ، پوشش خارچیه تخمکه؟
نمایش نسخه قابل چاپ
بچه ها منشا پوسته دانه بازدانگان ، پوشش خارچیه تخمکه؟
سلام
در کتاب پیش دانشگاهی فصل 9 میخونیم که باکتریفاژها دیواره سلولی باکتری رو سوراخ میکنن و نوکلئیک اسید خودشون رو وارد سلول میکنن
توی سال دوم میخونیم که اکثر باکتری ها دیواره دارند
پس میشه نتیجه گرفت باکتریفاژ اکثر باکتری هارو آلوده میکنه
حالا بعضی باکتری های دیواره دار کپسول هم دارن
روی کپسول دار ها هم تاثیر داره؟
سلام
یه سوال تو فصل 3 سال دوم دبیرستان تو کتاب گفته بافت پیوندی فضای بین سلولی زیادی دارد ولی اگه دقیق شیم تو شکل بعضی از بافتا مثله چریی و استخوان و پیوندی رشته ای فضای بین سلولی کمتری نسبت به خون و غضروف وسست دارند .!
ولی تو نشر الگو نوشته همه انواع بافت پیوندی حتی استخوان فضای بین سلولی زیادی دارند ..
الن کدومو قبول کنیم ینی میتونیم بگیم همشون فضای بین سلولی زیاده اگه تو تستی اومد ؟؟
دانه گرده نارس ، سلولهایی هستن که از میوز سلول مادر هاگ بوجود میان یعنی 4 سلول طی میوز تولید میشه
سپس این 4 سلول هرکردمشون 2 میتوز میکنن که میشه 4 سلول دیگه ، یعنی در کل میشه 16 سلول به ازای هر سلول گرده نارس
بعدش اطراف این 4 سلول رو 2 پوسته خارجی و داخلی فرا میگیره
از این 4 سلول هم دو سلول به ترتیت نقش رویشی و زایشی رو بر عهده دارن ...
متاسفانه تو شکل میتوزها رو رو ننوشته
در شکل بالاتریش هم از 4 سلول که طی میوز بوجود اومدن یکیش فقط زنده میمونه و 3تای دیگه از بین میرن
اون یکی هم میتوز متوالی میکنه و آندوسپرم رو بوجود میاره ...
دقت کن میتوزهاشون مهم هست :
1- در مخروط ماده : یک تقسیم میوز و میتوز متوالی ======> آندوسپرم
2- در مخروط نر : یک تقسیم میوز و 2 تقسیم میتوز به ازای هر سلول ======> دانه گرده رسیده
سلام .
ببینین مبنای مقایسه بین بافت های پیوندی و پوششی و ماهیچه ای و عصبیه . یعنی بین این 4 نوع بافت اصلی در مهره دارا پیوندی بیشترین فاصله رو داره . و این عملا توی کنکور داخل و خارج 92 هم اومد . شما در واقع دارین بین خود بافت پیوندی مقایسه میکنین و این مد نظر نیست .
موفق باشید.
باکتریوفاژ ها همونطور که اشاره کردین ، بصورت کاملا اختصاصی عمل میکنن
موضوع اینکه باکتریوفاژ ها میتونن از دیواره سلولی و کپسول باکتری ها عبور کنن یا نه ؛ خارج از کتابه ولی واسه تفهیم بیشتر ( اساتید ناظر باشید که دارم اشاره میکنم مطلب خارج از کتابه - بعدا نیاین گیر بدین ) ، باید بگم بله
مثال بارزش باکتری « استافیلوکوکوس اورئوس » هستش که هم دیواره داره و هم کپسول و توسط باکتریوفاژ ها آلوده میشه
دوستان یه سوال دارم
تو کنکور خارج از کشور
یه سوال بود :
چند مورد عبارت زیر را به طور مناسب تکمیل میکند؟
از تقسیم سلول ... تولید نمیشود.
الف - b خاطره ، پلاسموسیت ب - پلاسموسیت ، b خاطره
ج - پلاسموسیت ، پلاسموسیت د - b خاطره ، سلول b خاطره
1 2 3 4
قانونا که مورد الف و د صحیح هستن
و مورد ب هم غلطه ، ولی چرا تو کتاب الگو نوشته مورد ج صحیحه
پلاسموسیت ها که تقسیم نمیشن ؟؟؟؟؟
ببخشید دوستان
من دارم اشتباه میکنم یا اشتباه تایپی ازشماس
موارد « الف و د » ، غلط نیستن؟؟؟
اگ « الف » رو جای گذاری کنیم این جمله در میاد : از تقسیم سلول b خاطره ؛ پلاسموسیت تولید نمیشود
و مورد « د » رو هم بزاریم : از تقسیم سلول b خاطره ؛ b خاطره تولید نمیشود
مورد « ج » درسته
چون در سطح کتاب پلاسموسیت تقسیم نمیشه که بخواد چیزی تولید کنه
به فعل آخر سوال دقت کنید