آيا مزوفيل اسفنجي در گياه c4چرخه كالوين داره؟
نمایش نسخه قابل چاپ
آيا مزوفيل اسفنجي در گياه c4چرخه كالوين داره؟
چون گفته هاپلوئید و اون هم هرسلول ،ما اول سلول زاینده داریم که مییوز انجام میده و اسپرم نا بالغ رو به وجود میاره(سیتوکینز 1 و اولین سلول هاپلوئید.)
بعد اسپرم نابالغ میوز انجام میده و اسپرم تمایز نیافته رو به وجود میاره(سیتوکینز 2 و دومین سلول هاپلوئید).
بعد اسپرم تمایز نیافته بدون انجام میوز و سیتوکینز،آخرین سلول هاپلوئید که سلول اسپرم تمایز یافته باشه رو تولید میکنه،پس با توجه به توضیح 3 که گفتم گزینه 1 حذف هست.
اما گزینه 3 درسته هورومون fsh و lh بر بعضی از سلول های دیواره اسپرم ساز اثر میکنن و باعث میشن که سلول های هاپلوئید به وجود بیاد،هر دوتاشون هم که از هیپوفیز منتشر میشن.
موفق باشی.
روی اسپرم که بله(البته اینجا بهتر بود میگفت غیر مستقیم تاثیر دارد)
fsh و lh روی زاینده تاثیر میذارن و تحت تاثیر اون ها سلول هایپلوئید که همون اسپرم باشه تولید میشه.
ولی امان از طراح و گیج کردن بچه ها،من خودم این سئوال رو 3 دقیقه روش فکر میکردم سر جلسه!
ببین گفته هر سلول هاپلوئید موجود در لوله اسپرم ساز.
خوب این تعریف اسپرم تمایزنیافته هست.
حالا بحث اینجاست که هورمون lh و fsh فقط روی بعضی سلول های دیواره لوله اسپرم ساز تاثیر دارت، نه روی اسپرم ها !!!
اصن این 2تا هورمون درون ریز هستن و از طریق خون میرن به سلول های دیواره لوله اسپرم ساز و اصلا با اسپرم ها هیچ برخوردی ندارن !!
چجوری طراح همچین تصمیمی گرفته، خدا میدونه !
حتی علی کرامت هم گفته بود که میشه گزینه 1 :|
بله درسته خیلی ها گزینه 1 رو گفتن ولی خوب پاسخ نامه ی سازمان سنجش ملاک هست و گزینه 1 با همون استدلال اسپرم تمایز یافته حذف میشود.
البته میگم این سئوال باید تو گزینه 3 یه کلمه ی غیر مستقیم هم میوورد.
اما به هر صورت سئوال سئوال کنکوره و حرف آقای x یا y هم هیچ ارزشی نداره.
آدم باید از سئوالات کنکور یاد بگیره قبل کنکور بحث بود که آیا لنوفسیت t کشنده دیاپدز داره یا نه که دقیقا این نکته دستخوش سئوال شد تو 94.
کلا از این سئوال های دو پهلو 5 یا شایدم 6 تا پیدا بشه که بدترین حالت اینه که آدم نتونه پاسخ بده خوب ضرر هم نکرده.
یعنی گزینه1 رو به خاطر زمانی که اسپرم تمایز ایجاد میکنه و در این مرحله هیچ سیتوکینزی رخ نمیده، رد میکنی ؟؟
yes
من رد نمیکنم سنجش رد کرده من استدلالم اینه:y (487):
خیر هست اما اسفنجی نیست و تفاوت هایی داره با سلول میانبرگ اسفنجی.
در واقع نوعی پارانشیم فتوسنتز کننده هست که بهش میانبرگ اسفنجی یا مزوفیل اسفنجی نمیگیم.
مقایسه های زیر و شکل هم میتونه بهتون کمک کنه.
1- كلروپلاست هاي سلول هاي غلاف آوندي از نظر اندازه بزرگتر از كلروپلاست هاي سلول هاي مزوفيل هستند.
2- كلروپلاست هاي سلول هاي غلاف آوندي برخلاف سلول هاي مزوفيل فاقد ساختمان هاي مشخص و منظم گرانوم هستند . در اين كلروپلاست ها صحات تيلاكوييد به صورت پراكنده قرار دارند.
3- كلروپلاست هاي سلول هاي غلاف آوندي داراي دانه هاي نشاسته هستند كه مبين وجود تمام آنزيم هاي لازم براي سنتز نشاسته مي باشد در حاليكه دانه هاي نشاسته در سلول هاي مزوفيل مشاهده نمي شود و دليلي بر عدم وجود آنزيم هاي مربوط به سنتز نشاسته در اين سلول ها است .
بالایی ها میانبرگ اسفنجی ان و همونطور که میبینی c4 میسازن و پایینی ها غلاف آوندی هستن که چرخه ی کالوین رو داری توشون میبینی.
فایل پیوست 50833
موفق باشید.
سوال 3 شما خیلی سوال عمیقیه
من حدس می زنم اون زمان آخر فصل هفت زیست سوم چرخه ها رو توضیح داده بودن و توشون چرخه هاپلوئیدی هم بود که می گفت ویژگیش اینه که از هاگ با میتوز گامت تولید می شه و ...
و بعدا از کتاب درسی حذف شده.
واقعیت امر هم همینه که قارچ ها گامت دارن. اما عایا در محدوده کتاب درسی و کنکور؟
به نظر بنده تنها بهانه طراحان کنکور برای پرسیدن اون نکته همون چرخه ها بود که فک کنم الان حذف شده و دومرتبه نمی تونن اونو بپرسن.
نظر شما چیه؟