منم آیکیو میخونم ولی چرا همچین چیز عجیب غریبی ازش درک نکردم تا حالا :yahoo (76): آیکیو رو با احتیاط باید بخونیا !
نمایش نسخه قابل چاپ
تستارو فرد زدی؟:))
من نکته رو دقیق تو کتاب وارد کردم وحتی ارجاع دادم به IQ تا اگه بعدا خوندم نگم نکته از کجا اومده:))
تست 3232 گزینه ی 1 ) فقط mrna ها اطلاعات را از DNA به ریبوزوم ها حمل می کنند
در ضمن نکتش رو تو قلمچی هم دیدم
بعدم به نظرم با وجود عجیب غریب بودنش اما منطقی هم هست : چرا به mrna میگن پیامبر یا پیک ؟:)) چون فقط اونه که میتونه پیام ژن رو منتقل کنه ! یعنی کدون ها !
میشه بی زحمت منبعی که این نکته رو اوردین + جواب منبع رو بگین . چون سارا خانم به شک انداخت
نه تستا رو فرد نزدم. کتاب من چاپ 95 ئه اون شماره تستی که گفتین واسه من اصلا مربوط به فصل دومه .
این گزینه ای که میگین رو من کاملا تایید میکنم چون من کتاب صریحا گفته که * RNA ای که اطلاعات را از DNA به ریبوزوم حمل میکند RNA پیک است * بقیه ی RNA ها که اطلاعاتی رو حمل نمیکنن ! خب کاملا هم درسته این گزینه . ولی دقت کنین که اطلاعات منظور پیام ساخت پروتئینه ! هر ژنی یه پیامی داره ! حالا این پیام میتونه ساخت پروتئین باشه یا پیام ساخت tRNA یا هرچی . اصلا شما اینو به من بگو که اگه پیام ژن فقط ساخت پروتئین باشه به بقیه ی ژن های که رونویسی میشن چی میگن ؟؟ خب اوناام پیامن دیگه ! چرا انقد سخت میگیرین .
تا وقتی اون منبع قلم چی رو هم گزینه شو دقیق بهم نگین من بازم قانع نمیشم .
این سوالی ک ایشون پرسیدو هم من قبلا یه جا دیده بودم ولی یادم نیس
میدونم شما میخوای فرق اطلاعات و پیام رو بگید که از نظر منم منطقیه و خیلی باهاش کلنجار رفتم.اما یه مشکل اینه که اسم mrna همه جا پیامبر و پیام رسان هست که خراب میکنه ( میدونم آر ان ای اطلاعات رسان خیلی مسخره میشه.ولی اگه قرار بود اطلاعات و پیام اینقدر فرق داشته باشن قطعا تو انتخاب اسم mrna لحاظ میشد.همون rna پیک فقط باقی میموند ) در هر صورت نظر من هم همینه ولی همه چی بستگی به نظر طراح داره
اگه حوصله داشتم میگردم و قلمچیش رو هم پیدا میکنم
سلام.سوال قلم چی بیستم مهرماهه.
فایل پیوست 82997
اینم جوابشه که گزینه درست رو همین گرفته.پس یعنی بیان ژن همون رونویسیه؟!
فایل پیوست 82998
موکوز جزو شیره معده محسوب نمیشه؟!
و این که تو شکل ص ۶۰ کتاب دوم چرا برای اون مجموعه سلولهای پوششی نوشته غده ی معده!؟
آهان . پس نظر طراح اینه که پیام با اطلاعات فرق داره و امیدوارم نظر طراحای کنکور هم همین باشه
نه . رونویسی برای mrna بیان ژن نیست تا وقتی پروتئین فعال ایجاد شه. اینارو قبلا واستون توضیح دادما :yahoo (35):
منظور سوال اینه هر ژنی که ازش rrna ساخته میشه + هر ژنی که ازش trna ساخته میشه + هر ژنی که ازش mrna ساخته میشه و mrna هم ترجمه میشه و پروتئین حاصل هم فعال میشه + هر ژنی که ازش rna های کوچک ساخته میشه , همگی پیامشون رو دادن به مولکولی دارای پیوند فسفودی استر ( RNA )
اون چیزایی که درباره ی اطلاعات و پیام و اینا بحث کردیم رو فراموش کنید.همینی که قلم چی گفته قبول کنید
پس چرا اینجا اینجوری نوشته.براساس کتاب نظام قدیم میگم.فایل پیوست 82999
خب اگه از این جمله اینو استنباط کنیم که" هر ژنی که حاوی اطلاعات ساخت mrna هست، با بیان شدن اطلاعات خودش رو به mrna که دارای پیوند فسفو دی استر است منتقل میکند." خب پس یعنی بیان ژن رو تو ام ا ان ای ها هم رونویسی درنظر گرفتیم.چون اگه تولید پروتیین فعال، بیان ژن محسوب بشه که مثلا تو ترجمه اطالاعات به ملکول دارای پیوند فسفودی استر نمیره.
نمیدونم تونستم منظورمو برسونم یا نه.ولی سردرگمم:|
خیلی سبز گفته شیره ی معده : آنزیم + موکوز + فاکتور داخلی معده + HCl
برای اینکه خیالتون راحت بشه هم اینو ببینید (مورد 2) نکات کلیدی بافت معده و ترشحات آن (فصل 4 زیست و آزمایشگاه 1)
نه دیگه ! میفهمم منظورتونو ! منظور این نیست که اگه ژن اطلاعاتش رو بده به mrna یعنی بیان شده ! منظورش اینه که برای بیان شدن باید ( اول ) اطلاعاتش رو بده به mrna ! یعنی این یه بخش از بیان شدن ژن هست ! نه اینکه بیان شدنش با رونویسی شدنش یکی باشه
یه جور دیگه بگم ! خودتون قبلا یه سوالی پرسیده بودین.میگفت هر ژنی که بیان شه فسفات سلول رو زیاد میکنه ! یعنی هر ژن باید برای بیان شدن اول رونویسی شه
تازه اگه بیان شدن به معنی فقط رونویسی باشه چرا تو کتاب از بیان شدن ژن پروتئین حرف زده ؟!
سلام دوستان
یه منبع میخوام برای زیست پیش دانشگاهی که تست های خوبی داشته باشه و مبحثی باشه
اگه درسنامه داشت مهم نیست فقط اون مواردی که بالا گفتم رو داشته باشه کافیه. بیشتر واسه تست میخوام و پاسخنامه خوبی داشته باشه
اسم کتاب به همراه قیمت اگه میدونید با تشکر
۲تا سوال از فاگوزیست سال دوم:
هر جانداری که در آن آنزیم روبیسکو فعالیت میکند قطعا فاقد گوارش برون سلولی هست.
هر جانداری که گوشت خوار هست به طور قطع فاقدژن مربوط به آنزیم روبیسکو میباشد
کدامیک صحیح هست و کدامیک غلط هست