من فیلم عمارلوهم دیدم همینو گفت و خودم هم از کتاب اینو برداشت کردم
نمایش نسخه قابل چاپ
تو ایکیو یه تست هست از کنکور سراسری سال 90
یه گزینش نوشته که گیاه cam نمی تواند در شب درون واکوئل خود اسیدهای الی بسازد که گزینه ی غلط در نظر گرفته و تو پاسخ نامشم نوشته در شب توی واکوئل تثبیت کربن دی اکسید و تولید اسید الی رخ میده ...
کتاب ایکیوی من چاپ 95:(:(
دیگه ازش بدم میاد احساس میکنم همش غلطه..دیروز یه ساعت تو ازمون رو این سواله فکر کردم میگفتم چرا دوتا جواب تو گزینه ها هست..
ولی خب در کل پس این تست سال 90 چرا این گرینه رو باید اشتباه در نظر بگیره؟
دوستان بنظرتون من باید کتاب ایکیو رو عوض کنم؟
یعنی چاپ امسال نسبت به سال قبل خیلیی تغییرات داشته؟؟؟الان من احساس میکنم کتابم کلا غلطه :(
شانس منه ها وگرنه همیشه تنها تغییرات کتابا اضافه کردن کنکور سال بعد بود:(
برای ساخت قند موجود در دی نوکلئوتید چند co2 چند ATP چند NADPH چند الکترون به ترتیب مورد نیاز است ؟
1- 10 20 40 2- 12 24 24 3- 10 20 20 4- 12 24 48
توضیح بدید ممنون میشم
کتاب پیش سال 95-96 (پارسال) تغییر کرد این قسمتش ...
کتاب من که برای امسال بود ، همین اشتباه تثبیت اولیه در واکوئل رو داشت که من به آقای زارع نشون دادم ، خودشونم گفتن که این قسمت تغییر کرده ....
قلمچی هم آزمون 6 اسفند 95 و هم 4 اسفند (همین جمعه گذشته) ، همین موضوع رو سوال داد ...
برای گیاهان CAM :
تثبیت اولیه CO2 در سیتوسل
ذخیره اسید آلی در واکوئل
تثبیت نهایی در کلروپلاست
نوکلئوتید قند 5 کربنه داره ....
چون گفته دی نکلئوتید ... پس n=10
ATP میشه 30 تا
NADPH میشه 20 تا
CO2 میشه 10 تا
الکترون و یون هیدروژن هم 40 تا
البته اینا همه با فرض اینکه در پیوند فسفواستر و فسفو دی استر تبادل الکترون و .... در محاسبات صورت نمیگیره ...
اگرکتابی ، گفت بیشتر از 40 الکترون ، درست داره میگه ولی این موضوع خارج از کتاب درسیه
و یا در هنگام سنتز ابدهی مرحله سوم کالوین ، به دلیل ازاد شدن ATP ، مقدار ATP بیشتر از 30 تاس
سوال خارج کشور96
کدام عبارت درباره ی واکنش های مرحله ی بی هوازی تنفس در یک سلول میانبرگ اطلسی درست است؟
جواب:با تولید هرترکیب کربن دار بدون فسفات دو مولکولatpازاد می گردد
مگه نگفته بی هوزای پس چرا تخمیرهارو حساب نیاورده فقط منظورش گیکولیز بوده
؟؟؟؟؟؟؟؟
نکته اول اینکه فک کنم منظورت کربس بوده ( ونه کالوین ) ...
نکته دوم هم اینکه خیلی خوب شد این سوال رو اینجا پرسیدی ...
دقیقا این تست خ 96 که سوال 4988 کتاب ای کیو هست ، منافات داره با سوال 4190 همین کتاب ، مورد ه
داستان اینه
ما یه تنفس بی هوازی داریم
یه مرحله ی بی هوازی تنفس
حالا
تنفس بی هوازی میشه : گلیکولیز + فاز تخمیر
تنفس هوازی میشه : گلیکولیز (مرحله بی هوازی تنفس) + چرخه کربس + زنجیره انتقال الکترون
اکثر کتاب های بازار هم نگارششون در سال گذشته مبتنی بر همین نکته بود که مرحله بی هوازی تنفس ، اولا منظور از تنفس ، قسمت هوازیشه و ثانیا داره گلیکولیز رو معرفی میکنه ...
من خود دکتر زارع رو هم منشن میکنم که این مورد ه در سوال 4190 رو بیشتر توضیح بدن ( که چرا تخمیر رو جزو مرحله بی هوازی تنفس گرفتند؟)
@
پاسخ دکتر زارع به اون دو تا سوالی که مطرح شد ( توی انجمن نتونستند پاسخ بدن ، داخل تلگرام جوابشو فرستادند که من توی انجمن قرار بدم)
- در ارتباط با فتوسنتز در گیاهان cam
قبلاً در کتاب درسی نوشته شده بود که تثبیت اول کربن دیاکسید در واکوئل انجام میشه. تست کنکور سال ۹۰ نیز بر اساس همین جمله است. اما بعد از اون، در کتاب درسی اضافه شده است که تثبیت اولیه در شب در سیتوسل است و ذخیره در واکوئل. همچنین به اسم اسید مالیک نیز در ویرایش جدید کتاب درسی اشاره شده است.
۲- درباره تخمیر و سؤال کنکور ۹۶
تخمیر جزئي از تنفس بیهوازی است. از نظر علمی، تخمیر بهمعنای اکسایش بیهوازی گلوکز به یک اسید، الکل یا گاز است. در سطح کتاب درسی نیز شواهد متعددی برای توضیح اینکه گلیکولیز نیز جزء تخمیر هست وجود داره، مثل شکل صفحه ۲۰۱ و یا این جمله که «در تخمیر نیز مقدار کمی atp تولید میشود».
چرا تخمیر بیهوازی هست؟ به موارد زیر دقت کنید:
۱- تعریف فرایند بیهوازی در صفحه ۱۹۴
۲- شکل ۹ فصل ۸
۳- پاراگراف دوم صفحه ۲۰۱
۴- شکل ۱۵ صفحه ۲۰۲
این توضیحات برای بررسی سؤال ۴۱۹۰ کافی هست.
مشکل سؤال کنکور چی هست؟ طراح با اشاره به «مرحلهی بیهوازی تنفس» میخواسته بگه که تنفس مرحلهی دیگری هم داره که میشه تنفس هوازی. و در واقع اینجوری در نظر گرفته که بهطور کلی در حالت طبیعی سلول تنفس هوازی هم انجام میده. بر همین اساس، گزینه (۲) رو درست گرفته. هرچند خیلی دقیق بخوایم به این قضیه نگاه کنیم، گزینه (۲) هم مشکل داره. متأسفانه در مورد این سؤال هم مثل خیلی از سؤالات چالشبرانگیز کنکور، رویکرد اکثر کتابهای بازار حذف سؤال، تحریف سؤال و یا ارائه توضیح ناقص بوده و این باعث بروز ابهامات بیشتر شده.
موفق باشید
ببخشید میشه این سوال هم جواب بدین
این جمله درسته؟
《هنگام دم ابتدا هوای مرده قبلی که در مجاری تنفسی باقی مانده و پر از co2 حاصل از بازدم قبلی است وارد شش ها میشود.》
مگه ما نمیگیم هوای مرده تهویه نشده است و اکسیژنش زیاده پس چرا این جمله برعکسشو میگه؟
Sent from my SM-G920F using Tapatalk