X
  • آخرین ارسالات انجمن

•  

صفحه 290 از 1912 نخستنخست ... 190280289290291300390 ... آخرینآخرین
    نمایش نتایج: از 4,336 به 4,350 از 28680
    1. Top | #4336
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط ParsaYousefi نمایش پست ها
      سلام

یه سوال خارج کتابی دارم !

ایا در سلول های خزه نمی توان دیواره دومین پیدا کرد ؟

؟؟؟؟
      ندارند! کلاً طی تکامل دیواره دومین در گیاهان آونددار یا دارای بافت هادی ظاهر شده خزه ها از ابتدا هم در مناطق مرطوب رشد کردن الان هم همینطوری موندن و قسمت هایی از خزه به خصوص ساختار تار در اسپوروفیت که استوار باقی میمونه حاصل کار دو نوع سلول خاص هست که اسمشون مهم نیست (ولی اگه دوس داری بدونی هیدروئید و لپتوئید) ، این سلول ها پروتوپلاسم ندارن و چندین دیواره نخستین غیر لیگنینی دارن ولی بر خلاف گیاهان آوندی که در اون ها تراکئید ها دیواره دومین دارن در خزه ها این سلول ها که وظیفه ترابری رو بر عهده دارن دیواره دومین تشکیل ندادن.
      پس کلاً میشه گفت دلیلش این بوده که به دیواره دومین نیاز نداشتن پس تشکیل ندادن ولی در حین تکامل و افزایش اندازه گیاهان به ساختار هایی استوار تر نیاز شده که در نهایت به تولید دیواره دومین در نسل جدید گیاهان یعنی گیاهان آوندی انجامیده ...

2. Top | #4337
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط kahkoo نمایش پست ها
      ندارند! کلاً طی تکامل دیواره دومین در گیاهان آونددار یا دارای بافت هادی ظاهر شده خزه ها از ابتدا هم در مناطق مرطوب رشد کردن الان هم همینطوری موندن و قسمت هایی از خزه به خصوص ساختار تار در اسپوروفیت که استوار باقی میمونه حاصل کار دو نوع سلول خاص هست که اسمشون مهم نیست (ولی اگه دوس داری بدونی هیدروئید و لپتوئید) ، این سلول ها پروتوپلاسم ندارن و چندین دیواره نخستین غیر لیگنینی دارن ولی بر خلاف گیاهان آوندی که در اون ها تراکئید ها دیواره دومین دارن در خزه ها این سلول ها که وظیفه ترابری رو بر عهده دارن دیواره دومین تشکیل ندادن.
      پس کلاً میشه گفت دلیلش این بوده که به دیواره دومین نیاز نداشتن پس تشکیل ندادن ولی در حین تکامل و افزایش اندازه گیاهان به ساختار هایی استوار تر نیاز شده که در نهایت به تولید دیواره دومین در نسل جدید گیاهان یعنی گیاهان آوندی انجامیده ...
      خب پس تقریبا غیر مجازه طرح تست از این قسمت

3. Top | #4338
      کاربر نیمه فعال

نمایش مشخصات
      سوال دارم از کتاب درسی:

جنس کُرک ها چیه؟ هم جنس کوتیکول ها هستند؟

ویرایش پست:
      با استناد به کرک ها کُرک ممکنه یک یا چند سلولی باشه. با استفاده از اطلاعات کتاب درسی می تونیم این جمله رو تایید کنیم؟
      ویرایش توسط zkia : 18 مرداد 1394 در ساعت 23:58

4. Top | #4339
      کاربر نیمه فعال

divoone-shodam
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط zkia نمایش پست ها
      سوال دارم از کتاب درسی:

جنس کُرک ها چیه؟ هم جنس کوتیکول ها هستند؟

ویرایش پست:
      با استناد به کرک ها کُرک ممکنه یک یا چند سلولی باشه. با استفاده از اطلاعات کتاب درسی می تونیم این جمله رو تایید کنیم؟
      کرک: سلول روپوستی تمایز یافته در بخش هایی هوایی (ساقه و برگ و ...) است.
      کوتیکول: ماده کوتینی (مومی = پلیمری از اسید های چرب طویل) است که از سلول های روپوستی در بخش هایی هوایی گیاهان ترشح شده و از لایه های زیرین محافظت می کند.

5. Top | #4340
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      مفهوم این جمله چیه؟

"سنتز و هیدرولیز درون سلولی نشاسته در گیاهان دو طرفه است"
      دلمان برای هرچیز کوچک،چقدر تنگ است..

6. Top | #4341
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط laleh74 نمایش پست ها
      مفهوم این جمله چیه؟

"سنتز و هیدرولیز درون سلولی نشاسته در گیاهان دو طرفه است"
      ینی تو گیاهان هم نشاسته هیدرولیز میشه هم سنتزبرعکس ادما که فقط نشاسته هیدرولیز میشه

جانم از آتشفشان ها گذر مي کند
      با خويشتن در جنگم
      از خود عبور مي کنم
      تو آن سوي من ايستاده اي
      و لبخند مي زني
      و لبخند تو آن قدر بها دارد
      که به خاطرش از آتش بگذرم
      من طلا خواهم شد
      مي دانم .

7. Top | #4342
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      سلام دوستان.

چندتا سوال :

1. در سطح خارج از کتاب پروتیین مکمل روی ویروس ها هم اثر داره ( البته روشی غیر از سوراخ کردنشون ) حالا در سطح کنکور ما باید بگیم روی ویروس ها اثر داره یا نداره ؟
      2. تو کتاب میخونیم که زلالیه در تغذیه عدسی و قرنیه نقش داره. مشمیه هم از رگ خونی تشکیل شده و تو تغذیه کره چشم نقش داره. این دوتا جمله رو با هم قاطی کنیم معنیش این میشه که قرنیه و عدسی رو هم مشیمیه و هم زلالیه تغذیه میکنه ؟ یا فقط زلالیه ؟
      3. عدسی با زلالیه تماس مستقیم داره یا نه ؟ قاعدتا باید داشته باشه. وقتی میگیم که مردمک یه منفذه که از اون زلالیه عبور میکنه پس به فضای پشت عنبیه که درواقع جلوی عدسی هم میشه میره.
      4. عاقا تو جزوه ویژه کنکور 94 عمارلو یه چیز باحال نوشته. البته احتمال خیلی زیاد اشتباه تایپیه. نوشته گوش میانی انسان ماهیچه هایی داره که قبل از شنیدن صدای بلند منقبض میشن کاملا اشتباهه دیگه نه ؟

پیشاپیش مرسی از دوستان

8. Top | #4343
      کاربر باسابقه

bi-tafavot
      نمایش مشخصات
      ميشه تنظيم بيان ‍ژن در يوكاريوت ها رو توضيح بديد؟؟؟

ممنون
      گفتم دوستت دارم
      .

و همه چیز فرو ریخت
      .

چون جان دادن دسته گنجشک‌ها
      .

در بی قراری درخت زیر دستان صاعقه
      .
      👤یحیی صفی آریان

9. Top | #4344
      کاربر انجمن

نمایش مشخصات
      افزایش میزان هورمون تیروکسین (هایپر تیروئیدیسم ) چه تاثیر تو قند خون داره؟؟
      اخه فاگوزیست نوشته کاهنده قندخون ولی جواب کنکور 94 از انتشارات مهروماه نوشته افزایش قند خون و افزایش فعالیت پانکراس !

10. Top | #4345
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط -AMIN- نمایش پست ها
      سلام دوستان. سلام

چندتا سوال :
      1. در سطح خارج از کتاب پروتیین مکمل روی ویروس ها هم اثر داره ( البته روشی غیر از سوراخ کردنشون ) حالا در سطح کنکور ما باید بگیم روی ویروس ها اثر داره یا نداره ؟بله تأثیر داره به طور مثال گروهی از پروتئین های مکلمل با اتصال به پادتن ( آنتی بادی) که از قبل به آنتی ژن سطح ویروس متصل شده فاگوسیتوز رو بیشتر از پیش افزایش میدن که چون در کتاب درسی مواردی از این دست مطرح نشده دونستنش کمکی نمیکنه و چون کتاب بحثی نکرده نمیشه قطعی نظر داد باید با توجه به سؤال و گزینه ها این طور موارد رو بررسی کرد.
      2. تو کتاب میخونیم که زلالیه در تغذیه عدسی و قرنیه نقش داره. مشمیه هم از رگ خونی تشکیل شده و تو تغذیه کره چشم نقش داره. این دوتا جمله رو با هم قاطی کنیم معنیش این میشه که قرنیه و عدسی رو هم مشیمیه و هم زلالیه تغذیه میکنه ؟ یا فقط زلالیه ؟ منشأ زلالیه در واقع همین رگ های خونی هست و خود زلالیه از طریق این مویرگ ها تصفیه میشه و دوباره مواد جدید ( اکسیژن ، قند و ... ) دریافت می کنه پس یه جورایی هر دو با هم همکاری می کنن و مهمترین دلیلی که مویرگ ها به طور مستقیم وارد این بافت ها نشدن اینه که نیاز بوده کاملاً شفاف باشند پس به طور مستقیم زلالیه تغذیه می کنه این دو رو ولی در تصفیه زلالیه رگ های خونی نقش داره. از طرفی ماهیچه های موجود در اون قسمت رو مستقیماً مویرگ ها تغذیه می کنند.
      3. عدسی با زلالیه تماس مستقیم داره یا نه ؟ تماس مستقیم داره قاعدتا باید داشته باشه. وقتی میگیم که مردمک یه منفذه که از اون زلالیه عبور میکنه پس به فضای پشت عنبیه که درواقع جلوی عدسی هم میشه میره. درسته
      4. عاقا تو جزوه ویژه کنکور 94 عمارلو یه چیز باحال نوشته. البته احتمال خیلی زیاد اشتباه تایپیه. نوشته گوش میانی انسان ماهیچه هایی داره که قبل از شنیدن صدای بلند منقبض میشن کاملا اشتباهه دیگه نه ؟ در کتاب درسی چاپ جدید که من همچین مطلبی رو ندیدم می دونم که همه می دونید که این خاصیت در گونه های خاصی از خفاش وجود داره ولی در مورد انسان من جایی ندیدم مطرح بشه.

پیشاپیش مرسی از دوستان همین که پاسخ ها مؤثر باشه این خودش بزرگترین تشکر برای ماست

11. Top | #4346
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط _ZAPATA_ نمایش پست ها
      ميشه تنظيم بيان ‍ژن در يوكاريوت ها رو توضيح بديد؟؟؟

ممنون
      اگر این قسمت رو کتاب درسی یکم گنگ توضیح داده تقصیری نداره چون عوامل مختلفی در تنظیم بیان ژن دخیل هستن و فرایند از آنچه در کتاب درسی اومده پیچیده تره و کتاب درسی اومده به صورت خیلی کلی ازشون رد شده من سعی می کنم به ساده ترین شکل توضیح بدم.

خب همونطور که در کتاب گفته شده در یوکاریوت ها بر خلاف پروکاریوت ها آنزیم rna پلی مراز به تنهایی نمی تونه توالی راه انداز رو شناسایی کنه ( همونطور که میدونیم توالی راه انداز یک توالی خاص از دئوکسی ریبونوکلئوتید هاست.)
      حالا ما در یوکاریوت ها یک سری پروتئین خاص داریم به نام عوامل رونویسی این پروتئین ها در حین فرایند رونویسی کار های خیلی زیادی انجام میدن ولی کتاب درسی برای این که مطلب زیاد نشه اومده دو تا از کار های این پروتئین ها رو توضیح داده اول شناسایی توالی راه انداز ژن و دوم شناسایی توالی افزاینده و اتصال به اون ها (به این نوع از عوامل رونویسی که کار دوم رو انجام میدن می گیم فعال کننده ) خوب همون طور که هر ژن توالی راه انداز خودش رو داره ، توالی های افزاینده هم متعدد هستند و سلول ممکنه هر بار و با توجه به شرایط و نیاز از یکی از اون ها برای رونویسی استفاده کنه. تا اینجا فقط با یک سری چیز ها آشنا شدیم حالا میریم سراغ فرایند اصلی :

همونطور که گفتم انواعی از عوامل رونویسی به اضافه یک سری پروتئین های دیگه که در کتاب درسی مطرح نشده میان و به راه انداز ژن مورد نظر متصل میشن حالا وقتی rna پلی مراز این پروتئین ها رو میبینه خوشحال میشه و میره پیششون پس به این ترتیب rna پلی مراز بدون شناسایی راه انداز میره جایی که راه انداز هست حالا تا این جا کار هنوز تموم نشده یه سری عوامل رونویسی دیگه هم معمولاً روی یک توالی هزاران نوکلئوتید اون ور تر هستن (این توالی افزاینده است و این عواملی رونویسی فعال کننده ها هستن.) که بهشون خبر میدن آهای چه نشستین که اون ور ده مهمونیه اینا هم با خم شدن dna (اگه کنجکاوی بدونی این کار رو هم یک پروتئین که رفیقشونه انجام میده) میان به عوامل رونویسی متصل به راه انداز و rna پلی مراز ملحق میشن اینجاست که میگن کمپلکس رونویسی کامل شده یعنی تمام ساختار های لازم برای رونویسی دور هم جمع شدن حالا چرا کتاب میگه این اتصال عوامل رونویسی متصل به راه انداز رو فعال می کنه دلیلش اینه که وقتی این عوامل رونویسی به هم ملحق میشن یه سری بر هم کنش شیمیایی بینشون رخ میده که باعث میشه همشون روی راه انداز به طور دقیقی جا خوش کنن ( هر چی نباشه پروتئین تشریف دارن !) که در نهایت منجر به تشکیل یک ساختار مناسب برای رونویسی میشه در این لحظه همه دیگه جمعشون جمعه پس مهمونی رو شروع می کنن ( مهمونی = رونویسی ) حالا تو یوکاریوت ها پایان رونویسی هم به همین شکل یکم کار میبره چون کتاب بهش اشاره نکرده پس منم سکوت می کنم ! به عنوان آخرین نکته هیچ وقت این جمله کتاب رو فراموش نکنید "غالباً تنظیم بیان ژن در یوکاریوت ها، هنگام شروع رونویسی است. " من سعی کردم در حد کتاب توضیح بدم در مورد جزئیات اگه سوال دیگه ای دارین بگین اگر در توانم بود پاسخ میدم.

12. Top | #4347
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط soofia نمایش پست ها
      افزایش میزان هورمون تیروکسین (هایپر تیروئیدیسم ) چه تاثیر تو قند خون داره؟؟
      اخه فاگوزیست نوشته کاهنده قندخون ولی جواب کنکور 94 از انتشارات مهروماه نوشته افزایش قند خون و افزایش فعالیت پانکراس !
      کلاً تیروکسین سوخت و ساز بدن رو بالا میبره و باید باعث مصرف انرژی بدن بشه حالا چه انرژی ذخیره شده چه انرژی در دسترس پس قاعدتاً باید باعث افزایش انسولین موجود درخون و مصرف قند موجود در خون و کاهش قند خون بشه به طور کلی اثرات این جور هورمون ها باید در دراز مدت بررسی بشه ولی از اونجایی که منظور سوالات اکثراً اثر هورمون ها در کوتاه مدت هست قطعاً کاهش قند خون درسته.

13. Top | #4348
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      همونطور که گفتم انواعی از عوامل رونویسی به اضافه یک سری پروتئین های دیگه که در کتاب درسی مطرح نشده میان و به راه انداز ژن مورد نظر متصل میشن حالا وقتی rna پلی مراز این پروتئین ها رو میبینه خوشحال میشه و میره پیششون پس به این ترتیب rna پلی مراز بدون شناسایی راه انداز میره جایی که راه انداز هست حالا تا این جا کار هنوز تموم نشده یه سری عوامل رونویسی دیگه هم معمولاً روی یک توالی هزاران نوکلئوتید اون ور تر هستن (این توالی افزاینده است و این عواملی رونویسی فعال کننده ها هستن.) که بهشون خبر میدن آهای چه نشستین که اون ور ده مهمونیه اینا هم با خم شدن dna (اگه کنجکاوی بدونی این کار رو هم یک پروتئین که رفیقشونه انجام میده) میان به عوامل رونویسی متصل به راه انداز و rna پلی مراز ملحق میشن اینجاست که میگن کمپلکس رونویسی کامل شده یعنی تمام ساختار های لازم برای رونویسی دور هم جمع شدن حالا چرا کتاب میگه این اتصال عوامل رونویسی متصل به راه انداز رو فعال می کنه دلیلش اینه که وقتی این عوامل رونویسی به هم ملحق میشن یه سری بر هم کنش شیمیایی بینشون رخ میده که باعث میشه همشون روی راه انداز به طور دقیقی جا خوش کنن ( هر چی نباشه پروتئین تشریف دارن !) که در نهایت منجر به تشکیل یک ساختار مناسب برای رونویسی میشه در این لحظه همه دیگه جمعشون جمعه پس مهمونی رو شروع می کنن ( مهمونی = رونویسی ) حالا تو یوکاریوت ها پایان رونویسی هم به همین شکل یکم کار میبره چون کتاب بهش اشاره نکرده پس منم سکوت می کنم ! به عنوان آخرین نکته هیچ وقت این جمله کتاب رو فراموش نکنید "غالباً تنظیم بیان ژن در یوکاریوت ها، هنگام شروع رونویسی است. " من سعی کردم در حد کتاب توضیح بدم در مورد جزئیات اگه سوال دیگه ای دارین بگین اگر در توانم بود پاسخ میدم.
      ببینین مشکل من دقیقن همینه مگه توکتاب نگفته تنظیم بیان ژن ینی یه سری ژناروشن بشه یه سری خاموش؟خوب الان این توضیحاتی که تو کتابه و شما دادین به نظر من داره اغاز رونویسی رو توضیحمیده نه تنظیم بیان ژن...کلن گیج شدم

با خويشتن در جنگم
      از خود عبور مي کنم
      تو آن سوي من ايستاده اي
      و لبخند مي زني
      که به خاطرش از آتش بگذرم
      من طلا خواهم شد
      مي دانم .

14. Top | #4349
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط bita m نمایش پست ها
      ببینین مشکل من دقیقن همینه مگه توکتاب نگفته تنظیم بیان ژن ینی یه سری ژناروشن بشه یه سری خاموش؟خوب الان این توضیحاتی که تو کتابه و شما دادین به نظر من داره اغاز رونویسی رو توضیحمیده نه تنظیم بیان ژن...کلن گیج شدم
      به همین خاطر در کتاب گفته غالباً تنظیم بیان ژن در یوکاریوت ها، هنگام شروع رونویسی هست. یعنی در اکثر موارد این که رونویسی شروع بشه یا نشه هم ارز هست با بیان شدن ژن و بیان نشدن اون برای همین کتاب تأکید کرده غالباً
      و مثال هایی از تنظیم بیان ژن پس از ترجمه هم در کتاب زده شده به طور مثال در کتاب زیست 1 از تبدیل پپسینوژن به پپسین فعال بحث کرده که این خودش مثالی از تنظیم بیان ژن پس از ترجمه هست.
      ویرایش توسط kahkoo : 19 مرداد 1394 در ساعت 16:38

15. Top | #4350
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      به همین خاطر در کتاب گفته غالباً تنظیم بیان ژن در یوکاریوت ها، هنگام شروع رونویسی هست. یعنی در اکثر موارد این که رونویسی شروع بشه یا نشه هم ارز هست با بیان شدن ژن و بیان نشدن اون برای همینکتاب تأکید کرده غالباً
      و مثال هایی از تنظیم بیان ژن پس از ترجمه هم در کتاب زده شده به طور مثال در کتاب زیست 1 از تبدیل پپسینوژن به پپسین فعال بحث کرده که این خودش مثالی از تنظیم بیان ژن پس از ترجمه هست.
      پس من میتونم اینجوری نتیجه بگیرم تنظیم بیان ژن دریوکاریوت ها به معنای اتصال و عدم اتصال عوامل رونویسی-فزاینده-راه انداز به همه؟

با خويشتن در جنگم
      از خود عبور مي کنم
      تو آن سوي من ايستاده اي
      و لبخند مي زني
      که به خاطرش از آتش بگذرم
      من طلا خواهم شد
      مي دانم .

آخرین مطالب سایت کنکور

• تبلیغات متنی انجمن