عوامل متعددی باعث ایجاد حساسیت غذایی می شود. علایمی که در خلال یک بازتاب حساسیتی ایجاد می شود به محل واکنش سیستم ایمنی نسبت به عامل حساسیت و واسطه های التهابی درگیر و حساسیت نسوج نسبت به واسطه های خاص بستگی دارد.

پزشکان بر این باورند که بررسی خوراکی های حساسیت زا بهترین شیوه تشخیص واکنش منفی بدن نسبت به حساسیت هاست. متداول ترین شیوه پیدا کردن منشأ حساسیت، استفاده از روش حذف یک یک غذاهاست. در این روش بیمار در یک برنامه رژیم غذایی محدود مواد غذایی معمولی را حذف می کند و به جای آن از غذاهایی استفاده می کند که حساسیت کمتری ایجاد می کند.

در این برنامه غذایی با شروع مجدد مصرف غذاهای حساسیت زا علایم شدید و قابل تشخیص بروز می کند. ثبت دقیق جزئیات بسیار مهم است.به عنوان نمونه میزان نبض مچ دست در بسیاری از مواقع با مصرف یک غذای حساسیت زا تغییر می کند.