Fusion نامه
(Fusion به معنای ادغام و ترکیب میباشد)
زود تند سریع بگم محتوای تاپیک و هدفی که دنبال میکنه از چه قراره
محتوای تاپیک ، تماما برگرفته از مصاحبه های انجام شده با رتبه برترهای انجمن کنکوره (طی چهار سال گذشته)
البته قرار نیست همه ی نوشته های مربوط به تاپیک مصاحبه در اینجا قرار بگیره
بلکه گزیده و بخش هایی از صحبت و تجربیات دوستان قرار خواهد گرفت
هدف تاپیک ؟
هدف تاپیک این هست که موضوعات مربوطه رو از دید چندین رتبه برتر به شما ارائه بده و این دیدگاه رو برای نقد و برسی و مقایسه قابل دسترس تر و دسته بندی شده تر کنه
و شما شروع به مقایسه نقطه نظرات و قیاس دیدگاه و تجربیات چندین رتبه برتر کنید و بقول گفتنی مطالب بدرد بخور رو بقاپید
موضوع مهم این هست که وقتی حرف ها رو میخونید شروع نکنید به تقیلد 100 درصد
بلکه با توجه به خودشناسی از خودتون، سعی کنید از هرصحبت و تجربه ای نقاط مفیدش رو برای خودتون بردارید
ایده بگیرید
شخصی سازی کنید
و به کار ببرید
سعی کنید از حرفا و تجربیات دیگران ایده بگیرید و به نفع خودتون استفاده شون کنید حتی ممکنه درجهت متفاوت و گاهی متضادی که باعث پیشرفتت میشه و تورو متمایز میکنه اون ایده رو برداشت کنی
پ.ن:
درصورتی که علاقه مند بودید میتونید برید مصاحبه های بچه ها رو بصورت کامل مطالعه کنید و یا اگه از خوندن این تاپیک پرسشی براتون شکل گرفت داخل تاپیک شون ازشون بپرسید
اینجا صرفا بخش هایی به انتخاب بنده قرار خواهد گرفت.
Fusion
اثرانگشت
توضیحات مربوط به این بخش :
باتوجه به کارنامه کنکور رتبه های برتر
روش مطالعه شون در دروسی که بالاترین درصد رو کسب کردن قرار میگیره + روش ها و کارهایی که در مسیر شخصی خودشون بعنوان اثر انگشت انجام میدادند
امیر حسن نظری فرد _رتبه 1359 منطقه 3 کنکور تجربی 1400
روش مطالعه عربی : درسنامه خیلی سبز جامع + خلاصه برداری حین مطالعه درسنامه + تست بعد از درسنامه + هر شب معمولا یدونه درک مطلب کار میکردم ... به درس عربی علاقه داشتم.
منابع دوران جمع بندی عربی : کنکورای سالای قبل + آزمون جامع موئسسات + مرور لغات + جزوه قواعدی که در طول سال واسه خودم آماده کرده بودم
روش مطالعه شیمی : شیمی : درسنامه خیلی سبز جامع + تست از آیکیو جامع + معمولا دو سه روز یک بار 20-30 مسئله از خیلی سبز مسائل میزدم. نکات درسنامه رو تو کتاب یادداشت میکردم تا تو زمانای مرور همراه با متن کتاب بخونم
منابع دوران جمع بندی برای شیمی: کنکورای سالای قبل + آزمون جامع موئسسات + ترکیبایی که از تو کتاب تو یه برگه خلاصه کرده بودم
روش مطالعه ریاضی : از سیر تا پیاز درسنامه میخوندم و حین درسنامه جزوه مینوشتم. بعدش تست زدنو شروع میکردم . هفته اول آزمون از آکیو هفته دوم از موج آزمون تستا رو هم نشان دار میکردم تا تو زمانای مرور دوباره بزنم
منابع دوران جمع بندی برای ریاضی: کنکورای سالای قبل + آزمون جامع موئسسات + آزمونای جامع موج آزمون
برای درس زیست اصلا از درسنامه استفاده نمی کردم . اول یه دور خیلی سریع در حد 10 دقیقه متن گفتار رو میخوندم تا موضوع دستم بیاد بعد از آیکیو جامع تست میزدم و تو یه دفتر نکات تستارو یادداشت میکردم . بعد تست زدن یه دور دیگه متن کتابو دقیق میخوندم و چون حالا میدونستم کجای گفتار مهم تره بهتر میتونستم مطالبو هایلایت کنم. برای زیست تا یه ماه آخر خیلی خوب پیش رفتم به جز گیاهی . حتی توی آزمون جامعای قلمچی درصدم بین 75-80 بود اما خب بدترین جمع بندی ممکن رو واسش داشتم و اصلا از درصد زیستم تو کنکور راضی نیستم
من دوس داشتم مدام جای مطالعمو عوض کنم و به یادگیری و بازدهیم کمک میکرد.
من دوست داشتم سریع تو جریان تست زنی قرار بگیرم مثلا اگر قرار بود دو ساعت زیست بخونم نیم ساعتش متن کتاب میخوندم بقیشو تست میزدم.
مهشاد فرهادی_مصاحبه با رتبه 544 منطقه 1 کنکور تجربی 1400
عربی: عربی نقطه ضعف من بود و درصد کنکورم واقعا سورپرایزم کرد . برای همین بگم اگه توی درسی ضعف دارین از تلاشتون دست نکشین و بدونین نتیجه اش رو حتما میگیرین . برای عربی من اول درسنامه قواعدی که منطبق بر آزمونم بود رو می خوندم و بعد براش تست میزدم و هر روز 10 تا تست ترجمه و تعریب و یدونه درک مطلب هم توی برنامم بود . یکاری که برای عربی نصفه نیمه خودم انجام دادم ولی خیلی برام مفید بود خلاصه نویسی قواعد بود که آخرا خیلی کمکم کرد
دینی: من برای دینی امسال تقریبا تست زیادی نزدم ولی چندین و چند بار کتاب هارو خوندم و حفظشون بودم . گفتم که از زیپ استفاده میکردم ولی 2 ماه آخر فقط از روی خود کتاب خوندم تا حافظه تصویری به دادم برسه و برام توی ذهنم تثبیت شه هر آیه و حدیث مربوط به کدوم مبحث و جای کتابه و هر روز هم 1 تا 2 درس دینی می خوندم
فیزیک : با فیزیک هم مثل ریاضی برخورد می کردم . فقط خلاصه نویسی رو خیلی جدی می گرفتم و برای هر مبحث خلاصه نویسی میکردم و نکات و تست ها ی پرتکرار رو توی خلاصه هام مینوشتم و زیاد مرورشون میکردم
یه نکته ای که درباره فیزیک و ریاضی خیلی مهمه و باید بهش توجه بشه اینه که شما به هیچ عنوان نباید از هیچ تستی بگذرین و برین سراغ پاسخنامه . هرچقد شده براش وقت بزارین و حلش کنین . این کار ذهنتون رو باز میکنه و خلاقیتتون رو توی حل مسایل دیگه بالا می بره . خودم بعضی وقتا میشد 2 ساعت وقت میزاشتم برای حل یک سوال فقط
زیست : زیست چالش بزرگ خودم بود و خیلی سرش سردرگم شدم و بعد عید تقریبا به تثبیت رسیدم . برای زیست من روی متن کتابا تسلط داشتم ولی تست نمی تونستم بزنم و برای حل این مشکل اومدم خیلی تحلیلی تست زدن
تست که میزدم برای هر گزینه دلیل غلط زدنش رو جلوش مینوشتم و کامل تست رو زیر و رو میکردم و توی کتاب میرفتم سراغ مبحثش و پاسخنامه رو کامل می خوندم . روزی 30-40 تا تست رو اینجوری میزدم و نکاتشون رو یادداشت می کردم و حدود 2-3 ساعت وقتم رو می گرفت ولی بعد یک ماه دیگه درصدام به تثبیت رسیدن
اینو بگم که برای عمومی ها لازم نیست کار خیلی عجیب غریبی کنید . استمرار توی کارای کوچیکه که نتیجه میده بهتون
فهمیده بودم دینی رو راه برم بخونم بهتر یاد میگیرم یا شیمی رو هم زمان با خوندنم باید بنویسم تا توی ذهنم بمونه
محمد مهدی سیاه تیری_رتبه 657 منطقه 2 کنکور تجربی 1400
اول از همه من یه برنامه برای عمومی(به غیر از دینی) داشتم که به صورت روزانه 1 ساعت(دوتا نیم ساعت) به صورت موضوعی میخوندمشون
و خب توی عمومی هم این استمرار خیلی مهمه و باعث میشه پیشرفت کنیم
هر روز نیم ساعت ادبیات و نیم ساعت عربی یا دینی(به صورت چرخشی) با برنامه میخوندم
یعنی اولش برنامه ریختم که توی مهر و ابان و آذر من از ادبیات قرابت و دستور میخونم،برا عربی تست ترجمع میزنم و زبان هم معنی کلمه میخونم و تست میزنم و همینظور برا بقیه ماه ها هم برنامه داشتم
بهترین روش برای پیشرفت همین روازنه های عمومیه که اگه بچه ها بتونن از مهر تا کنکور ادامه بدن خیلی عالی نتیجه میکیرن اما بچه ها باید بدونن که نباید این روزانه ها قطع بشه یعنی اینجوری نشه که شیش روز بخونی بعد یه روز نخونی
فیزیک:اول از همه جزوه معلممون(یا اگه برای یه مبحثی جزوه نداشتم از درسنامه کتاب تست)میخوندم(که اسمش میشه مطالعه تشریحی) بعد تست میزدم البته به صورت اموزشی یعنی زمان اهمیت نداره و هر تست رو بلافاصله بعد جواب دادن میری پاسخش رو چک میکنی،همه میدونن که تنها راه برای پیشرفت توی فیزیک و یاضی تمرین زیاده،تمرین بیشتر مساوری میشه با مهارت بیشتر
بار اول وقتی یه مبحثی از این دو درس میخوندم،میرفتم خلاصه نویسی میکردم به این شکل که فرمول ها و نکته های مهم رو به صورت خیلییییی خلاصه توی کلاسور مینوشتم مثلا یه فصل فیزیک حدود 2 صفحه(1 برگ) و یا گاهی کمتر میشد
حالا مزیت این کار چیه؟وقتی دور دوم که میخوای همون مبحث رو بخونی برای مطالعه تشریحی خلاصه نویسی های خودتو میخونی که توی وقت صرفه جویی خیلی زیادی میشه(به جای اینکه سوالای جزوه و یا درسنامه کتاب تست رو جل کرد)
برای بار دوم به بعد که یه مبحث رو میخونیم باید زماندار تست بزنیم تا مهارتمونم توی کنترل زمان زیاد بشه
فاطمه سادات توکلی_رتبه 1157 منطقه 2 کنکور تجربی 1400
من خودخوان کار میکردم. برای آموزش یا درسنامه میخوندم یا از فیلمای آموزشی با توحه به اون مطلب استفاده میکردم. بعدش هم که تست زنی بود به علاوه آزمون های آزمایشی مختلف که یا سوالاشو تک تک حل میکردم یا به صورت کوویز از خودم آزمون میگرفتم
تقریبا از تابستون دوازدهم یا یه کم قبل تر بیشتر مطالعم با موبایل بود حالا یا فیلمای آموزشی یا پی دی اف آزمونها که توی همون گوشی حل میکردم و خب حس بهتری نسبت به کاغذ داره (حداقل برای من)
مرور کوتاه مدت هم انگیزه و اعتماد به نفس رو بالا میبره هم بازدهی مطالعه زیاد میشه
به این صورت که هفته ای که آزمون داشتم از چند روز قبلش سوالات موسسات رو کار میکردم
یه کار دیگه هم که بین دوستام دیدم خیلی نتیجه داده (خودم خیلی رعایت نکردم) اینه که هر بار که شما میرید سراغ یه درس مبحث قبلی که خوندید رو یه مرور سریع داشته باشید یا چندتا تست از اون مبحث قبل کار کنید
مرور بلند مدت هم که با برنامه آزمون ها انجام میشه و بی انصافی نکنم تو این زمینه برنامه راهبردی قلمچی واقعا عالیه به شرطی که آدم به برنامه رسیده باشه وگرنه اون ایستگاه های بازگشتی، صرفا برای جبران عقب موندگی ها میره.
من خودم چون بیشتر مطالعه و تست زنیم با موبایل و پی دی اف بود سعی میکردم بین موبایل و کتاب کاغذی تعادل برقرار کنم تا چشمام اذیت نشه (تقریبا نسبت 70-30 به نفع موبایل و در تایمای مرور و جمع بندی آزمونها نسبت 90-10به نفع موبایل بود که کمی ممکنه باعث اذیت چشمها بشه)
برای یادگیری هم سعی میکردم ترکیبی از درسنامه و فیلم رو داشته باشم (بسته به درسی که بود) که فیلم دیدن معمولا باعث حفظ انرژی و افزایش ساعت مطالعه میشه به شرطی که پشت سر یا همزمان باهاش حتما تست زنی هم باشه
امیررضا جبرائیلی_رتبه 403 منطقه 2 کنکور تجربی 1400
زیست : آغاااااا خانوممممم بالا برین پایین بیاین برا زیست چه کلاس چه کتاب چه مرور چه ...... هرچی باشه باید هدف اصلیییییییییییی تسلط به کتاب درسی و اشکال کتاب و ترکیب کردن مطالب مختلف و .... والسلام همه اینا باید در مسیر و مجرای این هدف باشه حالا هی نگین فلانی خوبه این عالیه اون این طوریه نه اما معرفی منابع :
خودم میکرو دهم و یازدهم زارع + جامع پینیکیو خیلی سبز + جامع ای کیو پلاس ( الان اسمش ای کیو هستش همونه........ ) + ازمون پلاس جدید زیستاز + دهم خیلی سبز ( اینا رو میگم ولی هیچ کدوم رو شاید کامل نزدم پس نگین وای چه زیاد ) آآآمممممما پیشنهاد :
میکرو جامع گاج نوشته زیستاز یاااا ای کیو جامع نوشته زیستاز ( خودشون تو کانالشون گفتن که زیاد فرق ندارن ) + نسل جدید اگو رو شنیده بودم خیلی بهتر از سه بعدی قبلی ها شدن ولی از نزدیک ندیدم همینجا هم یه سری از بچه ها گفتن شبیه 1400 بود ولی خودم تجربشو نداشتم اگه کسی واقعا راضیه بیاد توضیح بده + برای جمع بندی از بهمن هم کنار منبع اول یا ازمون پلاس ( اگه الگو داشتین اولش ) یا موج (اگه ای کیو اینا داشتین ) کار کنین + هزار تست هم خوبه
آزمون ازمایشی هم تستر ایده های خوبی داشت خود قلمچی هم عالیه
تو انلاین ها هم زیستاز خوبه مازم خوب بود ( البته تسترم انلاینه و کلن در حال حاضر که همه انلاینن)
بازم اخرش کتااااااااااب درسیییییییی
بالاتر گفتم الانم میگم همه برای کتاب درسی ، کتاب درسی برای همه
هر کاری میکنین باید نهایتش متن کتاب رو حفظ اشکال تو حافظه تصویری و مطلب رو به زبون ساده بلد باشین درگیر تستهای غلط و پیچیده و ایراد دار امسال و پارسال و ... نباشین چون بوده هست و خواهد بود شما همون 70 80 رو بزنین بقیش با خدا
عربی هم کتاب درسی حتما بخونین + متن بسته به نیاز و تسلط کم کم هر دو روز یه بار یا روزانه کار کنین + قواعد رو اصولی بخونین و از دست ندین خواهشن خیلی سادس ( همون جمع بندی 200 نکته عالیه)
ریاضی اماااااا : ریاضی امسال رو ملاک نذاریم مثلا 99 رو بگیریم که سخت هم بود ولی نه این طوری دیگه
خودم مهر و ماه جامع و ای کیو دهم و یازدهم و ابی دهم قلمچی و سه سطحی دهم و یازدهم و جامع ریاضی الگو ( اونی که موج هم روش هست ) ولییییییی پیشنهاد : اگه ریاضی متوسط یا ضعیفی دارین مهر و ماه یا خیلی سبز جامع رو کار کنین در ابتدا بعدش از مهر در کنارش موج ازمون رو ( خواهشن از همون مهر نذارین برا عید به بعد که 100 درصد پشیمان میشین خودم که از بهمن اینا میزدم حسرتش هنوز باهامه )
اما اگه ریاضی خوبی دارین میتونین از ابتدا با کتاب ای کیو جامع پیش برین درادامه بازم از مهر موج کنارش
تست ازمونهای ازمایشی هم با توجه به کنکور امسال سنجش و تستر و فورتیک و تا حدودی ماز سخت ترین هارو دارن ولی در کل بازم ریاضی موسسات تقریبا خوبه همش
اگه ضعف دارین به نظرم با دبیر بیاین جلو و بهش اعتماد کنین و با برنامه اون
اگرم قوی هستین لم کار دستتون اومده حتما تا حالا
فقط بگم ریاضی فیزیک کلن درسهای محاسباتی همون طور که میدونم و میدونین تکرار و تمرین هست والسلام ( تو گفتن راحته ولی باید عمل کنین که شماها حتما میتونین چون ماها هم مث شما بودیم و تونستیم )
علی متخلص به king of konkur _ رتبه 2441 کنکور تجربی 99
عربی!!!
آخ من چقدر عاشق این درسم. یادمه سال 97 که 94.7 زدم جو گرفته بودم یه کانالی تو تلگرام زدم عربی تدریس می کردم (بماند که راضی بودن همه) ولی خب دیگه سربازی اومد جلوی راه و متاسفانه یا خوشبختانه(واسه اون دانش آموزا) رها شد کاملاً.
مطلب مهم: من عربیم خوب بود تو دبیرستان و راهنمایی. کلا همیشه میونه خوبی با یادگیری یه زبان اجنبی داشتم.
من سال 97 چیکار کردم که 94.7 زدم؟
خب من تابستون 96 یه دور عربیو خوندم و به خیال اینکه من عالیم و خیلی خوبمو هیشکی به من نمیرسه و بهترینم تو این درسو صد میزنم و قص علی هذا! مطالعه این درس شیرینو رها کرده! تایمش را به زیست داده! و از تصمیم خود بسیار خرسند بودم تا اینکه عید به گفته یکی از دوستان گرامی زرد عمومی را برداشته، یکی از کنکورهای سالیان اخیر را انتخاب کرده، عربی را از خود آزمون گرفته و نتیجه ای بسیار قهوه ای دریافت کردم. اونجا بود که فهمیدم که عمومیو باید خوند خوبم خوند(یه ضرب المثل دیگه میخواستم بگم(اینم که گفتم ضرب المثل نبود) که جاش نیست اینجا بگم)
اقا من 4 ماه وقت داشتم یه دستی به سر عربیم بکشم.
اقدامات اینجانب:
1) استاد گرانقدر و فهیم و عالی و درجه یک میلاد ناصح زاده تصمیم گرفت یه جمعبندی 14 ساعته بذاره تو سایت آلا
2) ازونجایی که من خیلی قلم استاد غزال موسوی رو دوست داشتم جمع بندی خیلی سبز رو هم خریده بودم.
3) گام های 1 و 2 رو به وفور انجام دادم. دو سه باری جمع بندی ناصح زاده رو دیدم و سه چهار باری نیز! کتاب جمع بندی خیلی سبز رو از اول تا آخر خوندم و تست زدم.
4) شنیده بودم یه استادی در گوشه کناری از اصفهان عربی تدریس می کند و یکی از دوستای بنده تو صنعتی اصفهان به واسطه ایشون 96 درصد عربی زده بودن(اون تست عین مشارالیه سال 95 رشته ریاضیو فقط نزده بود که حقم داشت اخه سال 95 از کجا باید میدونستیم مشارالیه چی چیه -_-) خلاصه که نکته و تست ایشان را ثبت نام کردم
تبصره 1: بدون انجام گام 4 هم همین درصدو بدست میاوردم. شاید 10 درصد کمتر نهایتا! این کلاس صرفا بهم اعتماد به نفس می داد که میدیدم عه اینا رقیبای منن نمیتونن سنجش 100 بزنن ولی من دارم 100 میزنم.
تبصره 2: گام 1 و 2 به شدت مهم بودن و نقش اصلی تو این درصد داشتن
5)آلا اون سال همایش جمع بندی گذاشت و همایش جمع بندی ناصح زاده رو خریدم و دیدم (بد نبود-ولی همون جمع بندی 14 ساعته کافی بود به نظرم)
خلاصه که با این تفاسیر و مسلط شدن بر عربی کنکورهای 94-95-96 هر سه رشته و رشته های الحاقی دیگر من جمله زبان و هنر، بنده موفق به کسب درصد 94.7 در آزمون سراسری سال 97 گردیدم.
99 چیکار کردم؟
عرضم به خدمتتون که خب یه ماه وقت داشتم. مرداد گام 1 و 2 ذکر شده رو انجام دادم. علاوه بر اون 5 رو هم هفته آخر انجام دادم علاوه بر اون اون کتاب جمع بندی رو واقعا ده بار کار کردم. حدود 400 تا تست داره من این 400 تا تست رو ده باااااار مرور می کردم. بعد هم آنچنان وقت نداشتم آزمون جامع بزنم. تو قسمت تخصصی ها گفتم که حتی کنکور 98 رو هم تک درس زدم
اما برای رسیدن به درصد بالای عربی چیکار کنید؟
اینو گوش کنید به حرفم ضرر نمی کنید.
واسه نظام جدید میگم. خواهرم با گوش دادن به حرف من امسال تو سه ماه 70 زد عربیشو.
1- کتاب جمع بندی خیلی سبز نویسنده میلاد ناصح زاده (همیییییین و بس هیچ کتاب دیگه ای نمیخوای)
2- تو آلا واسه این کتاب فیلم هست! ینی این کتاب جزوه اون فیلماست. فیلمارو ببین همزمان کتاب هم جلو برو
3- تست هایی که تو کتابه رو ده ها بار مرور کن! درسنامه رو نیز هم! کل چیزی که به کار عربی کنکورت میاد همینه!
4- آزمون جامع فقط تست های عربی کنکور سالیان گذشته. وقتتو با موج آزمون و اینا هدر نده الکی فقط تست کنکور
5- تبریک میگم. این چارتا گامو درست انجام داده باشی قطعا کنکور بالای 70 میزنی!
تبصره 1: دبیرای خوب دیگه هم داریم. من ندیدم. نظری هم ندارم. ولی ناصح زاده اثبات شدست.
تبصره 2: تکرار می کنم فقط تست کنکور
تبصره 3: همینایی که گفتم، در ضمن، مرور مرور مرور مرور مرور مرور، کلید همه درسا همینه. تو کنکور اگه میخوای موفق شی خیلی مرور داشته باش
فیزیک:
میشه گفت چیزیه که خوب واسش تلاش کردم. و بالاترین درصد اختصاصی های من بود. من چیکار کردم؟ اومدم دیدم وقت نیست بشینم از اول فیلم ببینم. 97 با دکتر طلوعی خونده بودم و جزوه نوشته بودم. جزوه هارو خوندم امسال، تست کنکور کار کردم، تستی مهم بود به جزوم اضافه کردم و همین. با یه کار بسییییییاااااااااااااار مهم:
تست های کنکور سال 90 - 97 رشته ریاضی و تجربی رو کلیییییییییییییییییییی بار(یه عدد دو رقمی زیر 20 مثلا) کار کردم. اقا دیگه ماه اخر که 5 بار همین مرور رو انجام دادم تست میذاشتن جلوم می گفتم این تست فیزیک رشته ریاضی خارج 93 ه مثلا. خورده بودم تست های کنکورو.
راستی من ماه آخر خلاصه نوشتم واسه فیزیک + تست های کنکور مهم و سخت. و هفته اخر مرور کردم عالی بود. از همین الان این کارو بکنین. خلاصه نویسی واسه ریاضی فیزیک واقعا جواب میده
محمدحسین متخلص به Zero _ رتبه 373 منطقه سه کنکور تجربی 99
ادبیات= موضوعی میخوندم...بخش آرایه ها رو جدا جزوه نویسی کردم و بعدش فقط یه نگاه به جزوه هام مینداختم و فقط تست میزدم...بخش زبان فارسی هم همینطور...برای تاریخ ادبیات رمز گذاری کرده بودم هرچند توی کنکور به دردم نخورد چون تیپ سوال تاریخ ادبیات عوض شده بود...برای قرابت هم هرشب حدود 10 تا تست میزدم...لغت املا رو هم کمتر تست میزدم و بیشتر مرور میکردمشون...ادبیات درسی هست که حتی اگه دانشش رو داشته باشین درصد گرفتن و تستی کارکردنش سخته پس حواستون باشه توی این درس زیاد ازخودتون آزمون های زمان دار بگیرید
درکل میشه گفت ادبیات درسی مهارت محور هست درنتیجه زیاد خوندن درسنامه ها کمک زیادی نخواهد کرد و سهم تست و تمرین باید غالب بر خوندن درسنامه باشه
عربی= درسی هست که باید لایه به لایه جلو برید...بخش ترجمه و فعل های عربی و پیدا کردن فاعل و مفعول خیلی مهم هستن...برای ترجمه مستمر تست میزدم...با فعل ها بدجوری مشکل داشتم ولی با شروع یادگیری از صفر و جزوه نویسی بیشتر مشکلات حل شد...برای درک مطلب هرروز یکی رو کارمیکردم...برای کنکور98 تعداد تست های عربیم خیلی کم بود ولی برای کنکور99 جبران کردم و تعداد تست هام رو بیشتر کردم...نکات مهم وغلط های مکررم رو یادداشت میکردم و برای آزمونا مرورشون میکردم...این درس روهم میشه گفت موضوعی خوندم...ترتیب پاسخگوییم توی آزمونا برای عربی اینطوری بود : ترجمه_تحلیل صرفی_قواعد_درک مطلب
شاید عامل مهمی که باعث پیشرفتم توی این درس شد این نکته بود که سعی کردم اشکالات و ابهاماتی که از همون پایه و موضوعات مقدماتی داشتم رو شناسایی و برطرف کنم که باعث شکل گیری قدم های محکم و اولیه برای پیشرفت توی عربی شد
ریاضی= چی بگم والا...نزدیک 500 صفحه جزوه نوشتم....تست های مهم و خط فکری هام و رفع اشکال هام و بعضی از بخش های درسنامه ها به همراه مثال هاش رو توی دفتر مینوشتم و با مرور کردنشون سریع به تسلط قبلی برمیگشتم و بقیه زمان رو به حل تست بیشتر میگذروندم ...انقدر سوتی ها و اشتباهات مکررم رو یادداشت کرده بودم که دیگه تعداد غلط هام خیلی کم شد...
یه نکته مهم توی این درس اینکه شما توی چندتا مبحث نقطه ی قوت داشته باشید و یسری ستون هایی رو برای خودتون ایجاد کنید... این نقاط قوت درکنار مهارت آزمون دادن میتونن کمکتون کنن که درهر شرایطی قادر باشید حداقل یک نتیجه متوسط رو بگیرید...مطمعنن هرچقدر تمرین و تست بیشتری داشته باشین این نتیجه متوسط به خوب و عالی تبدیل خواهد شد
زیست= بازهم جزوه نویسی...بیشتراز10 تا دفتر پرکردم....دفترها پربود از اشتباهات رایج و رفع اشکال ها و نکات مهم و دسته بندی های خودم...زیست رو هرروز توی برنامه ام داشتم...برای مرور سعی میکردم به جای مطالعه برم سراغ تست زدن و ازطریق تست های ترکیبی نکات رو مرور میکردم...تست تکراری زیاد زدم...تست شمارشی زیاد کارکردم...شکل های کتاب رو زیاد مرور و تحلیل میکردم...توی ماه آخرکنکور هم فقط دفترهای خودم رو خوندم...معمولن اول متن کتاب رو میخوندم و هرجاش که برام نامفهوم بود به درسنامه های کتاب تست ها رجوع میکردم و خط فکری ای که به دست میاوردم رو توی دفتر یادداشت میکردم.
من درسنامه ها روهم چک میکردم و میخوندم مخصوصن وقتی یک بخشی از کتاب درسی برام مبهم بود میرفتم سراغ درسنامه ها تا مطلب برام روشن تر بشه
توی زیست برای فهمیدن و جا افتادن مطلب و شکل گیری یک مفهوم و تصویر کلی لازمه که کتاب و درسنامه خونده و آنالیز بشن ولی این درسنامه خوندن نباید بیش ازحد وسواسی بشه و باعث بشه وقتی برای تست زدن نمونه
توی زیست تا وقتی تست زیاد کار نشه اون قدرت تحلیل و سرعت عمل توی یادآوری و ترکیب مطالب حاصل نمیشه
درسنامه رو بخون و بخش هایی که برات مهم ترن رو علامت دار کن و یا برداشت های ذهنی خودت رو یادداشت کن و دفعه ی بعد اگه خواستی دوباره دسنامه رو بخونی بخش های علامت دار رو با تمرکز بیش تر و بقیه بخش ها رو روزنامه وار مطالعه کن تا وقت کمتری ازت بگیره
شیمی= درک صحیح پیدا کردن نسبت به مباحث توی این درس حیاتی هست یه درسنامه یا معلم خوب داشتن ضروریه...حتمن برای پاسخگویی به سوالات مفهومی و مسایل شیمی شما باید درک درستی از موضوع داشته باشید...تا میتونید این درس رو مفهومی بخونید و اگه جایی رو لنگ زدید یا درست متوجه نشدید بی خیالش نشید...برای اینکه بتونید ازپس مسایل بربیاد تنها راهش تست وتمرین زیاده...حتمن اول استوکیومتری رو خیلی خوب درک کنید و زیاد تمرینش کنید...من خودم وقتی به اوج درک و فهم نسبت به یه مثال یا مسعله پیدا میکردم صورت سوال رو توی دفتر یادداشت میکردم و زیرش کل تحلیل ها و درکم رو از سوال و روش حلش مینوشتم ...یه چیزی تو مایه های دفترچه راهنما برای خودم درست کرده بودم.
بحث مرور کردن بسته به روش هرشخص میتونه متفاوت باشه مثلن بعضی افراد خلاصه نویسی یا جزوه نویسی انجام میدن که دراینصورت الویت اول برای مرور به نوشته هاشون داده میشه بعضی افراد تست های زده رو نشان دار میکنن که برای این دسته هم الویت میتونه مرور تست های نشان دار باشه و خیلی حالات دیگه
درکل بنظرم توی فرایند انجام مرور بهتره این موارد رعایت بشن :
_گرفتن آزمونک های تستی متنوع و آنالیز کردنش برای پی بردن به سطح تسلط به بخش های مختلف
_مرور رفع اشکال های انجام شده ی گذشته (تست های نشان دار یا جزوه های نوشته شده)
_مرور بخش هایی از کتاب درسی یا درسنامه که براساس نتیجه آزمونک حس میکنیم فراموش شده + تورق سریع بخش های دیگه
_شبیه سازی کردن جلسه ی آزمون از طریق آزمون های آزمایشی سال قبل
من برای اغلب دروس همین روند رو موقع مرور کردن انجام میدادم حالا ممکنه برای بعضی دروس یک مرحله پررنگ تر انجام میشد....مثلن برای دینی مرحله ی مرور بخش های فراموش شده پررنگ تر بود یا برای ریاضی بخش مرور رفع اشکال ها که این مورد هم توی هرشخص متغیره
بقیه ی موارد و مابقی اثرانگشت ها بصورت مفصل در تاپیک Zero نامه شرح داده شده اند...
بهناز عدالت دوست_رتبه 73 منطقه 2 کنکور زبان 99 نظام جدید
ادبیات موضوعی درس میخوندم وبه نظر من بدترین نوع ادبیات خوندن به صورت درس به درس هست ،عربی رو از پایه کارکردم و تونستم درهردو به سطح خوبی برسم و تست زیادی در مبحث ترجمه و قواعد زدم.در دینی به کتاب درسی توجه ویژه ای داشتم.
زبان عمومی هم تست فراوان باعث یادگیری من میشد واز درسنامه فارسی کتابها دوری میکردم.
برای زبان تخصصی هم در مباحث گرامر و کلوز و ریدینگ سعی میکردم با تست زدن به سطح بالایی برسم اما برای دروس دیگر به مطالعه بیشتر اهمیت میدادم. به طور کلی در خواندن زبان تخصصی از فارسی خواندن دوری میکردم.
زبان عمومی هم تست فراوان باعث یادگیری من میشد واز درسنامه فارسی کتابها دوری میکردم.
برای زبان تخصصی هم در مباحث گرامر و کلوز و ریدینگ سعی میکردم با تست زدن به سطح بالایی برسم اما برای دروس دیگر به مطالعه بیشتر اهمیت میدادم. به طور کلی در خواندن زبان تخصصی از فارسی خواندن دوری میکردم.
مهدی فیروزان_رتبه 454 منطقه 1 کنکور تجربی 99 نظام جدید
در درس ادبیات لغات رو حتما حفظ می کردم قبل آزمون و برای باقی مباحث هم تست می زدم
برای عربی لغات رو از کتاب درسی و قواعد و تست ها از کتاب کمک درسی
برای دینی توجه به متن کتاب و حفظ آیات
در درس فیزیک ابتدا فهم مطلب حفظ فرمول ها و سپس تست
برای آزمون ها ، سعی می کردم دروس اختصاصی و حلیاتی را هفته ی اول و حفظیاتی را هفته ی دوم مطالعه کنم.
انجام چارت بندی و جدول کشی ، یادداشت کردن نکات مهم آزمون ها نوشتن نکات به صورت جملات کوتاه.
محمد عظیم پور_ رتبه 590 منطقه 3 کنکور تجربی 99 نظام جدید
عربی:خب این درس شامل بخشهای ترجمه و متن و قواعده که باید برای هر سه بخش برنامه ویژه داشت!من حقیقتا اوایل سال این درس رو شل گرفتم اما تقریبا از عید جدی تر میخوندمش.برای ترجمه اول رو لغات و تمرین ها مسلط میشدم و کنارش روزانه چندتست ترجمه میزدم قواعدم خلاصه نکاتی که از دبیرمون داشتم میخوندم و زیاد سمت درسنامه و نکات خیلی فراتر از کتاب نمیرفتم چون واقعا برای ما نیازی نبود.متن و تحلیل صرفی هم هر چند روز یدونه کار میکردم.برای بخش ضبط حرکات بیشتر به نکات قواعدی نگاه میکردم و اگه دور اول نکتشو پیدا نمیکردم وقت بیشتر نمیذاشتم و اون تک سوال رو نزده میذاشتم
ادبیات:اوایل سعی میکردم به صورت مبحثی از رو نشرالگو بخونم و روزانه تایم مشخصی رو به بخشهای مختلف مثل دستور و قرابت و آرایه اختصاص میدادم و لغت و املا کمتر تست و بیشتر از کتاب میخوندم این مبحثی خوندنم برای سال اول بود و سال دوم از کتاب جامع ابی تست درس به درس میزدم ادبیات درسی هست که باید به صورت پیوسته کار بشه و یه مقدار دیربازده هست مثلا بخش قرابت با خوندن بیتهای زیاد میشه فهم و درکمون رو بالا ببریم یا آرایه با حل تست زیاد میتونیم سرعت و تکنیکمون رو بالاتر ببریم و با توجه به ضریب بالای این درس بهتره بیشتر کار بشه چون قطعا تاثیر زیادی تو نتیجمون داره.من لغات مستعد ایهام و ایهام تناسب رو برای خودم مینوشتم و همچنین تاریخ ادبیات رو همراه نوع نوشتار(نظم و نثر بودن)خلاصه نوشته بودم تو دوران جمع بندی مغنی لغات فرار تر و مستعد املای بیشتر رو نوشته بودم و روز قبل آزمون و کنکور مرور میکردم.برای لغت بخش ضمیمه های کتاب نشر که لغات هر بخش رو جدا کرده بود مثل ابزار جنگی و لباس ها و مکان عالی بود و تونستم توی کنکور بخش لغت و املا که شمارشی هم داشت رو با تسلط بالا کامل جواب بدم.تک آزمون ادبیات از موج و ازمون های مجزای عمومی کمک زیادی به سرعتم تو ادبیات کرد
ریاضی:هر وقت یه مبحث جدید شروع میکردم اول جزوه دبیر و درسنامه خیلی سبز رو میخوندم و از نکات مهم تو دفترچم خلاصه مینوشتم و سعی میکردم یه جزوه خلاصه و خودنویس برا خودم داشته باشم که حتی سوالاتی که ایده نو و مهم داشتن رو هم توش مینوشتم که تو ازمون های جامع و دوره جمع بندی خیلی کمکم کرد تو سال های پایه از ابی و خیلی سبز برا شروع استفاده میکردم بعد سراغ سه سطحی میرفتم.سال دوم منبع درسنامم جزوه ای که خودم نوشتم بود و یه مرور سریع و گذرا میکردم و سراغ سوالات ای کیو میرفتم.تقریبا از نیمسال دوم موج ازمون رو هم شروع به زدن کردم که سعی میکردم زماندار بزنم و سرعتم رو بیشتر کنم.تو دوره جمع بندی از نشاندارهای موج ازمون استفاده میکردم و کنارش تست خیلی سبز جمع بندی(کتابچه کوچیکیه که سطح سوالاش رو به پایینه)میزدم
-زیست:سال دهم اصلا خوندنش رو بلد نبودم و فقط حفظ میکردم و خیلی سریع یادم میرفت از سال یازدهم خوندنش رو یاد گرفتم و عمیق تر ومفهومی تر میخوندم و بعد خوندن متن کتاب هر گفتار درسنامه اون گفتارو میخوندم و سراغ تست اموزشی خط به خط از خیلی سبز و ابی میرفتم و نکات بیشتری رو ازشون در می اوردم.نکات مهم تر رو داخل کتاب و نکات کم اهمیت تر و فرار تر رو داخل یه دفتر دیگه مینوشتم چیزی که مشخصه اینه بچه ها باید بیشترین وقتشون رو به زیست بدن و بیشتر مرور کنن تا نتیجه خوبی بگیرن.تاثیر زیاد زیست توی کنکور برای همه غیرقابل انکاره!
همون اول هفته بعد ازمون یه برنامه کلی برای دو هفته پیش رو مینوشتم که مثلا هفته اول باید چه مباحثی بخونم و چه تعداد تست دارم که باید بزنم و از چه کتابهایی استفاده کنم بعد هرشب برای روز بعدش برناممو دقیق تر مینوشتم و ساعت مطالعمو و همراه تعداد تست ثبت میکردم و اگه کم و کاستی میموند میذاشتم برا هفته های بعد و ایستگاه های جبرانی.
کتابهای ازمون محور مثل موج ازمون میتونه کمک زیادی به افزایش سرعت کنه اما چیزی که مهمه اینه دقت رو فدای سرعت نکنیم.هرچقدر تسلط بالا بره افزایش سرعت بیشتر و بهتر انجام میشه پس اگر تو اصل و اساس قضیه مشکل داریم بهتره سمت تست سنجشی و زماندار نریم تا اون مشکلات برطرف بشه.بارها پیش اومده به خاطر اینکه زمان ذخیره کنیم بی دقتی های مزخرفی انجام دادیم که بعدا حسرت خوردیم
اگه برا درسایی مثل ریاضی فیزیک خلاصه داشته باشیم عالیه
سینا ستوده_ رتبه 797 منطقه 2 کنکور تجربی 99 نظام جدید
ادبیات:واقعا یه درس چغر و بد بدن واسه بیشتر دانش آموزاس بنظرم....
من کسیو ندیدم که بگه ادبیات خیلی فولم و عالیم توش
بنظر من بهترین کار همون مبحثی خوندنشه
شبی نیم ساعت وقت بزار ده تا آرایه بزن
چهار تا دستور بزن
یه شب دیگه یه درس لغت و املا کار کن
ده تا قرابت بزن
هر شب دو تا مبحث انتخاب کنین نیم ساعت یک ساعت روش کار کنین
واسه قرابت حتما روی مفاهیم وقرابت های کتاب درسی مسلط بشین
مثلا این هفته بودجه بندی قلم چی درس یک تا چهار دهمه
شما برین مفاهیم اون چهار تا درسو از روی الگو بخونین توی این دو هفته
در نتیجه واسه قرابت درس به درس کار کنین خیلی بهتره
فارسی زود بازده نیست دوست عزیزم
صبر میخواد
پس توقع نداشته دو هفته روش کار کردی بری هشتاد نود بزنی
عربی:
من خودم با توجه به بودجه بندی قلم چی میرفتم اول درسنامه خیلی سبزو میخوندم
بعدش لغات اون درسو روش مسلط میشدم
بعد میرفتم تستای قواعدو میزدم
یکمی تست ترجمه و واژه کار میکردم بعدش
و میرفتم سر ازمون
وقتی یکم جلو رفتین کم کم درک مطلب کار کنین مثلا توی هر باکس عربی که میخونین یکی دو تا هم متن بزنین
تحلیل صرفی و اعراب گذاری هم اوایل سال تایم مناسبی واسه کار کردن روشون نیست
از نیم سال دوم کم کم وارد کنینش چون ترکیبیه بین قواعد مختلف(اگه خیلی سبز دارین توی انتهای کتابه متن ها)
بعد عید هم حتمااااا ازمون جامع بزنین
مهم ترین کار توی درس عربی جامع زدنه
توی ازمون جامع هم ترجمه میاد هم متن هم تحلیل صرفی هم اعراب هم لغت و هم قواعد و وقتی جامع میزنین عربیتون خیلی پیشرفت میکنه اما شما حتما باید تو طول سال روی قواعد مختلف و نکات ترجمه تسلط پیدا کنین تا بتونین از پس آزمون جامع هم بر بیاین
زیست:
خب مهمترین درس بچه های تجربی
اصلا جای شوخی نداره این درس
باید حتما درصد خوبی بزنین اگه میخواین رتبه خوبی بیارین
روش مطالعه من واسه این درس به این شکل بود که اول یه بخشیو مثلا نصف یه گفتار یا یه گفتار کامل رو میخوندم
یسریا میگن بصورت روزنامه وار خونده بشه ولی من اصلا موافق نیستم
حتما با یه سرعت معقولی بخونین نه تند نه اروم. روی کلمات مختلف گیر ندین زیادی و خیلی ریز نشین سر هر خط و در حدی باشه که بفهمین اون متن چی میخواد بگه
مثلا فصل یک گفتار یک دوازدهم شما دور اول که میخونین باید بفهمین مبحث درباره ی ماده وراثتیه و داره درباره ی آزمایش های افراد مختلف توضیح میده و درباره ساختارو ....
یعنی شما بفهمین گریفیت کیه ماده وراثتی چیه ایوری چی کار کرد
امااا روی مراحل مختلف ازمایش گریفیت خیلی ریز نشین که فلان مرحله بر خلاف فلان مرحله چه ویژگی هایی داشت یا نکات ریزی مثل این
فقط یه اطلاعات کلی ازش بگیرین
خیلیا میگن درسنامه توی زیست خوب نیست منم موافقم که نباید روی درسنامه تمرکز زیادی کرد ولی میشه خیلی استفاده خوبی هم ازش کرد
من وقتی دور اولو میخوندم میرفتم سراغ درسنامه
درسنامه اومده مطالبو باز کرده و به یه زبون قابل فهم توضیح داده منم از روش میخوندم تا نکات بیشتری از اون مبحث دستم بیاد و جاهایی که نفهمیده بودمو متوجه شم امااااا خیلی نباید روی درسنامه ریز شد
فقط در حدی که نکات نامفهوم کتاب دستتون بیاد و متنو بتونین کامل بفهمین
اقا نشین از درسنامه نکته در نیار
جای نکته ها توی تسته نه درسنامه
درسنامه فقط واسه اینه که متنو بفهمین و واستون نامفهوم نباشه متن کتاب
خیلی هم وقت نزارید سرش هرچی روزنامه وارتر بخونین بهتره
خب حالا ما یه دور متنو خوندیم یه دور هم درسنامه رو سریع نگاه کردیم تا متن کتاب قابل درک باشه
من خودم تایمای زیستم چون طولانی بود بعد این مرحله میرفتم دوباره سر وقت متن کتاب ولی اینبار خیلی ریز و دقیق میخوندم
من خودم از سه رنگ هایلایت هم استفاده میکردم
زرد واسه کلمه هایی که نیاز روشون توجه بشه
صورتی واسه کلمات و کلیدواژه های خیلی مهم
سبز واسه یه جمله خیلی مهم
(توی پیوست یه صفحه از متن کتابمو واستون میفرستم عکسشو)
داشتم میگفتم که متنو خیلی دقیق میخوندم و از هایلایتر هامم استفاده میکردم
وقتی تموم میشد این بخش دیگه نمیرفتم سر وقت تست
توی تایم بعد اول میومدم سریع در حد ده دقیقه ماکسیمم متنو روزنامه وار مرور میکردم و بعدش سریع میرفتم سراغ تست
تستا رو هم معمولا صفحه به صفحه یا پنج تایی میزدم بعدش چک میکردم
اینجا جایی بود که نکته در میاوردم
اگه یه نکته ای بود که خیلی کاربردی بود به متن کتابم اضافه میکردم(هر نکته ای کاربردی نیست بیخودی شلوغ نکن کتاب درسیتو که اواخر سال حالت بهم بخوره نکته ای خوبه که فقط توی یه تست نیومده باشه و توی تستای مختلف بازم تکرار شه)
اون تایمم هرچقدر میرسیدم تست میزدم ونکاتشو یاد میگرفتم و همزمان متن کتابم چک میکردم سر سوالایی که از متن غلط میزدم تا قشنگ برام تثبیت شه
معمولا نمیشد توی یه تایم همه تستا رو زد پس توی تایم بعدی میومدم گفتار بعدی رو طبق همین روشی که گفتم متنشو میخوندم و دوباره یه مقداری از تستای گفتار قبلو میزدم
همینجوری پیش میرفتم تا به برنامه آزمون برسم
این روش مطالعم واسه اوایل سال تا قبل عید بود.
ببینید چندین مدل برنامه ریزی توی تاپیک هست از روش آقای آروین بگیر تا آقای رضایی
روش آقای اروین از نظر من خیلی وقت گیره
سال اول من عین روش ایشون برنامه میریختم
روش پیشنهادی من به روش اقای رضایی نزدیکه
شما یه برنامه ثابتی داشته باشین
مثلا روزی دو ساعت زیست
یک ساعت و نیم ریاضی
یکو نیم شیمی
و...
اینو پیش ببرین هفته اول تا روز جمعه
حالا برنامه قلم چیو نگاه کنین و حجمی که شما از اون برنامه جمع کردین
مثلا میبینین بخش بیشتر زیستو خوندین و فقط یکمش مونده
عوضش حجم زیادی از فیزیک مونده
چی میکنین؟ میاین اونهفته تایمای زیستتونو کم میکنین عوضش به تایم فیزیک اضافه میکنین تا به آزمون خودتونو برسونین
این روشی بود که سال دوم استفاده کردم و بنظرم خیلی بهتر از اینه که بشینین حجما رو تک تک در بیارین و تایم بندی کنین(اون روش اول وقتی میتونه عالی باشه که یه مشاوری که روی مباحث مسلطه بیاد براتون خورد کنه حجمو و خودتون تایمتون سر این قضیه نره. اینجوری بنظرم خیلی مفیده)
حتما سوالای غلطتونو بررسی کنین و نکاتشو یادداشت کنین
سوالای نزده تون رو هم همینطور
اول سعی کنین خودتون دوباره حلش کنین این سوالا رو توی خونه چون ممکنه سر بی دقتی غلط زده باشین یا تایم کم اورده باشین و نزدین
حتما بررسی کنین واقعا مهمه
شما قشنگ متوجه میشین کجا لنگ میزنین یا کجا یادگیریتون ناقص بوده و میتونین واسش برنامه ریزی کنید
سایت قلم چی یه بخشی داره سوالای غلطتتونو توی هر درس واستون جدا میکنه
پس نیاز نیست سوالا رو توی دفتر بنویسین . وقتی دوران جمعبندی و مرور شد برین اون سوالا رو دانلود کنین و پرینت بگیرین و دوباره حلشون کنین
بررسی ازمونم همون روز انجام بدین و نزارین واسه روز بعد(هرچند خودم معمولا شنبه انجام میدادم )
پس حتما به بررسی ازمون توجه کنین روز جمعه
همین یه کار واسه جمعه آزمون بسه
امیرحسین بالاوند_رتبه 271 منطقه 2 کنکور زبان 99 نظام جدید
اول درس نامه و آموزشات لازم رو از کتاب درسی و بعد کتاب های تستی که گفتم میخوندم و بعد تست میزدم.و اشکالاتم رو از تست ها درمیاوردم و باز مطالعه میکردمشون.همین.
برای دینی اول کتاب.بعدش کتاب میکرو و سیرتا پیاز گاج.و بعد از اون هم تست تست تست.از داخل تست ها قشنگ میتونید مطالب رو ملکه ذهنتون کنین.
این که وقتی جواب یه سوال رو نمیدونم،یعنی نمیدونم.تمام.به جاش کلی سوال دیگه بلدم پس وقتم رو نمیکشم.همین.با این قانون ها برید جلو و راه و روش خودتون رو توی تست پیدا کنید.به عبارتی قلق خودتون رو بدست بیارید تا موفق بشید.
توی درس زبان تخصصی من برداشتم کلمات کتاب های ۵۰۴ و فوکس آن وکب رو توی دفترچه یادداشت به همراه هم معنی های انگلیسی شون نوشتم و یه منبع خیلی خوب کلمه برای خودم درست کردم و با تداوم خوندنشون قشنگ به ذهنم سپرده شدن.درس های گرامری هم که با خوندن چندین مرتبه درسنامه و تمرین داخل تست ها اوکی کردم.برای درس های دیگه خلاصه نویسی آنچنانی نکردم و کتاب هارو میخوندم و از طریق تست های جامع یاداوری میکردم و اگه هرکدوم از یادم میرفت باز میرفتم و مبحث رو میخوندم و دوباره رفرش میشدم.- نسبت مطالعه دروس عمومی و اختصاصی را چقدر میدانید؟تو کنکور زبان مطالعه درسو عمومی خیلی مهمه.شاید مهم تر از زبان تخصصی.پس به نظرم درس عمومی میتونه شصت درصد باشه و درس زبان تخصصی چهل درصد.
فراز مهاجری_رتبه 737 منطقه 2 کنکور تجربی 99 نظام جدید
فیزیک:
منبع اصلیم آبی کانون بود که کتاب خوب و متوسطی هستش. کتابا ی میکرو و خیلیسبز رو هم که همتون میشناسید کتابای خوبی هستن.میکرو یه کم خشک تر نوشته شده و خیلی سبز درسنامه های بهتری داره.
برای دوازدهم هم شگفت انگیز خیلی سبز رو زدم( نوشته فرید شهریاری) که خیلی درسنامه محوره و به نظرم برای نیمسال اول ۱۲ که واقعا سخته مناسب هستش. موج آزمون پایه هم یکی از زیباترین کتاباییه که برای کنکور خوندم و پر از تستای تازه و حرفه ایه. تمرین های دوره ای اخر فصلای کتاب درسی بی نهایت مهمن.
عربی:
با استفاده از کتابا به قواعد کلا مسلط شدم.لغت هم از کتاب درسی خوندم.تو خرداد ماه هم نکته تست کلاسینو شرکت کردم که مفید شد و تونستم تستای تحلیل صرفی و اعراب و عین حرکت رو یاد بگیرم متاسفانه اینا مطالبی هستن که تو کتابا اشاره نشدن بهشون. عربی کلا درس خوبیه برای یاد گرفتن و برای نظام جدید خیلی محدود شده.حیف شد یه دونه تست ترجمه از دست دادم.
تنها راه افزایش سرعت اینه که خیلی زیاد تست بزنید با این کار هم درسا دوره میشن هم نکته جدید یاد میگیرید و مهم تر این که اونقدر یه تیپ رو کار میکنید تا به یه جایی میرسید که سر جلسه کنکور بدون فکر دست به قلم میشید تا اون سوالو حل کنید. بیشتر تو ریاضی فیزیک و حلیات شیمیه منظورم.
شیمی:
برای شیمی دوازدهم و یازدهم بهمن بازرگان زدم که خیلی حجمشون زیاده و بسته به زمانتون داره درسنامه هاش هم درجه یکن.پیشنهادم اینه برای نیمسال اول ۱۲ (اسید باز و الکتروشیمی) حتما بخونید.آبی قلمچی هم زدم که پر از تستای راحت و متن کتابه.خیلی سبز و الگو هم کتابای خوبی هستن. برای مساعل هم حتما حتما حتما وقت مناسبی بزارید و تمرکزتون روی کنکور های قبل باشه. خودمم کتاب مساعل شیمی نشرالگو رو زدم که در سطح کنکوره و فراتر نرفته.مساعل شیمی خیلی سبز احساس کردم زیادی از کنکور فاصله گرفته. ضمنا حتما باید کتاب درسیو بخونید علامت بزنید تمریناشو حل کنیدو... منظورم اینه به درسنامه فقط اکتفا نکنید.
یکی از حرکتای خوبی که برای سال دوم کنکورم کردم این بود که بعد آزمون برنامه دو هفته بعدمو تنظیم میکردم و این آرامش خیلی خوبه به آدم میده و میدونه چیو کی قراره بخونه حتما امتحانش کنید.یکی از ترفند های آمادگی آزمون هم اینه که ۳شنبه یا ۴شنبه قبل آزمون آزمون مشابه سال قبل یا حتی دو سال قبل رو بزنید تا اماده تر سر جلسه حاضر بشید.برای کنکور هم هر کس باید روش و زمان های خودشو بچینه.من اونقدر ازمون دادم که دیگه تایم ها و سوالاتی که قرار بود دور اول بزنم رو حفظ شده بودم.
آذین نیازی_رتبه 995 منطقه 2 کنکور تجربی 99 نظام قدیم
ادبیات:توی ادبیات خیلی خوب نبودم.موضوعی می خوندم.در بازه هایی از سال قرابت و آرایه تست شبانه می زدم مثلا آرایه 5 تست و قرابت 10 -50 تست
لطفا سراغ کتابی که تست های قرابتش درس به درسه نرید،گاج این طوری بود،به پیشنهاد آقای محمدی @matrookeعوضش کردم الگو خیلی بهتر بود
عربی:بهترین درسم بود...نقطه ی قوت پایدار.میانگینم توی کانون بالای 85 بود.مجبور شدم سر کنکور وقت درک مطلب رو به ادبیات بدم.خیلی براش تمرین کرده بود.حیف شد.هر آزمون مبحث آزمون ناصح زاده رو می دیدم و خلاصه نویسی می کردم.بعدش تست قواعد.بعدش نکته ی تست ها رو می نوشتم.هر وقت میشد تست ترجمه میزدم یا نکاتش رو مرور می کردم یا درک مطلب می زدم.
شیمی:امسال درسنامه اصلا نخوندم،از پارسالم خلاصه نویسی زیادی داشتم که برای درسنامه ها و کلاس و.. بود.تست های آیکیو رو با همراه برنامه کانون می زدم و علامت دار می کردم.تاکید خیلی خیلی زیادی روی متن کتاب داشتم.برای مواد آلی هم بالا گفتم دفترچه داشتم و هی تکرارشون می کردم.مشکل اکثر دانش آموزا با شیمی سرعت حل مسائل هستش که هیچ راهی جز1)تست زیاد حل کردن2)کلنجار رفتن با محاسبه ها بدون ماشین حساب 3)آزمون زیاد زدن 4)رها کردن سوالات نامربوط سر آزمون!! نداره.موج آزمون خیلی برای شیمی عالیه.چه خلاصه هاش چه آزمون هاش.
یه کلاسور داشتم نکات مورد نظرم رو بعد آزمون اونجا یادداشت می کردم.بیشر سوالات غ و نزده و شک دار یا نکته خاص دارها رو بررسی می کردم.ولی به نظرم همون دفتر درس به درسی که بالاتر گفتم بهتره
باید سر هر آزمون آدم یه درس جدید بگیره.من خودم بعد بعضی آزمون ها متحول می شدم!!!!!!باید اینقدر توی خونه تمرین کرد که سر آزمون توی تایم بشه سوالات رو حل کرد.من خودم سال اول یکی از بزرگ ترین مشکلاتم همین بود .فکر می کردم بقیه یه راه حل های خاصی دارن یا خیلی باهوشن ولی فهمیدم هیچ راه خاصی جز تمرین تکرار تمرین وجود نداره.
اول این که توی آزمونای غیرحضوری یه عدد صندلی دست چپ از مدرسه گرفته بودم.لباس آزمون رو می پوشیدم.سوالات رو پرینت می گرفتم و صندلی رو جایی خارج از مکان درس خواندن قرار می دادم .و عین آزمونای حضوری آزمون می دادم.تغذیه آزمون،تایم آزمون و ... باید رعایت شه.
حمیدرضا عباسی_رتبه 248 منطقه 3 کنکور تجربی 99 نظام جدید
شیمی:
شیمی رو دوبخش میکردم یکی مسایل ک صبح کار میکردم و یکی تایم شیمی کلی ک بیشتر کتاب میخوندم و تعداد تست کمی میزدم براش....پیشنهاد میکنم حتما حتما رو مسایل شیمی کار کنید ک فوق العاده سرنوشت سازه
میکرو-موج ازمون-مهروماه دوازدهم-فصل ازمون- مسایل الگو
پیشنهادی:من سال اول میکرو میزدم ک خیلی سخت بود و اصلن باهاش حال نکردم درکل سختیشم بنظرم کنکوری نبود...وقتی پشت بودم مث زیست ،شیمی رو هم ادامه دادم تو طول سال تست کم میزدم کتاب میخوندم فقط ی برنامه جدا برا مسایل داشتم ک خیلی کتاب نشرالگو کتاب عالی و خوبی بود و هفته های منتهی ب ازمون هم موج میزدم...تو جمع بندی جامع های موج میزدم و فصل ازمون ک الحق استفاده از فصل ازمون شیمی برای هر کنکوری واجب واجبههه
زیست:
زیست اولین نکته مهمش اینه ک تایم زیادی رو ب زیست اختصاص بدید ک فوق العاده درس مهم و سرنوشت سازیه
من دو تا تایم برا زیست داشتم یکی صبح یکی شب
صبح تایم تست زنیم بود و کتاب رو نمیخونم میومدم تقریبا 1 ساعت حدود 20 تا تست میزدم ک 10 تاش از مبحثی بود ک ازمون داشتم و 10 تای اون رو ترکیبی از تمامی مباحث میزدم حالا چرا اینقدر زمان میبرد این تست زنیم رو هرکس خواست بپرسه تا براش کامل بگم یکم طولانیه اما فوق العاده مهم و سرنوشت سازه بنظرم
تایم شب رو هم بنده فقط کتاب درسی میخوندم حدود 1.5 و تو زیست من برخلاف دیگران خیلی خیلی کم نکته مینوشتم شاید کل زیستم سرجمع 50 تا نکته هم ننوشتم...بیشتر معتقدم تو زیست باید ب حدی رسید ک سر جلسه خودت بتونی نکته تولید کنی و سوالارو بزنی ک تو این امر موفق بودم
ی کلاسور داشتم ک میومدم دوبخش میکردم سوال های غلط و نزده-سوال های درسته مهم
کلن سر جلسه ازمون با خودم ی دفترچه میبردم اگه نکته ای لازم بود یادداشت کنم و سرجلسه تست قشنگی بود مارک دارش میکردم تا بعد ها بتونم استفاده کنم
تحلیل ازمونمم اول میرفتم سراغ سوالای غلط اگه حلیاتی بود باز حلش میکردم و کمتر پیش میومد نکتشو بنویسم ولی اگه نبود حتما نکتشو سعی میکردم بنویسم و بی دقتیام تمامن مینوشتم مرور میکردم ک خیلی موثر بود و حتما پیشنهاد میکنم
سوال های نزده هم اگه اون بخش رو خونده بودم میرفتم علت یابی میکردم و نکته ای داشت مینوشتم اگرم نخونده بودم رهاش میکردم
دراخرم سعی میکردم ی خلاصه نویسی مختصر از ازمون داشته باشم ک بعد از چن ازمون خسته شدم و انجام ندادم اما پیشنهاد میکنم حتما انجام بدید
من خودم خیلی بی حوصله بودم و خیلی کارا رو انجام نمیدادم مثلن تو هیچ درسی خلاصه نویسی نکردم اما میدونم موثرن
هفته اول سعی میکردم تست های کتاب درسیم مضارب فرد بزنم هفته ی دوم مضارب زوج + مرور مارک دارها
دوتا نکته مهم ک انجام دادن اوناباعث میشه سرعت تست زنی فوق العاده بیاد بالا یکی ازمون زدن تک کتاب تو ی تایم خودش و رفته رفته حالا کمترش کنید و یکی هم یادگیری نکاتی برای محاسبه سریع البته بنظرم نیازی نیست برید براش پکیج ببینید کلن من 5 تا نکته برا محاسبه سریع داشتم ک خیلیم روتین بودن اما کارمو راه انداخت
عرفان روانشاد_رتبه 640 منطقه 2 کنکور تجربی 99 نظام قدیم
سعی می کردم تو مدرسه دروس رو دقیق یاد بگیرم به جای این که تو خونه مجبور بشم از اول شروع کنم به خوندن.
سعی می کردم به تمام آزمون ها اهمیت بدم و اینکه تحلیل سوالات از خود آزمون دادن مهم تره، باعث تمرکز ویژه ای رو مقوله تحلیل آزمون داشته باشم.
برای مرور ، به نظرم اول تست زده بشه بعد اشکالات با کتابهای درسی و کمک درسی حل بشه، خیلی نتیجه بخشه.
صدف شیرخانی_ رتبه 127 منطقه 3 کنکور تجربی 99 نظام جدید
یادم نیست
:/![]()
سعيد غيور_رتبه 1208 منطقه 2 کنکور تجربی 98 نظام جدید
بعد آزمون از روي کارنامه سايت کانون روي سوال هاي غلط و نزده کليک ميکردم و راه حلش روميخوندم.
عصر جمعه آزمون ، تيتر هاي دروس رو روي يه کاغذ
مينوشتم . بعد هر درس رو بسته به نياز پخش ميکردم . من 100 تا
روش برنامه ريزي و تايم مطالعاتي و خلاصه نويسي امتحان کردم
ولي اين روشي که نتيجه گرفتم بعد عيد دوازدهم (فروردين امسال)
بهش رسيدم و از تراز 6700 آزمون 16 فروردين به 7450 آزمون 31
فروردين رسيدم . ولي خيليييي دير شده بود
بهنام حبیبی_رتبه 1797 منطقه 2 کنکور تجربی 98 نظام قدیم
ادبیات مبحثی میخوندم
من توی دوران سربازی و یک سال بعدش دروس رو بیشتر مفهومی و یادگیری خونده بودم و سال گذشته اکثر تست زدم
درس زیست حدودا 60 درصد زمان رو تست و 40 درصد مطالعه کتاب
شیمی اکثرا تست کمتر مطالعه
ریاضی فیزیک تقریبا 80 درصد زمان رو تست زدم
تقسیم دروس به دوبرنامه برای دو روز البته زیست و شیمی رو هرروز خوندم
بر اساسی که دروس براتون اهمیت داره میتونید ساعت بیشتری به اون بدید.
علیرضا صابرفرد_رتبه ۲۲۵۰ منطقه دو تجربی 98 نظام قدیم
تو أدبيات لغات رو رو فيش مينوشتم و حفظ ميكردم و روزانه چندتا تست ميزدم. برا أملا روزانه چندتا تست ميزدم. زبان فارسي و آرايه رو هم سه روز تو هفته ميخوندم. برأي تاريخ أدبيات از لايتنر استفاده ميدردم و هر از چندگاهي تست ميزدم. برأي قرابت هم روي ١٤ تا تست ميزدم.
برأي ديني اول كل درس رو ميخوندم و روز بعد تست ميزدم. جوري تستا رو تقسيم ميكردم كه تو دو سه وعده(جلسه مطالعاتي) بهشون پاسخ بدم. سعي ميكردم آيات رو از همون اول حفظ كنم.
برأي زبان هم لغات رو توي لايتنر ميذاشتم و قواعدم ميخوندم و روز بعدش تست ميزدم. تستاي أين رو هم تو دو يا سه وعده ميزدم. درك مطلب رو هم چون ضعيف بودم هروز ميخوندم. يه ماهي طول كشيد كه مهارت هاي متن خوندن رو ياد بگيرم بعدش روزي دوتا متن و يه كلوز ميزدم.
برأي فیزیک اول درسنامه رو ميخوندم بعد تستاي زوج رو ميزدم. دوسه تا مبحث رو كه ميخوندم برميگشتم تستاي فرد رو هم حل ميكردم.
بعد از هر آزمون ، تو خونه دوباره به سوالات پاسخ ميدادم. من ازل ريشه يابي ميكردم كه دليل سوالات نزده يا اشتباه چيه. بضي وقتا زمان نداشتم بعضي وقتا استرس داشتم بعضي وقتا خوب درس. نخوندم و دليل هاي ديگه. بعد لا توجه به دليل صحيح نزدنش سعي ميكردم يه راه حلي پيدا كنم. مثلن اگه درس رو ياد نگرفته بودم دوباره درس رو مرور ميكردم و در صورت نياز تست ميزدم.
برای مرور، من اول سعي ميكردم به ياد بيارم. يعني درس رو تجسم كنم. خيلي وقتا نميتونستم. بعدش مستقيم ميرفتم چندتا تست ميزدم تا خودم به ياد بيارمشون بعدش بنا به نياز و تسلطم برا اون درس زمان ميذاشتم و ميخوندمش.
شاهین رفیعی_رتبه 1741 منطقه 2 کنکور ریاضی 98 نظام قدیم
دینی:خوندن کتاب درسی و بعد هم خوندن درسنامه و نکات گاج و بعد هم تست
فیزیک:خوندن درسنامه و حل تمارین کتاب درسی و بعد هم تست.درصورت نیاز هم فیلم
*نکته1:تست هر درس دقیقا باید بعد از درسنامه باشد تا درسنامه تثبیت شود و فاصله ای نیفتد
*نکته 2:از همه دروس خلاصه نویسی داشتم تا درسنامه با نوشتن بیشتر تثبیت شود
*نکته3:برای دروس تخصصی چیزی نباید حفظ شود بلکه باید با تست تثبیت شود
یه برنامه هفتگی ثابت داشتم مثل مدرسه که تا نوروز همون بود و بعد نوروز ماهانه تغییرش میدادم
یه برنامه ماهانه داشتم که تا کجا باید بخونم
و یه برنامه روزانه که شب قبلش تعیین میکردم فردا چیو تاکجا بخونم
وشتن نکات کنار برگه کتاب و یا نوشتن نکات مهم داخل برگه جداگانه
حتما باید نوشتن باشه وگرنه خط کشیدن زیر مطلب فایده ای نداره
الیاس محمدآلق_ رتبه 213 منطقه 3 کنکور تجربی 98 نظام جدید
شیمی و زیست:مطالعه بخش مشخص شده در برنامه روزانه از درسنامه+کتاب درسی+تست
فیزیک و ریاضی:خوندن درسنامه مفهومی از کتبی مثل شگفت انگیز خیلی سبز و سیر تاپیاز+تست زیاد و خیلی زیاد
فارسی:هر روز یک بخش کوچیکی از دو یا سه تا موضوع رو میخوندم و تست میزدم.
دینی:مطالعه درسنامه و کتاب درسی+تست های کنکور
عربی:مطالعه کتاب درسی و درسنامه+تست و مرور زیاد تست ها
زبان:فقط تست میزدم
بودجه بندی کل آزمون رو در ۱۰_۱۱ روز تموم میکردم و بعدش تست های علامت دار ،غیر حضوری میزدم.برای برنامه ریزی و دیگر بحث های مشاوره ای حتما وویس های آقای افشار رو بشنوید من همشونو شنیده بودم.
امیرحسن انتظاری_رتبه 311 منطقه 2 کنکور تجربی 98 نظام جدید
1—ریاضی و فیزیک بعد یادگرفتن فقط تست بزنین (رمز بالا زدن ریاضی و فیزک تست زدنه)---حتی اگه کامل بلد نیستین بازم تست بزنین
2-تو شیمی و زیست متن کتاب رو بخورین (نه اینکه صرفا حفظ کنین چون من خودم حفظیاتم ضعیف بود و اصلا نمیتونستم چیزی رو حفظ کنم)
برای مساله های شیمی زیاد تست بزنین –تو زیست کمتر نکته حفظ کنین سعی کنین به درجه ای از تسلط برسین که خودتون سر جلسه بتونین نکته ها رو تحلیل کنین (چون اگه حفظ کنین زود قول می خورین)
امسال تو کنکور اگه کسی به متن کتاب تسلط داشت به راحتی 80 % رو جواب میداد
برای مرور کردن
تست(به قول قلمچی بازیابی)
هیچ وقت دوباره نخونین (من خودم وقتی دوباره می خوندم حوصلم خراب میشد)
امیر مسعود جعفری_رتبه 864 منطقه 2 کنکور تجربی 98 نظام قدیم
دینی :
اول متن کتابو میخوندم و ایه هارو حفظ میکردم و تو دوره های مختلف مرور میکردمشون . بعد از خط ویژه و ابی کانون تست میزدم وقتی بیکار بودم و حوصله درس نداشتم .
ادبیات :
کتاب جامع نداشتم . موضوعی برای لغت و زبان فارسی و قرابت داشتم ک از نشر الگو بودن همه . قرابت هامون سبطی هم دوسال پیش خونده بودم .
خوابم خوب بود . نکته ای ک هست اینه ک صبح وقتی پا میشین گوشیو چک نکین ؛ نه تلگرام نه اینستا ، هیچی . حتی کلا پاک کنین . خودم تلگراممو شیش ماه و ایسنتامو چهار ماه اخر کلا پاک کردم . حس ارامش خوبی بهتون میده ، قول.
من هر جمعه برای هفته بعدم برنامه می ریختم و سعی میکردم واقع بینانه باشه برنامم ک بهش برسم . اولای ساعت محور بود برنامم ولی بعد بر اساس تعداد تست مینوشتم ولی ی کف مطالعه داشتم ک از 8 ساعت کمتر نشه .تو برنامم معمولا ی درس عمومی و سه تا اختصاصی بود هر روز
امیرمحمد خاکپور_ رتبه 332 منطقه 2 کنکور ریاضی 98 نظام جدید
فیزیک : اول مفاهیم رو به طور عمیق یاد می گرفتم بعد میرفتم سراغ تست البته از فرمول ها رونوشت برمیداشتم که فراموش نشن
برای مرور ، استفاده از کتاب جمع بندی و تست های نشاندار + نکاتی که نوشته بودم در بعضی درس ها مثل فیزیک ازخلاصه نویسی ها هم بهره می بردم .
دبیات : یک روز در میون مبحثی با الگو بیش میرفتم .
دینی : یک روز در میون اون رو درس به درس میخوندم و در عید به بعد هر روز مطالعه می کردم .
عربی :اول لغت بعد قواعد بعد هم فقط تست
زبان :مثل عربی با این تفاوت که بعدن مبحثی اش کردم (هرشب کلوز و ریدینگ و ..)
ریاضیات : همیشه زمانیکه انرژی ام صد بود این درس رو می خوندم مثل بعد از بیداری و تقریبا هر روزتوبرنامم بود از هر مبحثی تعداد زیادی تست می زدم و روش خاصی نداشتم
بهترین روشم برای مرور کردن ، استفاده از خلاصه نویسی ها (خیلی کم چون وقت گیره ) و تست های نشاندار + آزمون بود.
امیررضا گراوند_رتبه 598 منطقه 3 کنکور تجربی 98 نظام قدیم
ادبیات : ادبیات کلا 6 مبحثه
لغت ، املا ، تاریخ ادبیات : این سه بخش که کاملا حفظیه و توضیح دادنش اتلاف وقته
آرایه : بهترین راه برای آرایه ها اینه که یه بار از روی یه درسنامه ی خوب ، بخونیدشون و به تسلط برسین ، بعدش فقط تست بزنین .. من کتاب خط ویژه رو پیشنهاد میکنم هم مختصره هم مفید (موضوعی هم عالیه)
زبان فارسی : راستش من حذف کردم اینو ؛ ارزششو نداشت
قرابت معنایی : بین تمام دروس ، تنها مبحثیه که فقط و فقط خودت میتونی درصدتو بالا ببری و هیچکسی کمکت نمیکنه
باید ذوق و استعداد ادبیت رو بالا ببری .. بهترین بخش کنکوره این بخش .. نمیذاره کسی حفظ کنه ادبیات فارسی رو
با تموم وجودتون باید ادبیات قشنگ فارسی رو لمس کنید تا به این بخش مسلط بشید
توصیه خاصی ندارم ، تست بزنید و لذت ببرید از قرابت معنایی .. میبینید خود به خود 36 درصدشو کسب میکنین (:
عربی : سه بخشه
ترجمه : اصلا نیازی به حفظ کردن لغت یا چیز دیگه ای نیست . اول از روی کتاب کمک درسیتون (ترجیحا خیلی سبز) یه بار خوب درسنامه ی ترجمه رو که شامل : انواع زمان افعال ، معرفه و نکره ، ضمایر،شرط و... هستش بخونید ؛ بعدش فقط و فقط تست بزنید . وقتی لم کار دستتون بیاد ، میفهمید راحت ترین بخش همین ترجمه س .. من مشخص کرده بودم که هر روز مثلا 10 تا ترجمه بزنم و همین باعث شد تسلطم بالا بره و تونستم همه ترجمه های کنکور رو درست جواب بدم
درک مطلب : فقط میتونم همون روش کلیشه ای و معروف رو بهتون توصیه کنم ! هر روز یک درک مطلب کار کنید
بعد یه ماه نتیجه رو میبینید خودتون
قواعد : واقعا کار خاصی نداره 1_درس نامه رو میخونی 2_تست میزنی 3_مسلط میشی
هرچی دید منفی راجع به قواعد دارین کنار بذارین
دین و زندگی : امان از ضریب بالای دین و زندگی
برخلاف تصوری که ازش هست ، خیلی تاثیر داره توی نتیجه ی کنکور !
به نظرم کتاب درسی رو اصلا نیاز ندارین .. یه سری کتابا هستن مثل کتاب آبی کانون که کاملا متن کتاب رو داخل خودش جا داده و قسمت های مهم رو بولد کرده و همچنین آیات رو با معنی و پیامشون آورده
حتی جواب اندیشه و تحقیق ها رو هم داخل خودش داره .. واسه ی این درس خواهش میکنم دنبال راه میانبر نباشید
متن همه ی درس ها رو باید کامل بخونید ! نه یک بار نه دوبار نه سه بار ...
تا میتونید برای دین و زندگی تست بزنید چون هرچی تست بیشتر بزنید حفظ مطالب برای ذهنتون راحت تر میشه و مدت زمان بیشتری به یادتون میمونن
اگه آیات رو بتونید حفظ کنین خیلی خیلی بهتون کمک میکنه
داخل بخش جمعبندی توضیح دادم که چطور خودم حفظشون کردم
زبان : مثل عربی سه بخشه :
لغت : یه فرق اساسی بین لغات فارسی و انگلیسی وجود داره که خیلی مهمه ! شما لغات فارسی رو فقط کافیه حفظ کنید
ولی لغات انگلیسی رو اگه فقط بخواین حفظ کنین قافیه رو باختین !! لغات انگلیسی رو باید داخل جمله های مختلف ببینین تا بفهمین این کلمه چه جاهایی پتانسیلش رو داره که به کار بره و چه جاهایی نمیتونه به کار گرفته بشه . اینطوری میتونین تست کنکور رو جواب بدین .. و بهترین راه برای دیدن لغات داخل جمله ، تست زنی هستش . من واسه لغات هر درس ، 100 تست رو پیشنهاد میدم .. و به نظرم مهم نیست از چه کتابی باشه
گرامر: تفاوت چندانی با قواعد عربی نداره .. بهترین کتابی که واسه یادگیری قواعد بهتون پیشنهاد میکنم خط ویژه هستش . خیلی مفید و خوب توضیحش داده
کلوز و ریدینگ : همون روش کلیشه ای همیشگی که واسه همه جواب میده .. هر روز کار کن !
برای مرور دروس
بیشتر از طریق بازیابی بود
برای درس زیست مثال میزنم
یک کتاب خوب رو برای بازیابی انتخاب میکردم (بین سه سطحی و آزمون خیلی سبز)
تست های فصلی رو که میخواستم کار کنم ، میزدم
ضعف ها و ایراداتی که داشتم کاملا مشخص میشدن و توهم فراموشی هم به طور کامل از بین میرفت
اگه مشخص میشد که یه پاراگراف رو فراموش کردم یا ضعف دارم ، پاراگراف قبل و بعدش رو هم میخوندم . چون اون پاراگراف های بالا و پایین هم در شرایط و زمان مشابه خونده شدن و احتمال فراموش شدنشون وجود داره . آخر سر هم برای محکم کاری یه دور تورق سریع انجام میدادم که مطمئن بشم هیچ چیزی جا نمیمونه
Nima_lovee رتبه 1763 منطقه 1 تجربی کنکور 98
ادبیات :قرابت و آرایه و زبان فارسی رو بصورت یه روز درمیون برای هر کدوم 10 تا تست بزنید نه کمتر نه بیشتر . این موضوع درمورد درک مطلب عربی و زبان هم صدق میکنه . بهتر یه شب در میون یه یدونه بزنید.اگه این کارو انجام بدید ضمانت میدم تست های مربوط به اینا رو تو کنکور میزنید. چون دوستای عمومی خونی داشتم که اینکارارو کردن و نتیجه عالی گرفتن.
برای دینی بهتون پیشنهاد میکنم دی وی دی سالیانه یوسفیان پور رو بگیرید با مباحث آزمون ببینید و بعد از خط ویژه تست بزنید این کار معجزه میکنه تو دینی.
فیزیک: درسنامه رو میخونید و تست میزنید و هیچ قانونی نداره و با تمرین زیاد تسلطتتون میره بالا تا میتونید تست بزنید.
سعی کنید برنامه مرورهاتون رو همگام با برنامه آزمون تون پیش ببرید.
برنامه ریزیم فقط کوتاه مدت بود و معمولا صبح برنامه میریختم تا شب.
علی توفیقی_رتبه 1994 منطقه 2 تجربی کنکور 97
فیزیک و ریاضی:
تقریبا شبیه هم هستن. اینقد باید تیپ سوالات مختلف رو حل کنین که با انواع تیپ سوال اشنا باشید.
اینطوری هر نوع سوالی واستون بیاد شما مشابهش رو قبلا حل کردید و چیزی نیست که ازش بترسید. چون واستون آشنا هستش.
کلا این دو درس مطالب حفظی این تقریبا ندارن.
اول درسنامه رو بخونین. هر درسنامه یه سری فرمول داره و چنتا مثال ساده و متوسط برای راه انداختنون.
مثال هارو حتما حل کنین چون جنبه آموزشی دارن اکثرا!
بعدش میرید سراغ تست ها. توجه کنین که لازم نیست همه تست هارو حل کنین! شما دارید تست میزنید که اولا تیپ سوالات مختلف رو یاد بگیرید و تمرین کنین + سرعتتون توی مصاحبه بره بالاتر.
لازم به توضیحه که توی این دو درس و شیمی خلاقیت خیلی به درد میخوره.
خلاقیت به صورت های مختلفی هستش.
مثلا:
موقع ضرب کردن به جای اینکه ضبدر 5 کنین, یه صفر میذارید جلوی اون عدد و بعدش تقسیم بر 2 میکنین.
اینطور ساده تره حداقل واسه من.
یا موارد دیگه..ضمن سال کاملا خودتون موقع حل تست ها میفهمین.
توی این دو درس, اهمیت علامت زدن بیشتر مشهوده
تیپ تست های جالب و به درد بخور رو حتما علامت بزنین واسه مرور دوباره چون این دو درس حداقل توی رشته تجربی در 90 درصد مواقع یه شکل و شمایل کلی و یه راه حل کلی دارن.
عربی:
عربی از درسای بسیار راحته! برخلاف چیزی که عموم افراد فک میکنن.
من سال اول کنکور دقیقا توی یک ماه از میانگین درصد 30 رسوندم به 70 خودمو. واقعا سادس!
در مورد عربی بگم که 7-8 سوال ترجمه داره که صرفا با تکنینک رد گزینه(مثل اینکه شناسه ها مطابقت داشته باشن-جمع و مفرد و...) حل میشن. 2 سوال مفهوم داره که جلوتر توضیح میدم.
5 سوال متن داره از درک مطلب, 5 سوال قواعد مربوط به درک مطلب و بقیه هم سوالات قواعد هستن.
میشه گفت 10 سوال و بلکه هم بیشتر به قواعد دونستن شما مربوطه. بقیش هم به ترجمه صحیح. پس هردو مهم هستن.
روش مطالعه هم اینه که اولا شما باید مطالب پایه رو بدونین مثل صیغه ها.
قدم دوم کتب حل مسئله هس که به شدت نیازن.
من خودم نشر الگو داشتم..کتاب حل مسئله به این صورته که میاد اول کلمات جدید هر درس رو با معانیش میگه.
بعدش شروع میکنه جملات درس و تمارین رو هم میگه و ترجمه هم میکنه و نقش هر کلمه رو هم بیان میکنه.
حالا شما کارِتون چیه؟
اینه که اقلا نصف کلمات هر درس رو حفظ کنین. بعدش درس رو بخونین.
تک تک جملات رو خودتون معنی کنین اول, بعد معنی ای که کتاب حل مسئله گفته رو بخونین.
بعدش حتما تک تک کلمات جمله رو تفکیک کنین و "خودتون" نقش رو بگید. مثلا بگید اذا میشه مفعول فیه یا الطالب میشه فاعل و... بعدشم با چیزی که کتاب نوشته تطابقش بدید.
این قسمت به شدت مهمه!
بعدش هم پروسه تست زنی شروع میشه.
هر 3-4 روز یک بار هم یه درک مطلب بزنین از سال های قبل البته بجز سال های 95 96 97.
زبان:
زبان هم 4-5 سوال واژگان داره. 4-5 سوال گرامر, 4 سوال کلوز و 8 سوال درک مطلب.
سوالات واژگان 3 تارو به راحتی میشه جواب داد. 2 تا ,علی الخصوص سال های اخیر, خارج کتاب میان اما میتونین با رد گزینه به جواب درست برسید.
اولا که اینو بگم لازم نیس شما تمام کلمات یه ریدینگ رو بلد باشید همونطور که بالاترم گفتم.
شما صرفا کافیه کلمات آخر کتاب و داخل دروس کتاب درسی رو بلد باشید!
اونا هم چون اکثرشون رو بلدید و نهایتا نصفشونو بلد نیستید, از جعبه های لایتنر یا خود کتاب جیبی ها یا نهایتا برگه های A5 استفاده میکنین.
یادداشت میکنین کلماتی رو که بلد نیستید, و هروقت توی ماشین یا هرجایی بودید که وقت مرده حساب میشد اونا رو مطالعه میکنین.
سوالات گرامر هم 3 تاشون راحتن و بقیه یه مقدار سختن که با کمی دقت میتونین اونا رو هم حل کنین.
سوالات کلوز و درک مطلب میمونن. سوالات کلوز که چن سالی هست که گرامری شدن!
پس نیاز به گرامر دارید واسشون. کلا کلوز بنظرم سخت ترین قسمت زبان هستنش.
در مورد درک مطلب هم گرچه خیلی مهمه که دایره لغاتتون گسترده باشه ولی لازم نیست کل کلمات رو بفهمید. خیلی از کلمات نا آشنا رو میتونین بدون اینکه لطمه ای به مفهوم زده شه, بفهمید یا اینکه خیلیا رو خود متن تعریف میکنه.
یه سری استراتژی های کلی هم داره درک مطلب. مثلا اینکه اول تیتر سوالات رو بخونین یا اینکه زیر کلمات مهم یا تاریخ های مهم خط بکشید که بتونین سریعتر پیداشون کنین.
تمرین به مرور باعث میشه قویتر بشید و کم کم لِم دستتون بیاد.
مرور بحثی بسیار مهم :
شما هر درسی که میخونین چیزی حدود % "10" سوالات رو علامت میزنین.
+چه سوالاتی رو علامت بزنیم؟
دو تیپ سوال رو علامت بزنین. یکی سوالاتی که قشنگ هستن. یعنی تیپ سوال قشنگی هستن و به نظرتون احتمالش هس تو کنکور بیاد.
تیپ دوم سوالاتی هستن که مثلا 3-4 تا فرمول رو توی یک سوال به کار برده پس میشه این سوال رو سوالی مناسب مرور طبقه بندی کرد چون با زدنش چندین فرمول یا نکته یادتون میاد.
+چه فایده ای داره؟
خب شما دفعه های بعدی که میخواید مرور کنین برای بازیابی صرفا این 10 درصد سوال رو میزنین به جای کل سوالات. و اینطور توی وقتتون صرفه جویی میکنین.
محمدصادق سلیمی_رتبه 32 منطقه 2 ریاضی کنکور 97
ادبیات: مطالعه و بررسی متن و اشعار درس سپس هم تست میزدم.
عربی: ترجمه متن کتاب درسی - خواندن قواعد - تست قواعد - تست های ترجمه رو با قواعد ترجمه و لغاتی که از متن بلد بودم جواب میدادم.
دین و زندگی: متن کتاب درسی (+ طرح سوال از خود) - تست - بازگشت به کتاب و بررسی دقیق تر
زبان انگلیسی: کلاس + درسنامه قواعد + تست
روش مرور : تست + تورق + آزمون (گرفتن آزمون از خودم)
وش من: درس های تحلیلی رو بیشتر با تست مرور میکردم. درس های حفظی رو مثل درس های حفظی پیش برخورد میکردم. (مطالعه + تست)
موقع مطالعه خلاصه نویسی نمی کردم. وقتی تست میزدم یا آزمون تحلیل می کردم، نکات مهم و فرار رو یادداشت میکردم؛ برای همین مفید بودن و چیز اضافی نداشتن.
عرفان نقوی_رتبه 37 منطقه 1 تجربی کنکور 97
ادبیات : در قرابت و آرایه باید هر روز تست بزنید و پاسخنامه کتاب رو هم به دقت بخونید. در زبان فارسی هم به نظرم هر روز تست بزنید و درسنامه رو خوب بخونید ( درسنامه و معلم خوب تو زبان فارسی مهمه). برای لغت و املا و تاریخ ادبیات هم پیشنهاد میکنم حتما چندین بار مرور و دوره کنید تا کاملا ملکه ذهنتون بشه ولی به نظرم اجبار نیست هر روز تاریخ و لغت بخونید ولی بهتره اینکار رو بکنید.
عربی : من درسنامه خیلی سبز و کمی جزوه معلم به همراه متن کتاب درسی و ترجمه لغات و متن رو می خوندم سپس تست می زدم.
دینی : وجود یک کتاب با پاسخنامه خوب تو درس دینی خیلی مهمه چون درس دینی یک درس با لم متفاوت تو طرح تسته که شما این لم رو میتونید با خوندن پاسخنامه تست ها بدست بیارید. مخصوصا پاسخنامه میکرو گاج. ابتدا درس رو میخوندم سپس نکات آیات رو از درسنامه کتاب کمک درسی مطالعه میکردم و سعی میکردم که آیات رو حفظ بشم. بعدش تست میزدم و هر بار که تست میزدم سعی میکردم یه دور متن کتاب رو خوب بخونم و نکات رو در کتاب یادداشت میکردم.
زبان : بیشتر تست میزدم و سعی میکردم حداقل هر روز درک متن بزنم البته این اواخر کنکور بیشتر این کار رو انجام میدادم. لغات رو از روی فیل و خیلی سبز و گرامر رو از شبقره و خیلی سبز میخوندم.
زمین: بیشتر متن کتاب و اواخر هم درسنامه خلاصه خیلی سبز
ریاضی : ابتدا جزوه دبیرم و درسنامه کتاب کمک درسی رو میخوندم بعدش به کرات تست میزدم.
زیست: ابتدا یه دور کامل کتاب رو میخوندم و زیر متن کتاب خط کشی و هایلایت انجام میدادم بعدش شروع میکردم از منبع تست آموزشی میزدم و پس از تست زنی ، هم پاسخنامه رو دقیق میخوندم و نکاتش رو هایلایت میکردم و هم یه دور اون مبحثی که تستشو زدم ( مثلا فصل 3 زیست 2 بافت انسان) یه دور مرور میکردم و هم مبحثی که قراره دفعه بعدی تستشو بزنم (بافت گیاهی) و اینجوری چن دور متن کتاب رو میخوندم.
فیزیک:اول متن کتاب درسی رو میخوندم و زیر نکات مهمش خطکشی میکردم سپس درسنامه کتاب کمک درسی رو میخوندم و تست میزدم.اول کچل بعد آبی بعد موج آزمون...در ضمن نکات تست ها رو هم در کتاب درسی مینوشتم.
شیمی : تقریبا همون روش فیزیکه ولی با این تفاوت که متن کتاب رو بیشتر توجه میکردم و نکات تستها رو هم در کتاب یادداشت میکردم
در دوران جمع بندی در بعضی درسها مثل ادبیات و دینی و زیست و شیمی که حفظیات زیادی دارن ، به پیشنهاد مشاورم هر روز یا چن روز یک بار (بنا به حجم درس) 3 یا 2 درس از کتاب رو میخوندم. در دروسی مثل ریاضی و فیزیک هم تست جامع میزدم و مواردی که مشکل داشتم رو میخوندم. البته مرور متن کتاب درسی یا کمک درسی رو هم مثل درسای دیگه داشتم.
اما در طول سال تحصیلی برای مرور درس هایی مثل زیست و دینی ، ادبیات و عربی و شیمی و فیزیک متن کتاب رو میخوندم و برای بعضی درس ها مثل ریاضی و فیزیک یه نگاه گذرا به فرمول ها و نکات هم داشتم.
خودم زیاد اهل خلاصه نویسی نبودم و از درسنامه کتاب های موج آزمون بیشتر بهره میبردم و تجربه کافی تو این زمینه ندارم که بخوام راهنماییتون کنم ولی میتونم این نکته رو بهتون توصیه کنم توی درسی مثل فیزیک خیلی خوبه که فرمول ها تون رو تو یه دفترچه خلاصه و جمع و جور داشته باشید.
Fusion
دوران جمع بندی
امیر حسن نظری فرد _رتبه 1359 منطقه 3 کنکور تجربی 1400
از 25 اردیبهشت شروع کردم و با چند کنکور خیلی سبز آزمونای سه روز یکبار رو کار می کردم. البته چند کنکور عمومی رو خریدم که حال نداشتم کارش کنم. آزمونای موئسساتم به صورت درس به درس میزدم . قلمچی + سنجش + گزینه دو ( فقط عمومیاشو زدم).توی فرجه بین آزمونا مباحث حفظی مثل لغت / قواعد عربی / گرامر / نکات زیست / فرمولای فیزیک رو خلاصه کرده بودم / ترکیبای آلی و فرمولایی که تو کتاب شیمی بود هم به این صورت جمع کرده بودم. همایش ریاضی آریان حیدریم شرکت کردم که تنها شباهتش به ریاضی کنکور چیدمان سوالات بود
مهشاد فرهادی_مصاحبه با رتبه 544 منطقه 1 کنکور تجربی 1400
من جوری برنامه ریزی کرده بودم که عمومی هامو تا عید تموم کنم و همین شد و از اواخر اسفند شروع کردم کنکور و آزمون عمومی زدن و از هفته ای 2 تا شروع کردم و ماه آخر هر روز میزدم تقریبا (جدای از کنکورای کامل)
از اردیبهشت هم شروع کردم به جمع بندی همه دروس با هم
تست های نشان دار فیزیک و ریاضی ام رو چندین بار زدم و تا خرداد هفته ای دو سه تا از آزمونای جامع موسسات مختلف رو کار میکردم و خرداد ماه هم کنکورا رو زدم و همچنان آزمونای جامع و همچنین کتاب های جمع بندی هم زیاد استفاده کردم
فقط هفته آخر از شدت استرس هیچی نتونستم بخونم
محمد مهدی سیاه تیری_رتبه 657 منطقه 2 کنکور تجربی 1400
مثل خیلی دیگه از داوطلب ها به روش سه روز یکبار جمع بندی کردم
فاطمه سادات توکلی_رتبه 1157 منطقه 2 کنکور تجربی 1400
همونطور که گفتم خیلی خسته شده بودم ولی سعی کردم یه ساعت مطالعه ثابتی حدود 6 ساعت رو داشته باشم
به دلیل کم کاری که تو ماه قبل داشتم و از برنامه ام عقب بودم بیشتر تایم جمع بندیش به آزمون زدن یا حداقل تحلیل آزمون های موسسات گذشت (که به نظرم کار درستی بود) در نتیجه خیلی نرسیدم از کتاب های آزمونی و جمع بندی استفاده کنم
هفته آخر هم به مرور کتابام و کنکور 98-99 گذشت که برای اینکه ساعت مطالعم رو حفظ کنم از ویدیو های تحلیل کنکور سال قبل و جمع بندی برخی دروس استفاده میکردم
من زیاد خلاصه نویسی نمیکردم ولی اواخر سال دوازدهم(حدود عید) مهمترین نکات زیست رو در یادداشت های موبایل مینوشتم که برای جمع بندی کمکم کرد
امیررضا جبرائیلی_رتبه 403 منطقه 2 کنکور تجربی 1400
خیلی دوران خوبی رو تجربه کردم تقریبا از 20 فروردین شروع کردم با اینکه کامل تموم نشده بودن درسها ( که البته اگه برمیگشتم این کار رو از اوایل یا اواسط اردیبهشت اینا شروع میکردم )
حالا دقیق نمیدونم ولی بالغ بر 60 70 ازمون جامع کنکور های 7 سال اخیر و موسسات 98 و 99 و 1400 رو ازمون میگرفتم 2 3 روز یه بار حتی عمومی ها فک کنم 80 تا اینا هم میشد و خیلی خوب بود دیگه اگه بعضی اشتباهاتم هم نبودن دیگه معرکه میشد ولی دیگه خوب گذشته حالا ( به موقش به دوستان 401 و .... بیشترم توضیح خواهیم داد )
علی متخلص به king of konkur _ رتبه 2441 کنکور تجربی 99
از اواخر عید بود که گفتم علی، بسم الله
روزی 10 ساعت تقریبا خوندم. نمیخام دروغی بگم. مرتب بگم هرروز 10 ساعت به بالا میخوندم دروغه. ی هفته میخوندم دو روز ناامید بودم یا مشغول ی سری چیزای دیگه میشدم. ولی خوندم. شاید از تعداد روزایی که داشتم 70 درصدشو 10 ساعت و بالاتر خوندم. خداروشکر تعویق دادن. وگرنه امروز اصن اینو تایپ نمیکردم. خیلی کمکم کرد. هیچ آزمونی شرکت نکردم. وقت نبود. من صفر بودم تقریباً. حتی تایم جمعبندی نتونستم کنکور 98 رو کامل بزنم. تک درس زدم. 97 هم همینطور. 98 خارجو به چشم هم ندیدم. تنها کنکوری که کامل زدم 96 داخل بود. وقت نبود... کلی درس که باید مرور میشد رو ترجیح داده بودم به کنکور دادن و تجربه کردن شرایط سر جلسه در خانه(اینقد تو سالهای پیشش تجربه کرده بودم دیگه تجربه میخواستم چیکار)
چیزی که تجربم بهم میگفت میاد تو کنکور رو خیلی خوندم و خب به اصلی که سال 97 بعد کنکور بهش رسیده بودم عمل کردم... فقط تست کنکور بزن و دیگر هیچ... جمع کردم تا حدودی و رفتم سر جلسه. اینقد کنکور سخت بود که پشمانم فر خورده بود. سر جلسه با دیدن زیست حتی اشک هم از چشام اومد پایین. ولی گفتم علی نباز خودتو. اونایی که بلدیو جواب بده.
اقا من قبلنم گفتم. جان هرکیو دوست داری به حرفم گوش کن ضرر نمی کنی: از همین الان کتاب جمع بندی هاتو بخر واسه مرور با همون مرور کن، نکته اضافه کن بهش، تست اضافه کن. نذار ماه آخر یهو باز کنی کتابو و به چشمت غریبه باشه.
محمدحسین متخلص به Zero _ رتبه 373 منطقه سه کنکور تجربی 99
پیشنهادات برای دوران جمع بندی:
یک کلام ...توی این دوران تا میتونید ازطریق تست زدن دروس رو دوره کنید.
بدترین کار توی دوران جمع بندی داشتن تعداد تست پایین و بالاتر بردن درسنامه خوانی هست.
سعی کنید تست هاتون رو زمان دار بزنید و تعداد آزمونای شبیه سازی شدتون رو بیشتر کنید.
توی مرور کردن وسواس نداشته باشین...مثلن برای زیست نیاید 3 ساعت بشینید فقط درسنامه و متن کتاب بخونید و دیگه وقت برای تست زدن نداشته باشید بلکه اول یه آزمونک تستی از بخش هایی که قراره مرور کنید از خودتون بگیرید بعدش نتیجه آزمون رو تحلیل کنید و بعدازاون روی بخش هایی که به مرور بیشتری نیاز داره تمرکز کنید و بقیه قسمت هارو یه دوره ی سبک انجام بدید.
توی این دوران آدم به خودش تلقین میکنه که همه چیز رویادش رفته....پس هرچه قدر هم که بیفته روی درسنامه خوندن این سراب رفع نمیشه...به جاش ازطریق آزمون های جامعی که ازخودتون میگیرید قسمت هایی که واقعن به مرور جدی نیاز دارن رو شناسایی کنید و اون قسمت ها رو در الویت قرار بدین.
نقاط ضعف وقوت خودتون رو به خوبی بشناسید تا بتونید برای موقعیت های مختلف استراتژی مناسب بچینید...افکار واعتماد به نفس خودتون رو کنترل کنید نه بزارید پایین بیاد نه بیش ازحد بالا بره...اگه قبلن رفع اشکال هاتون رو جایی یادداشت کردید زیاد مرورشون کنید...مهارت های آزمون دادنتون رو حسابی تقویت کنید...حسرت گذشته رو نخورید و استرس آینده رو نداشته باشید اینا بدجوری بازده تون رو پایین میارن...سعی کنید از هر مدل و سطحی از سوالا آزمون از خودتون بگیرید و برای هر شرایطی آمادگی داشته باشید.
یکی از مهم ترین مشکلاتی که در بحث نتیجه خوب برای آزمون های آزمایشی وجود داره اینکه داوطلب در خانه خوب درس میخونه و حتی درصد های خیلی خوبی کسب می کند! به طوری که اگه همون درصد ها رو سر جلسه آزمون هم به دست بیاورد نتیجه بسیار عالی ای کسب می کند،اما در بسیاری از اوقات این اتفاق نمی افته،یعنی به طور مثال شما در خانه تست می زنید و مثلا درصد ۸۰ کسب می کنید ولی سر جلسه آزمون به درصد ۳۵ می رسید،آیا تا به حال به این موضوع فکر کردید که دلیل این اتفاق چیه؟
حالا این سوال مطرح می شود که چرا من باید با این درصد بالا در خانه سر جلسه آزمون درصدم کمتر از نصف شود؟ آیا مشکلی وجود دارد؟ آیا سوالات آزمون غیر استاندارد است؟ یا روش درس خواندن من مشکل دارد؟
اگه بخوام کاری رو که در حل شدن این مشکل به من کمک کرد رو بگم چیزی نیست به جز شبیه سازی آزمون... هر چقدر شرایط آزمون را در خانه بهتر شبیه سازی کنید نتیجه شما در خانه به نتیجه شما در آزمون شبیه تر خواهد شد
شبیه سازی بیشتر= نتایج مشابه تر
_برنامه برای آزمون جمع بندی
تفکر غلط خیلیا ، اینکه توی آزمون جمع بندی باید کامل همه درسا رو مرور کرد ! کاملا تفکر اشتباهیه ، آزمون جمع بندی دو هدف اصلی داره ، یکی مرور جاهایی که تسلط کمتری داری و دو جبران نقایصه یادآوری ، مثل پازلی که باید به تدریج کامل بشه
برای مباحثی که قبلا خوندیم و تسلط داریم چی ؟ اینارو نیاز نیست بشینی با وسواس کامله کامل بخونی...مرور تستای نشان دار یا خلاصه ها کافیه.
اگه چند فصل عقبی ، لازم نیست همه درسا رو توی برنامه بگنجونی ، یکی فصلایی که مسلطی رو مرور کن و از فصلای قبلی مونده هم میتونی یکی دوتا انتخاب کنی بخونی تا جبران بشه....اینکه ده تا فصلو بخوای توی برنامه دوهفته بگنجونی خطاست.
اگه قوی کارکردی و تسلط خوبی داری ، مثلا برای درسی مثل زیست اصلا توصیه نمیشه بری کتاب رو برای هرفصل به ترتیب از اول بشینی بخونی...کتاب تستو بنداز جلوت عین چی تست بزن ، مرور کتابت اینجوریه که تست میزنی مشکلی داشتی برمیگردی به اون بخش از کتاب تا مرورش کنی.
یه نکته ، میتونید برای مرور اول یه آزمون سبک بگیرین از خودتون ببینین چقد یادتون مونده اصلا ؟ بعد برین با تست نشاندار و خلاصه و رفع اشکال از درسنامه اونو مرور کنین بره پی کارش.
یادتون باشه آزمون جمع بندی خیلی خفن میتونه بهتون کمک کنه که رشد کنین. یه نقطه عطف واسه بچه هاییه که چند آزمون موضوعی قبلی رو خوب خوندن ولی نتیجه خوبی نگرفتن ، حواستون به دقیقه هاتون باشه .
خیلیا اشتباه میکنن و خیلی سطحی مرور میزنن و میرن ازمونم گند میزنن! اینجا مرحله تسلطه نه عبور سرسری! تست میتونه بهتون تسلط بده. هوشمندانه عمل کنین هرچیزی نیاز به تست نداره و هرچیزی نیاز به خوندن نداره! فصلای مهم رو تست بزنید و به تسلط برسین. نکات مهم رو مرور کنین شفافیت ذهنی رو سعی کنین بدست بیارین. اینکه کتاب زیست یا شیمی بذاری جلوت و هی بخونی و بخونی، هیچ تاثیری روی تسلطتت نداره
بهناز عدالت دوست_رتبه 73 منطقه 2 کنکور زبان 99 نظام جدید
متاسفانه دوران جمع بندی و آزمون های سه روز یکبار را دیر تر از بقیه شروع کردم و همین باعث شد از لحاظ روحی وضعیت خوبی نداشته باشم و تنها ۷۰درصد مطالب را جمع بندی کردم اما به صورت فشرده تعداد زیادی آزمون شبیه سازی کنکور شرکت کردم که به وضوح تاثیر آن را در کنکور حس کردم.
مهدی فیروزان_رتبه 454 منطقه 1 کنکور تجربی 99 نظام جدید
با استفاده از کتاب ها و کلاس های جمع بندی و به صورت مرور سریع و حل زمان دار آزمون های کنکور سالهای گذشته که موفق نشدم کنکور ها رو کامل کنم
محمد عظیم پور_ رتبه 590 منطقه 3 کنکور تجربی 99 نظام جدید
میشه گفت یکی از بدترین دوره های درس خوندنم بود.من جمع بندی رو از اوایل خرداد ماه شروع کردم و تعداد ازمون سه روز یه بار مدنظرم کمتر از برنامه کانون بود و کلا فکر کنم4یا5تا ازمون سه روز یه بار زدم.همراه بودنش با امتحان نهایی کارمو سخت کرده بود و اینکه روش جمع بندی درست رو نمیدونستم مثلا تایم زیادی رو برای مرور یه گفتار زیست میکردم.با اینکه زیاد هم تلاش کردم تو این بازه اما نتیجه ای که گرفتم تو ازمونهای جامع اصلا خوب نبود و افت خیلی زیادی داشتم و همین موضوع تا روز قبل کنکورم تو فکرم بود و اذیتم میکرد!تو این ایام برای ادبیات صرفا لغت و املا و تاریخ ادبیات رو مرور میکردم و سمت عربی و زبانهم نرفتم اما متن و ایات دینی رو بیشتر خوندم برای دروس ریاضی و فیزیک فقط تست نشاندارهامو مرور میکردم و زیست هم بیشتر متن میخوندم.تو سال دوازدهم شیمی رو خوب کار نکردم و تو ازمون جامع ها کمترین درصدم میشد و همین درسو تو کنکور98علی رغم پایین بودن سطح سوالات درصد خیلی پایین زدم.یکی از کارای مثبتم تو این دوره زدن آزمون عمومی به طور مجزا از سه روز یه بارها بود که کمک زیاذی به ارتقای درصدهای دروس عمومیم کرد.سال 98 من رتبه 2200زیرگروه یک(1400کل) منطقه سه رو اوردم اما ترجیح دادم یه سال دیگه بمونم
برای کنکور99 باتوجه به تعویق خوردن و... از اوایل تیر دوره جمع بندی رو شروع کردم و چیزی حدود10-12تا آزمون سه روز یه بار رو مدنظرم قرار دادم علاوه بر اون آزمون عمومی هر چند روز مجزا میزدم(دقیقا سبک کنکور یعنی از 8صبح شروع میکردم تا15/9)که حل عمومی های کنکور 98 خیلی مفید بود برام.تو این ایام بیشتر سعی میکردم تایم هارو تنظیم کنم و سه روز یه بارهارو با چندتا از دوستام به صورت حضوری میزدیم وشرایط کنکور مثل زدن ماسک رو تمرین میکردیم که این کار واقعا کمک زیادی بهم در سرجلسه کنکور کرد.چهارتا آزمون جامع کانون رو هم حضوری زدم و ترازهام حدودد6700 شد و درمجموع جمع بندی بهتری نسبت به سال قبل داشتم.
من لغات مستعد ایهام و ایهام تناسب رو برای خودم مینوشتم و همچنین تاریخ ادبیات رو همراه نوع نوشتار(نظم و نثر بودن)خلاصه نوشته بودم تو دوران جمع بندی مغنی لغات فرار تر و مستعد املای بیشتر رو نوشته بودم و روز قبل آزمون و کنکور مرور میکردم.
سینا ستوده_ رتبه 797 منطقه 2 کنکور تجربی 99 نظام جدید
- دوران جمع بندی
خب خب خب....
مهمترین تایمی که سال اول از دست دادم
میخوام بگم کل کنکور یه طرف و این تایم جمعبندی یه طرف
حالا توی ادامه جمعبندی سال دومو میگم چی کردم
با من همراه باشید
جمعبندی دی
رسیدیم به یه بازه ی تقریبا مهم و اونم جمعبندی دی ماهه
خب من توضیحاتم رو به دو گروه تقسیم میکنم، گروه اول بچه های دوازدهم و گروه دوم بچه های پشت کنکوری
اول دوازدهمیا....
خب همونطور که خودتونم میدونین امتحانات ترم اول تون توی دی ماه برگزار میشه و همینطور دو تا آزمون خیلی مهم جمعبندی هم قلم چی برگزار میکنه
من روشی که برای جمع بندی تون میخوام بگم روشیه که هم به آزمون برسین و هم به امتحانات تون (با اینکه اصلا مهم نیستن و تازه امسالم که احتمالا مجازیه و خودتونم بهتر از سلامت برگزاری آزمون مجازی آگاهین )
اگه دوست ندارین این روشو انجام بدین میتونین طبق روشی که واسه ی بچه های پشت کنکوری میگم عمل کنین
این بازه تنها بازه ایه که میتونین فقط یک درس توی روز بخونین
فرض کنین سه دی ماه امتحان زیست شناسی دارین و هفتم امتحان فیزیک
شما توی اون سه چهار روزی که تا امتحان فرصت دارین میتونین فقط زیست شناسی بخونین ولی چند تا نکته رو رعایت کنین
یک اینکه خواهشاً نشینین فقط متن کتاب بخونین و نمونه سوال تشریحی حل کنین، روش مطالعه تون باید باز هم بر مبنای حل تست باشه و نه سوال تشریحی
واسه زیست پیشنهادم اینه که اول یه فصل از کتاب بخونین(کامل) ، بعدش بیاین تست های علامت دار و هایلایت شدتونو دوباره بزنین و در انتها دو سه تا آزمون هم از خودتون بگیرین و همینجوری برین جلو
فیزیک و ریاضی اول یه چند تا آزمون بیست سی سواله از هر فصل بزنین و بعدش تحلیل کنین اون سوالاتو، ببینین کجا ها یادتون رفته،کجاها گیر داشتین و کجاها رو هنوز خوب بلدین
بعدش برین جاهایی که یادتون رفته رو یه مرور سریع بکنین از روی درسنامه (گفتم مرور سریع ، نه که دوباره از اول بگیرین بخونین) و ازش تعدادی تست کار کنین تا دوباره روون شین . مرحله دوم تستهای علامت دارتونو حل کنین و در نهایت بازم یکی دوتا آزمون کار کنین
شیمی هم حفظیاتشو دوباره عین زیست از روی متن کتاب بخونین و مرور کنین بعدم تستهای علامت دارتونو کار کنین
واسه مسائل هم سعی کنین تستهای جدید و درهم بزنین
یعنی تستهایی که از بخش های مختلف کتاب طرح شده و ترکیبیه(چون به هرحال بیشتر از نصف فصل هارو خوندین تا الان)
گفتم اجازه دارین تک درس کار کنین ولی تک درس توی دروس اختصاصی منظورم بود (گول خوردین که)
دروس عمومی رو بازم باید کار کنین طبق برنامه
چون مثلا اگه امتحان ادبیات دارین خیلی سخته توی یکی دو روز بشینین سیصد تا لغت مرور و حفظ کنین
پس باید هر یکی دوشب توی برنامتون بزارین و کار کنین
خب چون این یه بازه ی مروریه خیلی راحت میتونین اشکالات و عقب موندگی هاتونم جبران کنین و خودتونو به بقیه برسونین
با همه این چیزایی که گفتم احتمال خیلی زیاد بازم یه تایم اضافه ای بیارین(اگه تا الان خوب کار کردین و با برنامه جلو رفتین)
دو تا راه حل واسه تایم اضافتون هست
یک اینکه دوازدهم رو جلوتر از برنامه کار کنین و خودتونو از برنامه آزمون جلو بیندازین
دو اینکه مرور دروس پایه رو هم انجام بدین(چون وقتی آزمون پایه برگزار میشه احتمالا همچنان درگیر امتحانات دوازدهم هم هستین و اگه بتونین زودتر شروع کنین کارتون راحت تر میشه)
این از بچه های دوازدهم
حالا بریم سراغ پشت کنکوریا...
خب تبریک عرض میکنم خدمتتون چون شما اینجا خیلی کارتون راحت تره و درگیر امتحانات مسخره مدرسه نیستین
شما هم روشتون تقریبا عین بچه های دوازدهمه ولی با یه تفاوت
شما همچنان حق ندارین که تک درس کار کنین و باید حداقل چند تا درس توی طول روز بخونین
روش مرور درسا هم که واسه شما و دوازهمیا فرقی نداره و باید همون مدلی کار کنین
خب شما تایمتون خیلی آزاده و حدود ۴۰ روز تایم دارین که دروس پایه و دوازدهم جمع بشه
چند تا نکته
یک: چون شما قبلا دوازدهمو خوندین پس واستون با پایه فرق آنچنان زیادی نداره و بی انصافیه سه هفته تایم بزارین که فقط سه چهار تا فصل زیست بخونین :/
پس بهترین کار اینه که از همون اول همزمان پایه و دوازدهمو جلو ببرین با اولویت دوازدهم(یعنی بیشتر دوازدهم بخونین تا به برنامه برسین)
دو: تایم زیاده و فرصت جبران عقب موندگی و کم کاریاست
قدرشو بدونین و ازش بهترین استفاده رو ببرین
سه: چون تایم زیاده باید سعی کنین خودتونو از برنامه جلو بیندازین (پیشنهاد میکنم توی دوازدهم جلو بیفتین چون آزمون دروس دوازدهمو تا اردیبهشت کش میده و پایه رو تا اسفند)
اگه کسی تا الان نخونده و کم کاری کرده از نظر من آخرین فرصته که برگرده به مسیر و تهش به هدفش برسه
توی این چند روز خیلی این سوالو شنیدم که میگن میشه اگه بخونم؟ میتونم اگه بخونم؟
میخوام بگم نه نمیشه
اگه حرف بقیه واست مهمه همون بهتر که نخونی :/
به جای اینکه این سوالای بیخود رو بپرسین بشینین سر درس و مشق تون تا تهش خودتون ببینین که میشه یا نمیشه
برای دوران جمعبندی نهایی هم دوباره واستون مینویسم که چیکار کنین
خب زیرو داره صحبت میکنه : )) ، سینا توضیحات جمع بندیش رو درقالب یک تاپیک مجزا قرار داده
لینک تاپیک = سیر تا پیاز جمعبندی با سینا ستوده
امیرحسین بالاوند_رتبه 271 منطقه 2 کنکور زبان 99 نظام جدید
والا من از یکی دو ماه قبل کنکور درس هارو تموم کردم.و فقط از این ور اون ور تست های جامع گیر میاوردم و میزدم.اصلا هیچ راهی برای یادگیری بهتر از یادگرفتن نکته ها توی تست نیست.کامل میمونه توی ذهن آدم.اون تست زدن های جامع بهتر از خوندن و تمرین کردن درسنامه ها و تست ها بود.درباره زبان تخصصی هم بگم که چون منبع خاصی نداره،و دنیای زبان بی کرانه،پس خوندن براش تمومی نداره و نمیتونم بگم که زبان تخصصی رو تموم کردم من تا روز آخر سعی کردم کلمه و اصطلاح جدید یاد بگیرم که گیرشون نیوفتم
فراز مهاجری_رتبه 737 منطقه 2 کنکور تجربی 99 نظام جدید
- دوران جمع بندی
بهترین دوران من بود و با آزمون های بسیار زیاد تونستم خودمو بکشم بالا
- دوران کرونا و تعویق های پیاپی و شوک های آن
یادمه اون روزی که قلمچی اعلام کرد غیر حضوری میگیره(اسفند) کلا درس نخوندم.عقب افتادن کنکور هم به ضرر من شد چون از مهر شروع کرده بودم و پشت بودم و حتی آزمون جامع هم شروع کرده بودم بزنم کارو برام خیلی سخت و طاقت فرسا کرد.ولی خب برنده اونیه که یه راند دیگه مبارزه میکنه!
آذین نیازی_رتبه 995 منطقه 2 کنکور تجربی 99 نظام قدیم
خب کنکور ما دوران جمع بندی زیادی داشت!
اول چند وقت رفع اشکال کردم.جاهایی که می دونستم مشکل بیش تری داشتم مثلا: لوله های یو شکل فیزیک(مسائل فشار)
کانون قبل از سه روز یه بارها بخش آزمون دوقلو داشت(برای اولین بار).اون موقع از کنکور رشته ی ریاضی، فیزیک و شیمی ها رو می زدم.زیست آزمون جامع تالیفی (جامع کانون) می زدم. ریاضی خیلی سبز و علامت دارها. برای عمومی ها زرد عمومی می زدم
یه کاری که کردم این بود که دو تا دفتر بزرگ گرفتم.یکی عمومی یکی اختصاصی...هر درس رو به چند بخش تقسیم کردم.مثلا برای ادبیات 5 برگه برای هر کدوم از مباحث لغت-املا-اعلام-آرایه-قرابت-زبان فارسی گذاشتم و هر کدوم از آزمون های تالیفی کانون یا کنکور رو که می زدم اشکالاتم رو اونجا می نوشتم.کار خیلی خوبی بود.فقط یکم زمانبر بود،به نظرم همچین دفتری رو از ابتدای سال برای تحلیل آزمون باید می داشتم!!آخه توی کلاسور آزمونی می نوشتم اما این طوری بخش بخش بود و خیلی بازدهیش بهتر بود..روش جمع بندیم چند روز یک بار بود!!حدودا 13 آزمون زدم(5 تا کنکور 96 تا 98 (به جز 96 داخل) و 7 تا تالیفی کانون و یه دونه سنجش!)آزمون های جامع امسال هم جزء برنامه ام بود.دقیقا 4 ساعت و ده دقیقه رو صندلی آزمون می زدم.صندلی جاش روهر بار عوض می کردم.جای گرم ،جلوی کولر و ...توی کنکور تقریبا جلوی کولر بودم و خیلی سرد بود.باید برای هر چیزی آماده بود.بعد از آزمون درصدگیری و تحلیل به روشی که بالا گفتم.
دوران کرونا و تعویق های پیاپی و شوک های آن
کرونا روی عملکرد همه مون تاثیر داشت. من خودم اون اوایل خیلی نگران بودم و ساعت مطالعه ام افت کرد،ترازم هم افت کرد اما کم کم بهتر شد.از حدود نیمه فروردین بود که دیگه از ترس کرونا و اینا خارج شدم.تعویق اول خیلی چیز بدی نبود اما اوقات رو خیلی خسته کننده کرده بود
اما ماجرای تعویق دوم کنکور،سعی کردم خیلی درگیرش نشم.خیلی ضربه بدی بود اون روزا.اول گفتن یه ماه دیگه بعد تکذیب،یه روزمون الکی تلف شد،حداقل!!حیف.
خانم نیازی همچنین تاپیکی مجزا برای به اشتراک گذاری تجربیات مربوط به دوران جمع بندی قرار داده اند
لینک تاپیک = ☑️⛔️جمع بندی کنکور سراسری 1400⛔️☑️ Wonderland
حمیدرضا عباسی_رتبه 248 منطقه 3 کنکور تجربی 99 نظام جدید
دوران جمع بندی رو عالی گذروندم و تقریبا تونستم خیلی خودمو بکشم بالا اما متاسفانه اینقدر افت کرده بودم ک هرچقدر هم اومدم بالا باز کم بود.....خیلی خوب میخوندم اما ی اتفاق بد ک افتاد تو این دوران برام متاسفانه داییم فوت کرد ک خودش خیلی عذاب اور بود برام...من ریاضی رو با شروع دوران جمع بندی تقریبا صفر شروع کردم هیچی یادم نبود اما اینقدر قوی خوندم ک ریاضی 98 رو 65 زدم و کلی کیف کردم...عمومیا رو کلن خوب نمیخوندم و سال اول بخاطر عمومیام ضربه بدی خوردم
عد از عید میخواستم برا دوران جمع بندی تنفس کوتاهی بگیرم پس مطالعه ام رو اوردم رو همون 10 ساعت ک متاسفانه یکی دوماه مشکلات بسیار شدیدی باهام دست و پنجه نرم کرد ولی خیلی زیاد افت کردم کلن من صفر و صدی هستم یعنی ی روز یا باید عالی بخونم یا داغون برا همین چن روز هفته رو مثلن میرفتم رو 10 خیلی خوب بود ولی یدفعه از اون بر 3 روز میشد 2 ساعت یا حتی صفر،خلاصه این دوران با تمام بدی و خوبیاش ب سر رسید تا رسیدم ب جمع بندی ک بسیار پیشرفت کردم ساعت مطالعه ام رو بردم رو 12 و تا میتونستم ازمون کار کردم ک خوب خیلی مهم بود ازمون زدن تو این دوران..تقریبا کرونا هیچ تاثیری رو درس خوندنم نداشت و تعویقای کنکور اولینش خیلی خوشحالم کرد و انگیزمو بیشتر کرد ک رتبمو بهتر کنم اما خبر تعویق کنکوری ک حدودا یک هفته قبل از کنکور بهم رسید خیلی منو بهم ریخت و ب شدت ناراضی بودم چون تحمل درس خوندن رو نداشتم دیگه خداروشکر فرداش شنیدم باز تعویق نیست و ب کار خودم ادامه دادم اما درکل خبرای تعویق جز بازی با روح روان دانش اموز هیچ چیز دیگه ای نداشت...هفته های اخر خوب خیلی خوب تونستم خودمو جمع کنم و تمام نکاتی ک نوشته بودم و خلاصه ازمون زدنام رو اوکی کردم و من کاری ک طول سال کرده بودم درسای خوندنی مث دین و زندگی و زیست و شیمی و... رو بسیار کتاب خوندم برا همین تو دوران جمع بندی نتونستم کتاب بخونم وبیشتر وقتمو تست میزدم کتابو ک باز میکردم حالم بهم میخورد این کار برا زیست و شیمی خیلی برام موثر بود ولی دینی باعث شد چیزی ک میخوام نشه و فهمیدم اهمیت خوندن دینی بیشتر از تست زدنشه
عرفان روانشاد_رتبه 640 منطقه 2 کنکور تجربی 99 نظام قدیم
حل تست های کنکور سراسری از سال 92 تا آخرین سال رو به خوبی انجام می دادم البته تحلیل آزمون های آزمایشی و مرور کتابهای درسی رو هم فراموش نکردم چون خیلی برام اهمیت داشت.
صدف شیرخانی_ رتبه 127 منطقه 3 کنکور تجربی 99 نظام جدید
برای زیست و ریاضی با آزمونای ماز جمع بندی کردم. اون بالا گفتم که که دوسه ماه از دست دادم!! اون موقع قلمچی همه اش از مشتق میاورد و من اصلا مشتق رو یاد نمیگرفتم. خیلی استرس داشتم از این بابت. منی که همیشه درصدای ریاضیم بالای هفتاد بود، تا چهل و سی سقوط کرد. یاد پارسال افتادم که برای فصل چهار فیزیک دهم هم همچین وضعی برام پیش اومده بود، ولی الان فشار بیشتری روی خودم حس میکردم، به هر حال نزدیک کنکور بود. اما به لطف خدا اونم درست شد.
برای فیزیکی که بیشترین حساب رو روش توی کنکور باز کرده بودم و آزمونای جامع و کنکوری که از خودم میگرفتم بالای 90 بود، بدترین جمع بندی رو کردم!! اونم این بود که فقط سوالای امسال قلمچی رو خوندم و بدترین درصدم توی کنکور شد فیزیک :/ البته واقعا از ته دل ناراحت نیستم چون باور دارم هر اتفاقی سر جلسه افتاده مسیرمو به سمت درستی می بره و من اغلب با شکست ها طوری برخورد نکردم که انگار دیکه آخرشه! اینکه من توی کنکور، حالا فیزیک رو بد دادم به این معنی نیست من فیزیکم ضعیفه شما هم با آزمونای آزمایشی تون این جوری برخورد نکنین! این درصدا و اشتباها برای همه پیش میاد
برای شیمی هم خیلی خوب جمع بندی نکردم. راستش اصلا یادم نیست دقیقا چیکار کردم چون از شیمی بدم میاد و همیشه بدترین درصدم بود :/ ولی حالا توی کنکور سخت امسال نتیجه خیلی خوبی گرفتم :/ راستش حدس میزدم توی کنکور جای فیزیک وشیمی برام عوض شه -_-
سعيد غيور_رتبه 1208 منطقه 2 کنکور تجربی 98 نظام جدید
نوروز هر 3 سال بدترين دوران تحصيلم از نظر ساعت مطالعه بود... دوران جمعبندي هم با نوروزم برابري ميکرد . حتي 1 آزمون شبيه
سازي شده نزدم و خسته ميشدم و يه آزمون رو توي 3 روز پخش ميزدم . هيچ نظمي و تحليل درستي هم نداشتم
توضیحات بیشتر آقای غیور درمورد جمع بندی در این تاپیک = طرح جهش 60 درصدی دوران جمعبندی - زیست -
بهنام حبیبی_رتبه 1797 منطقه 2 کنکور تجربی 98 نظام قدیم
کارکردن سوالای کنکور گذشته
مرور خلاصه نویسی هام
علیرضا صابرفرد_رتبه ۲۲۵۰ منطقه دو تجربی 98 نظام قدیم
از خلاصه هاي خودم استفاده ميكردم با كتاب هاي جمع بندي موجود تو بازار. مثلن براي أدبيات و زيست و شيمي از موج آزمون استفاده ميكردم. برأي زبان از فيل. برأي ديني از جمع بندي سفير خرد.
شاهین رفیعی_رتبه 1741 منطقه 2 کنکور ریاضی 98 نظام قدیم
-دوران جمع بندی
سال 96:به دلیل مشکلات اصلا نرسیدم جمعبندی کنم و از نوروز ول کردم درسو
سال 98:از نوروز شروع کردم بعضی درسهایی که قبلا تموم کرده بودم جمعبندی مفصل کردم (درسهای ریاضی و فیزیک)
بقیه رو هم از اول اردیبهشت شروع کردم به جمعبندی
البته چون ماه آخر داییم فوت کرد بعضیهاش نیمه کار موند و دیگه نتونستم بخونم
الیاس محمدآلق_ رتبه 213 منطقه 3 کنکور تجربی 98 نظام جدید
مهم ترین دوران کنکور من همین زمان بود و امتحانات نهایی و جمعبندی یکی شده بود.برنامه ای که قلمچی واسه ازمون های ۳ روز یکبار داده بود رو اجرا کردم و تا آزمون پنجم آزمون دادم و تو دو و نیم روز باقی رفع اشکال میکردم.اولین آزمون جامع کانون رو که دادم ترازم خیلی پایین اومد(۶۴۰۰ و ۴۹ غلط) تصمیم گرفتم روشم رو عوض کنم و واسه خودم یک برنامه ۱۰ ۱۲ روزه ریختم و آزمون های ۳ روز یکبار رو طبق برنامه قلمچی میدادم و کل رفع اشکالم بیشتر از نیم روز بعد ازمون نمیشد.واسه دو روز باقی همون برنامه خودمو میرفتم و باهاش کل درسا رو یکبار دیگه مرور کردم.واسه زیست که یک فصل رو میخوندم و ازش آزمون جامع مبزدم.ریاضی هم کل درسنامه مهر و ماه اون فصلو میخوندم و آزمون جامع میزدم از همون مهروماه جامع و قبل از آزمون جامع تست های علامت دار و +۸۰ و گاها قلمچی ور میزدم.فیزیک که همون رفع اشکال ها و شیمی هم رفع اشکال و مرور کتاب درسی بود. برای فارسی هر روز لغت و املای ۶_۷ درسو مرور میکردم و قسمت لغت های هم آوا رو از الگو میخوندم.برای دینی هر رور ۳_۴ درسو مرور میکردم. برای عربی هم ۲_۳ درس درسنامه و کتاب درسی رو میخوندم و چند تایی تست براش میزدم.واسه زبان هم ۱۰۰ تا تست لغت و یه بخش گرامر و تستاشو از جمعبندی مهر و ماه میزدم. این برنامه مرور که گذاشتم خیلی تاثیر داشت و ترازم رو از ۶۴۰۰ اولین ازمون قلمچی به ۶۹۰۰ رسوند.هفته اخر هم کل کتاب درسی زیست و نکته هایی که نوشته بودم رو دوباره مرور کردم.ریاضی ازمون جامع زدم.فیزیک درسنامه سیر تاپیاز پایه و میکرو دوازدهم رو دوباره یک نگاهی بهشون انداختم.شیمی هم فقط کتاب درسی رو مرور کردم.واسه فارسی کل لغت و املاو تاریخ ادبیات رو دوباره مرور کردم.دینی هم کل کتاب درسی ها.عربب هم دو تا جامع زدم . زبانم هم نخوندم.
امیرحسن انتظاری_رتبه 311 منطقه 2 کنکور تجربی 98 نظام جدید
..دوران جمع بندی خیلی خوبی داشتم با برنامه ی قلمچی پیش رفتم و اواخر اردیبهشت کتاب ها کلا تموم شدند ---با روش سه روز یکبار جلو رفتم و هر آزمونی رو که میزدم تو یه دفتر اشکالاتم رو یادداشت می کردم .که خیلی بهم کمک کرد(خود قلمچی هم واسه دوران جمعبندی یک برنامه داده بود که عالی بود من با اون رفتم )---از کتاب زرد جمعبندی قلمچی که واسه نظام جدید بود استفاده کردم.کتابهای جمعبندی خیلی سبز هم خیلی عالی بودند مخصوصا درس شیمی
امیر مسعود جعفری_رتبه 864 منطقه 2 کنکور تجربی 98 نظام قدیم
مهم ترین دوران بنظرم همین جمع بندیه و بیشترین ترازای کانونم مال ازمونای جامع بود . حجم مطالبی ک تو سال میخونیم واقعا زیاده و اگه درست مرور و جمع بندی نکنیم یادگیری ناقص میمونه و بدتر از یاد نداشتنه . کسی ک یاد نداره تستو نمیزنه ؛ کسی ک یاد داره و فراموش کرده اشتباه میزنه ؛ وقتش گرفنه میشه تا فک کنه ؛ استرس بدی میگره و ... . بهتره تو طول سال برا خودتون تست نشان دار ؛ سوالای ازمونایی ک غلط زدین ولی سوال خوبی بوده ؛ کتابای جمع بندی و اینا رو درنظربگیرین
امیرمحمد خاکپور_ رتبه 332 منطقه 2 کنکور ریاضی 98 نظام جدید
به صورت مبحثی و با استفاده از کتاب های جمع بندی این دوران رو گذروندم . مثلا از خط ویژه و موج آزمون خیلی استفاده کردم
استفاده از کتاب جمع بندی و تست های نشاندار + نکاتی که نوشته بودم در بعضی درس ها مثل فیزیک ازخلاصه نویسی ها هم بهره می بردم .
امیررضا گراوند_رتبه 598 منطقه 3 کنکور تجربی 98 نظام قدیم
با قاطعیت میتونم بگم رتبه ی خوبی که نسبت به میانگین ترازم آوردم ، همشو مدیون دوران جمع بندی خوبی بود که داشتم !
روش سه روز یک بار رو کاملا اجرا کردم با کتاب های زرد اختصاصی کانون
تحلیل سوال ها رو به طور کامل انجام دادم و مهم نبود که سوالی رو درست جواب دادم یا غلط یا نزده ! همه رو کاملا بررسی میکردم .
درسای عمومی رو خیلی خوب کار کردم و همه ی عمومیا نقطه قوتم شدن . زرد عمومی رو هر روز کار میکردم و زماندار جواب میدادم به سوالا و حتی گزینه ی صحیح رو داخل پاسخبرگ تیک میزدم که عین کنکور باشه ! به اندازه ای روی دروس عمومی و زمانبندیشون کار کرده بودم که روز کنکور بعد از انجام تکنیک بازگشت ، 5 دقیقه واسه دروس عمومی وقت اضافه آوردم و نشستم گزینه ها رو تطبیق دادم که مطمئن بشم اشتباه وارد نکردم .. زرد عمومی رو حتما زماندار کار کنید ! چون اکثر بچه ها برای دروس عمومی وقت کم میارن نه دانش .
برای درس زیست شناسی فقط و فقط متن کتاب درسی رو خوندم چون اعتقاد داشتم ماه آخر فقط باید جملات کتاب یاداوری بشه که سر جلسه تسلطت بالا بره و یادآوریش سریع و دقیق باشه
برای ریاضی و فیزیک فقط فرمول ها و مباحث کلی رو مرور کردم و کنکور های گذشته رو کامل کار کردم . کلا در طول سال هم روی این دو درس وقت زیادی نذاشته بودم و تمرکزم بیشتر روی زیست بود که خداروشکر نتیجه داد
برای شیمی علاوه بر کنکورهای تجربی گذشته ، سوال های رشته ریاضی داخل و خارج چند سال اخیر رو هم دانلود و چاپ کرده بودم و زماندار جواب میدادم . چون فهمیده بودم سرعتم روی مسائل خیلی کنده و نیاز به کارکردن بیشتر دارم . کتاب شیمی موج آزمون واقعا معرکه س و جای هیچ بحثی نمیذاره برای دوران جمعبندی .. چندبار خلاصه ی دروسش رو خوندم و اصلا نیازی ندیدم که سراغ کتاب درسی شیمی برم ! خداروشکر اعتمادم جواب داد و نتیجه خوبی گرفتم . حتما شیمی موج آزمون رو تهیه کنید برای جمعبندی
Nima_lovee رتبه 1763 منطقه 1 تجربی کنکور 98
میتونم بگم مهم ترین دوره ی کنکور همین دوره هست.دوران جمع بندی من یکم با بقیه متفاوت بود که بنظرم کار اشتباهی نکردم.گفته میشه کتاب دور دنیا یا زرد رو بگیرید و آزمون بزنید. خب من اینکارو نکردم.من برای شیمی که تو سال تحصیلی میخوندم تا تست های 97 ـش حل میکردم و چیز جدیدی برام نمیموند و دیگه حل تست تکراری میموند. چون همونایی که حل میکردم انقد در طول سال بهشون مراجعه میکردم که دیگه حفظ میشدم.برای شیمی دو تا کتاب موج آزمون بود که کتاب پایه شو از همون ابتدای سال و پیش دانشگاهیشو از عید به بعد زدم. 14 تا آزمون جامع داره که فوق العادس و حتما دو دو ماه آخر اون آزمون ها رو بزنید.برای فیزیک و ریاضی تست های 93 تا 97 رو اگه تحلیل کامل بکنید مطمئن باشید عالی میزنید کنکور رو . برای فیزیک بچه های تجربی حتما سوالات رشته ی ریاضی رو هم کامل کار کنن چون هر چقدر سختتر کار کنید ذهنتون برای سوالات سخت آماده تر میشه.برای زیست هم فقط و فقط و فقط مرور چند باره . من زیستو حتی هفته ی آخر هم یدور کلشو خوندم.عمومی هم ادبیات لغات رو من فقط لغات آخر کتاب رو خوندم در دو ماه آخر طبق آمار گرفته شده دو سال اخیر تست های لغات فقط از ستاره دار ها بوده ان.برای قرابت و آرایه و زبان فارسی هم تست روزانه در روز های پایانی خیلی پیشنهاد میشه . مثلا یه پک سی تایی مشخص کنید از این سه تا مبحث و تست بزنید. دینی من خودم دی وی دی نگاه کردم از عید به بعد ( یوسفیان پور) و بعدش دو دور خط ویژه خوندم با تست های خودش . من اصلا برای دینی کتاب جامع پیشنهاد نمیکنم.عربی و زبان رو بهتره آزمون جامع بزنید. البته برای من هر سه روز یکبار با یک آزمون زرد عمومی شروع میکردم.
آزمون جامع کنکور های سال قبل هم من فقط یدونه زدم و دیدم درصدام بصورت کاذب بالاس بی خیالش شدم
علی توفیقی_رتبه 1994 منطقه 2 تجربی کنکور 97
دوران جمع بندی! دوران بسیار حساسی هستش.
سال اول که تقریبا 1.5 ماه قبل از شروع کنکور من شروع به جمع بندی کردم. یعنی آروم آروم کنکور هارو توی خونه مطابق با شرایط آزمون میزدم و بعد اینکه تموم میشد، درصد گیری میکردم و تحلیل میکردم سوالات رو.
این نکته رو هم بگم که کنکور هارو از دم(بجز کنکور های ۲ سال اخیر) باید توی تایمی کمتر از تایم مشخص شده بزنین. بخاطر اینکه اکثر سوالات واستون آشنا هستن + شرایط آزمون به صورت کامل رعایت نمیشه.
آزمون های عمومی رو هم توی تایمی که گفته بود حل میکردم و درصد گیری و تحلیل..
البته اون اواخر دوران جمع بندی که سریعتر حل میکردم سوالات رو, تقریبا همیشه سوالات عمومی رو به جای 1.15 ساعت توی 1 ساعت حل میکردم.
سال دوم هم روند نسبتا مشابه ای داشتم فقط دوتا فرق کلی داشت. یک اینکه موقعی که سال دوم شروع کردم به کنکور زدن و جمع بندی کردن, برنامه قلم چی هنوز تموم نشده بود و یه مقدار از مباحث مونده بود. توی اون دوران هم البته کار ساده ای بودش بخاطر اینکه کنکور های مثلا سال 91 اینا بودش, واسم سخت نبود که هم بتونم مباحث جدید رو هندل کنم و هم کنکورا رو بزنم.
مورد دوم اینکه یه چیزی شبیه به تقویم درست کرده بودم و دقیقا روش مشخص کردم روش که کدوم روزا کدوم کنکور داخل یا خارج رو بزنم. کدوم روزا آزمون دارم و چند روز باقی مونده. این مفید بودش!
یه چیز خیلی مهم که حتما انجام بدید, توی ورقه های A4 بیاید نکاتی که یادتون میرن یا خوب یاد نگرفتید یا خیلی مهمن رو بنویسید.
از هر درسی! از هر جایی که یاد گرفتید یا درسنامه یا سوالات آزمون های آزمایشی یا تحلیل کنکور ها و...
کم کم تا 20-30 برگه A4 پر از نکات پراکنده میرسید که اتفاقا همون نکات رو شما خوب یاد نگرفتید یا نیاز به مرور بیشتر دارن نسبت به بقیه نکات.
توی تایم های مُرده تون این برگه هارو بشینید بخونین.
مثلا من بعد از ظهرا کلا لَش بودم
این برگه هارو روی مبل دراز کش میخوندم و چون تقریبا دوران ج بندی 1.5 ماهه, اغلب اون نکات رو یادم بود سر جلسه کنکور چون بارها مرورشون کرده بودم.
تاپیک آموزش جمع بندی آقای توفیقی : آموزش کامل جمع بندی و روش سه روز یکبار + چارت زمان بندی
محمدصادق سلیمی_رتبه 32 منطقه 2 ریاضی کنکور 97
مرور میکردم و تا میتونستم آزمون میدادم.
اگر در دو درس ریاضی و فیزیک احساس می کنید مفاهیم را بلدید اما مهارت کافی را ندارید. زدن آزمون های دوره ای و زمان دار خیلی اهمیت دارند. (به خصوص در دوران جمع بندی)
عرفان نقوی_رتبه 37 منطقه 1 تجربی کنکور 97
بیشتر آزمون های جامع میزدم و و مرور هایی روی درس های قبلی داشتم و سعی میکردم نواقصم رو پوشش بدم و متن کتاب هایی مثل زیست و دینی رو سعی داشتم بخونم. و در امتحانات سنجش هم شرکت می کردم.
در دوران جمع بندی در بعضی درسها مثل ادبیات و دینی و زیست و شیمی که حفظیات زیادی دارن ، به پیشنهاد مشاورم هر روز یا چن روز یک بار (بنا به حجم درس) 3 یا 2 درس از کتاب رو میخوندم. در دروسی مثل ریاضی و فیزیک هم تست جامع میزدم و مواردی که مشکل داشتم رو میخوندم. البته مرور متن کتاب درسی یا کمک درسی رو هم مثل درسای دیگه داشتم.