خوب اول از همه تشکر از زیرو به خاطر تگ
واقعا امیدوارم حرفام به دردتون بخوره
به درد یک نفر هم بخوره برای من بسه
اول از اشتباهات خودم بگم
خوب طبیعتا شما هر چی رتبتون بیشتر باشه اشتباهاتتون هم بیشتره
یکی با رتبه 5000 میمونه پشت کنکور و میدونه تست زیاد نزده یا ازمون جامع کمی کار کرده
ولی یکی با رتبه 50000 میمونه و نمیدونه اصلا اشتباهش چی بوده ..فضای مجازی زیاد رفته+.بلد نبود بخونه +اصلا نخونده+ روحیه نداشته باور نداشته و....
خوب یه لیست میشه که باید بنویستش
من با رتبه تقریبا متوسط موندم پشت کنکور و با کلی اشتباه ولی مهم تریناش:
سطحی خوندن : من هیچوقت نتونستم اینو درست کنم ،یه سری مباحث تو درسها بود که من همیشه بلد بودم و برام کامل جا افتاده بود و خوب حتی اگر سطحیم میخوندم بازم میزدمشون اما من هیچوقت حوصله اینو نداشتم که یه مطلبو به طور عمقی یاد بگیرم مثلا یا فیلمشو میدیدم دیگه تست نمیزدم یا فقط تست میزدم درسنامه نمیخوندم یا ... به هر حال من برای هیچ درسی مراحل کامل یادگیریو طی نکردم
در حقیقت حوصلم نمیکشید
و طبیعتا با این عادتم مرورای خوبیم نداشتم و تسلط کمی هم داشتم روی مطالب
و کنکور از شما چی میخواد ؟ تسلط
فکرهای چرت و طولانی : من دوران کنکور وسواسای زیادی گرفته بودم . به نظرم خودم به خاطر فشار کنکور یا فرار از درسها بود چون الان اونارو ندارم
مثلا اگر به یکی یا تو گروهی پیامی میذاشتم ، تا زمانی که جواب بگیرم تمرکز نداشتم و هیچی از درس نمیفهمیدم
علنا انگار بیکار منتظر میموندم تا جوابمو بدن
یا مثلا از مشاورم یه سوال میپرسیدم هزار بار چک میکردم ببینم جواب داده یا نه
گوشی : دو دسته ادم تو این زمینه داریم
دسته اول که کلا گوشی نداشته ، حالا به خواست خودش یا هرچی. یا گوشی داشته ولی تو هیچ شبکه اجتماعی نبوده
خوب این دسته همچنان ادامه بده و تو هیچ جاییم عضو نشه
ولی دسته دوم که از اول تو گوشی بوده فیلم ،گیم،رمان ، تلگرام،اینستا ،واتساپ و...همه رو داشته (که خودم جزو این دسته بودم )
بدترین اشتباه برای این دسته اینه که یهو همه رو دی اکتیو کنه و گوشیو ببوسه بزاره کنار (که خودم اینکارو کردم )
خوب شما چیکار میکنی پس
میای یه اپ میریزی تو گوشیت که زمان استفاده از گوشیتو نشون بده بعد هر روز یا هر دو روز در حد 5-10 دقیقه از زمانی که تو گوشیتی کم میکنی
تا به یه حد معقولی برسه
یعنی صفر نمیکنی میزان استفادتو
مثلا به یه ساعت تو رو میرسونیش و تو اون یک ساعتم ترجیحا فیلم انگیزشی و خنده دار و ... میبینی
اخبار کنکوری و سریال ترکی 300 قسمتی و رمان 10 جلدی نه !
ترجیحا یه سریال در حال پخش خوب و شاد یا فیلم یا ...
چیزیم یاد نمیگیری ها ، نیا به خودت بگو که من خیلی ادم فرهیخته ایم و روزی نیم ساعت 10 صفحه کتاب چگونه ثروتمند شویم میخونم نیم ساعت دیگه هم بورس و فارکس یاد میگیرم
تمرکزت خواهشا رو کنکور باشه
حالا اگر شما کلا گوشیو یهو بزاری کنار میدونی چی میشه ؟ صد در صد دو روز بعدش داری 12 ساعت پشت سر هم یه سریال میبینی یا بیخودی تو گوشی هستی یا داری عکسای ده سال پیشتو نگاه میکنی و..
خواب: با این یکی هیچوقت کنار نیومدم و اخرا فهمیدم نیازیم نبود بجنگم باهاش و فکر کنم حتما باید 6 صبح بیدار شم
اینکه 5 و6 صبح بتونی بیدار شی فوق العادست ولی نتونیم اشکالی نداره بازم خوبه چیز مهمش اینه که بتونی از زمان بیداریت نهایت استفاده رو ببری نه اینکه غصه بخوری که چرا 6 شده 9
تست:تست زیاد بزنیدهمین
نفرت از یه درس خاص :
خوب مسلما شما وقتی از درس فیزیک بدت میاد و نمیتونی تستشو بزنی سمتشم نمیری که هی سر هر تست نا امید شی و دائم پشت گوش میندازی
در حالیکه باید ایراد کارتو پیدا کنی نه اینکه به زور خودتو علاقه مند کنی ها
تو ایراد کارتو پیدا کن و اون درسو بخون ...وقتی میبینی داری یادمیگیری اون درسو و درصدت خوبه ناخوداگاه علاقه مند میشی و بیشتر میخونیش
طبیعیه دیگه نتیجه که بگیری از کارت بیشتر سمتش میری
پس ببین اگه تو فیزیک ایراد دای مشکل از یادگیریته ؟ دبیر خوب
مشکل تو مفهوم نداری تست نمیتونی ؟ تست تکراری و راحت زیاد
و....
چند تا توصیه کلی هم دارم :
از نظر من تلاش و روحیه و باور مهم ترین فاکتوره
اوایل سال تلاش حرف اولو میزنه ،اواخر سال روحیه و باور به خود
ببینید 3 ماه اخر جوری زمان مییگذره که اصلا متوجه نمیشید
از نظر علمی نمیشه ثابت کرد ولی یه پشت کنکوری میفهمهکه سه ماه اخر مثل یه ماه فرتی میگذره میره
حواستو جمع کن پس
دیگه اگه چیزی یادم اومد اضافه میکنم
ممنون که خوندید