همون طور ک پرسیدم نظر شما راجع ب استفاده از این قرصا چیه؟
جینکوتیدی،زینک،روغن ماهی از الان تا کنکور؟
رتیالین برا روز کنکور؟؟؟ @afshar
منبع :جینکو حافظهتان را تقویت میکند
فواید و مضراتجینکوتیدی:جینکو حافظهتان را تقویت میکند
ضد تجمع پلاکت ها، ضد آلرژی، ضد آلزایمر، ضد آریتمی، ضد آرتریت، ضد آسم، ضد سرطان، ضد شکنندگی مویرگ ها، ضد تشنج، ضد افسردگی، افزایش دهنده ی حافظه، محافظ اعصاب و .... از خواص مفید اینگیاه دارویی است.جینکو درختی است برگ ریز که قدیمی ترین گونهی گیاهی به جای مانده در جهان میباشد. بعضی، قدمت وجود آن را بیش از 200 میلیون سال و بعضی منابع بیش تر از 250 و حتی 270 میلیون سال میدانند. این درخت ارتفاعی تا 37 متر و قطری تا حدود یک متر را میتواند دارا باشد. عمر درخت گاهی تا هزار سال میرسد. برگهای این درخت بسیار ظریف و زیبا و به شکل بادبزن هستند. برگ جینکو دارای رنگ سبز نسبتاً روشن بوده و همین رنگ به درخت زیبایی خاصی میدهد.
این درخت دو پایه بوده، در پایه ی نر گلها به صورت گل آذین سنبله و پایه ی ماده دارای میوه ای شبیه به گیلاس تولید میکند که ریشه ی آن در پاییز به روی درخت کامل شده و به زمین میافتد.
میوهی جینکو دارای قسمت گوشتی آب دار با بوی بد بوده و دانهای در وسط آن است. این دانه شبیه دانهی بادام میباشد و در بعضی از مناطق آسیا به عنوان خوراکی به فروش میرسد. این درخت، بومی چین بوده و در ژاپن نیز گسترش دارد. کشت جینکو در سالهای اخیر در مناطق مختلفی از جهان از جمله در ایران معمول گشته است. این درخت دارای رشد بسیار کند و آرامی میباشد.
تاریخچه:
با توجه به قدمت درخت که مربوط به بیش از 200 میلیون سال پیش میباشد، آن را به نام فسیل زنده یاد میکنند و از آن جا که فسیلهای به جا مانده از این درخت در نواحی جنوب شرقی چین و هندوچین پیدا شده است، احتمال رویشگاه اصلی آن در این نواحی به یقین مبدل شده است. به نظر میرسد که تمام جینکوهای موجود در آمریکای شمالی، اروپا و نقاط دیگر کرهی زمین در عصر یخبندان دورهی اول از بین رفته و فقط در چین از این خطر نجات یافتهاند. این گیاه در سال 1710 به وسیله ی اگلبرت کمپفر به اروپا برده شد و در سال 1771 توسط گیاه شناس مشهور، لینه مورد مطالعه و نام گذاری علمی شد.
جینکو در چین به نام پنجه اردک گفته میشود؛ چرا که شباهت زیادی به آن دارد. این گیاه از قدیم به عنوان یکی از گیاهان با اهمیت چین محسوب میشده و برای آن آثار تقویت کنندهی قلب و ریه قایل بودهاند. در اسناد باقی مانده از طب چین قدیم این گونه استنباط میشود که پودر برگهای آن را به منظور درمان آسم به طریقه ی استنشاقی استفاده میکرده اند. در دست نوشتههای سانسکریت از اثرات عصارهی این گیاه به عنوان اکسیر طولانی کننده عمر یاد شده است.
ترکیبات مهم:
قسمت مورد استفادهی جینکو برگهای آن میباشد که ترکیبات آن به شدت تحت تأثیر فصل برداشت آن است. بیشترین درصد مواد و تغییرات آن، مربوط به فصل پاییز میباشد. به طور خلاصه ترکیبات مهم آن شامل موارد زیر است:
* فلاونوئیدها: بیش از 40 فلاونوئید مختلف تاکنون در برگها شناخته شده اند که شامل بیلوبتین، جینکتین، ایزوجینکتین، سیادوپیتی زین، کورستین، کامفرول و ایزورامنتین میباشند.
* ترپنوئیدها که بیش تردی ترین هستند شامل بیلوبالید، و جینگولیدهای A، B، C، J و M میباشند.
* اسیدهای آلی که از جمله اسید شیکمیک، اسید وانیلیک، اسید آسکوربیک، اسید پاراکوماریک و مشتقات اسید بنزوئیک هستند.
* ترکیبات دیگر از جمله کربوهیدرات، الکلها، کربورهای خطی و کتونهای دانه که دارای حدود 38 درصد کربوهیدرات، 4 درصد پروتئین، 2 درصد چربی، آلکالوئیدها، اسید آمینه، گلوکزیدهای سیانوژنیک و فنلها است.
اصولا عصارهی جینکو را بر حسب وجود 24 درصد فلاونویید گلوکزیدها استاندارد مینمایند.
اثرات مهم:
بیش از 400 تحقیق کلینیکی بر روی خواص جینکو صورت گرفته که اطلاعات مهمی از آنها به دست آمده است؛ از جمله این که اثرات عصاره جینکو به مراتب از اجسام خالص شده ی آن بیش تر است و این نشان میدهد که اثرات سینرژیسم بین ترکیبات مختلف آن وجود داشته و دارای اهمیت است. آزمایشهای مختلفی که بر روی انسان و حیوان صورت گرفته به طریق خوراکی و به شکل قطره و کپسول بوده است.
از اثرات تایید شده ی جینکو که دارای اهمیت میباشند موارد زیر را میتوان نام برد:
1- تحریک گردش خون مغزی: نارسایی گردش خون در مغز میتواند باعث دلهره، استرس، کمی حافظه، مشکلات شنوایی و کاهش تمرکز شده که این مواد میتوانند با جینکو تخفیف یافته و یا درمان شوند. مصرف عصارهی جینکو در 70 درصد از بیماران باعث افزایش جریان خون مغزی شده است. بر اساس یک تحقیق در 112 نفر که نقصان گردش خون مغزی داشته اند و متوسط سن آنها 5/70 سال بود، مصرف روزانه ی 120 میلی گرم عصارهی جینکو به مدت یک سال باعث کاهش گیجی، سردرد و افزایش حافظهی کوتاه مدت شد. حدود 40 کار کلینیکی در مورد استفادهی 120 میلی گرم روزانه عصاره جینکو به مدت 4 تا 6 هفته صورت گرفته که همگی افزایش گردش خون مغزی را نشان دادند.
2- مصرف عصارهی جینکو به عنوان کاهش استرس و دلهره موثر بوده است.
3- در افزایش حافظه موثر است.
4- تحریک گردش خون عمومی به خصوص در افراد مبتلا به آسم را باعث میشود.
5- خاصیت آنتی اکسیدان و محافظت از اعصاب را دارا است.
6- تاثیر درمانی مثبتی در حالات جنون (حالاتی شبیه به آلزایمر) دارد.
در تحقیقات اخیر بسیاری از دلایل اثرات بالا به اثبات رسیده است از جمله این که عصارهی جینکو در سلولها، بهرهوری گلوکز و اکسیژن را زیاد میکند و در خنثی کردن رادیکالهای آزاد نقش مهمی دارد. هم چنین از نظر بالا بردن استقامت جدار سلولها دارای اثرات مثبت است. افزون بر این ثابت شده که میزان اسیدهای چرب اشباع نشدهی اعصاب از دیگر اعضای بدن بیشتر بوده و به همین دلیل نیز در معرض تخریب به وسیلهی رادیکالهای آزاد قرار میگیرند؛ لذا علت محافظت عصبی جینکو به دلیل اثرات خنثی کنندهی رادیکالهای آزاد، روشن میشود.
از اثرات دیگر جینکو ضد تجمع پلاکتهاست که به علت اثر مستقیم بر روی جدار سلولها و اثر آنتیاکسیدانی آن است. هم چنین در این ارتباط باعث افزایش سنتزپروستاسیکلین و سنتز ماده ی 2PAF میشود.
جذب و انتشار عصارهی جینکو:
فارماکوکینتیک عصارهی جینکوی مارک دار در موش آزمایش شده و نشان داده است که مصرف خوراکی آن دارای 60 درصد جذب میباشد. فلاونوئیدهای ظاهر شده در آئورت، چشم، پوست و ریهها دو تا سه برابر میزان موجود در خون میباشند. میزان مواد مذکور در عضلهی قلب دو برابر عضلات دیگر بود. هم چنین 72 ساعت پس از مصرف میزان مواد موثر جینکو در هیپوتالاموس 5 برابر میزان موجود در خون را نشان میداد. میزان همین مواد در نقاط دیگر مغز به اندازهی هیپوتالاموس جذب نداشتند.
موارد مورد استفادهی کلینیکی: سرگیجه، سردرد، وزوز گوش، افسردگی، کاهش هوشیاری، فراموشی، کری حلزونی، آلرژی و ضعف (ضعف بسیاری از اعضای مربوط به کاهش خون رسانی به آنهاست؛ لذا وقتی این مسئله جبران میشود، ضعف این اعضا کاهش یافته یا از بین میرود).
در دست نوشتههای سانسکریت از اثرات عصارهی این گیاه به عنوان اکسیر طولانی کننده عمر یاد شده استمقدار و طریقه ی مصرف:
اکثر محصولات جینکوی استاندارد حاوی 24 درصد فلاوگلوکزید جینکو است. مقدار مصرف آن 40 تا 80 میلی گرم هر بار و تا سه نوبت در روز است (جمعا تا 240 میلی گرم در روز).
آزمایشهای کلینیکی نشان داده است که مصرف فرآوردههای جینکو حداقل باید 12 هفته ادامه یابد تا آثار آن ظاهر شود. البته در مواردی پس از دو تا سه هفته تاثیر آن در افراد ظاهر شده است.
سمیت:
جینکو داروی بی خطری است. در 44 تحقیق که جمعا 9772 نفر در آن مورد آزمایش بودند، عوارض جانبی بسیار محدودی مشاهده شده که شامل 21 مورد مشکلات روده ای- معده ای، هفت مورد سردرد و شش مورد گیجی بوده است. البته میوه ی جینکو که از آن دارو تهیه نمیشود دارای عارضهی جانبی از جمله التهاب از دهان تا مقعد، مشکلات روده ای- معده ای و عوارضی مانند سماقهای سمی است.
مهمترین اثرات گزارش شده جینکو:
ضد تجمع پلاکتها، ضد آلرژی، ضد آلزایمر، ضد آریتمی، ضد آرتریت، ضد آسم، ضد سرطان، ضد شکنندگی مویرگها، ضد تشنج، ضد افسردگی، ضد ادم (خیز)، ضد ورم، ضد جنون (ضد دیوانگی)، ضد کم خونی، ضد اکسیدان، ضد کرم، ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم، ضد سرفه، کاهش دهندهی اضطراب، قابض، بازکنندهی برونشها، محافظ قلب، محرک گردش خون، تشنج آور، کاهش دهندهی چربی خون، افزایش دهندهی حافظه، محافظ اعصاب، محرک گردش خون مغزی، محافظت کننده از اثرات مضر اشعهها، گشاد کنندهی رگها و جلوگیری کننده از لخته شدن خون.
نکات قابل توجه:
1- فرآوردههای صنعتی مختلفی از جمله قرص، کپسول و قطره از عصارهی برگ جینکو تهیه شده که توصیه میشود تنها از این گونه محصولات استاندارد استفاده شود، نه از برگ گیاه و دم کرده یا جوشاندهی آن.
2- مهمترین استفادهی درمانی از محصولات جینکو در جلوگیری از فراموشی است؛ ولی باید دانست که این دارو درمان کنندهی قاطع و کامل نمیباشد. این محصولات میتوانند سرعت رسیدن به فراموشی را کاهش داده و یا به تأخیر اندازند، ضمن این که به عنوان جلوگیری نیز مصرف میشوند.
3- مصرف محصولات جینکو در حد دارویی دارای عارضهی جانبی نبوده و یا به صورت محدود گزارش شده که شامل حساسیتهای پوستی، اسهال، سردرد، بی خوابی، اضطراب، تهوع و مشکلات روده و معده میباشد. این عوارض ماندگار نبوده و با قطع مصرف دارو بر طرف میشود.
There is enough light for one who wants to see
___________________
...Chemistry : Chem is Try
ویرایش توسط 0M0HamMad0 : 14 دی 1394 در ساعت 20:04
جینکو تی دی عالی هست البته خارجیش رو بخری بهتره ( جینکوسان ) هیچ عوارضیم نداره
زینک نیازی نیست. اگه خواستی روغن ماهی (امگا3 1000 میلی ) حتما خارجیش رو بخر چون ایرانی هاش جیوه دارن و برای کبد ضرر هستن. یک روز در میان هم بخوریش کافیه.
ریتالین رو هم کلا فراموش کن اصلا هم نمیتونی گیر بیاری شکر خدا.
منبع:کپسول زینک پلاس ( 10 میلی گرم) - حکیمان طب
فواید زینک:
کپسول های زینک پلاس ۱۰ میلی گرم محصول یوروویتال، مواد مغذی مورد نیاز رشد بدن را تامین کرده و با داشتن ۱۰ میلی گرم روی، ویتامین های گروه B و همچنین ویتامین C یک مکملی مناسب جهت مصرف روزانه به شمار می آید.
روی (ZINC) بعنوان یک ماده معدنی مهمt فعال کننده بیش از ۱۰۰ آنزیم در بدن بوده و همراه با ویتامین های گروه B در سلامت پوست و تقویت رشد مو و ناخن ها نقش مهمی بازی می کند.
ویتامین C نیز موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
اطلاعات کلی درباره روی
روی یکی از عناصر معدنی کمیاب می باشد که پس از آهن بیشترین میزان را در بدن انسان به خود اختصاص داده است. بدن انسان در مقادیر ناچیز به روی نیاز دارد ولی همین مقدار کم برای سلامت عمومی و رشد بدن بسیار حیاتی است، بطوریکه این نیاز حتی از پیش از تولد آغاز می گردد.
حدود ۹۹ درصد از میزان روی موجود در بدن در سلول ها ذخیره شده و بقیه آن نیز در پلاسما و مایعات خارج سلولی وجود دارد.
نیاز روزانه بدن به روی چقدر است؟
نقش روی در سلامت انسان
- جهت حفظ سلامت پوست، مو و ناخن:
روی بطور فعال در فرایند ترمیم پوست شرکت کرده و نیز در درمان التهابات و اختلالات پوستی بویژه در دوران نوجوانانی و بلوغ، نقش مهمی ایفا می کند. همچنین روی در ترمیم سریع زخم ها نیز موثر است.
کمبود و یا کاهش میزان روی در بدن یکی از عوامل اصلی ایجاد کننده زخم های پوستی به شمار می رود. همچنین روی در درمان آکنه و اگزما که از شایع ترین اختلالات پوستی است، بسیار موثر میباشد. بیمارانی که این اختلالات را داشتند بعد از مصرف مکمل های روی، تا حدود زیادی بهبودی حاصل کرده اند.
- در بهبود سریع زخم ها:
نقش روی در بهبود سریع زخم ها، بویژه به هنگام جراحت های ناشی از سوختگی و یا زخم هایی که در اثر عمل جراحی در بدن ایجاد می گردند، بسیار اهمیت پیدا می کند.
- در سلامت دستگاه تولید مثلی:
روی از جنبه های فراوانی شامل افزایش قدرت جنسی در مردان، بارداری های موفق در زنان و سنتز هورمون های جنسی در سلامت دستگاه تولید مثلی تاثیر می گذارد. در بلوغ و تکامل اسپرم در مردان و نیز تکامل طبیعی نوزاد نیز تاثیر دارد. مصرف روی در بسیاری از موارد بزرگ شدگی غده پروستات نیز موثر بوده است. تحقیقات اخیر دانشمندان در این زمینه نشان می دهد که روی تا حدود زیادی در جلوگیری از ناباروری بویژه در مردان نقش دارد. کمبود روی در مردان می تواند منجر به کاهش عملکرد ترشحی بیضه ها، کاهش قدرت و میل جنسی و نیز بزرگ شدگی غده پروستات گردد.
- در تقویت سیستم ایمنی:
روی جهت انجام صحیح عملکرد سیستم ایمنی یا دفاعی بدن بسیار اهمیت داشته و نیز در محافظت از بدن در برابر بیماری و عفونت نقش دارد. روی بعنوان عامل تقویت کننده سیستم ایمنی در کنترل لنفوسیت های CD4 , T، سلولهای کشنده طبیعی و اینترلوکین II دخالت دارد. علاوه بر این تحقیقات دانشمندان نشان داده است که روی دارای خاصیت ویروس کشی نیز می باشد.
- کنترل آزاد سازی ویتامین ها و هورمون ها:
روی آزاد سازی ویتامینA ذخیره شده در کبد و انتقال آن به شبکیه چشم را کنترل می کند. همچنین نشان داده شده است که در سیستم غدد درون ریز یا اندوکرین، فعالیت انسولین را تنظیم کرده و تبدیل هورمون تیروئیدی تیرونین به تری یدوتیرونین را نیز افزایش می دهد. روی جهت سنتز انسولین یا هورمون پانکراس و نیز حفظ و کنترل تعادل اسید- باز و هومئوستاز در بدن نیز اهمیت دارد.
- تنظیم متابولیسم:
روی جهت انجام عملکرد بیش از ۳۰۰ آنزیم مختلف ضروری بوده و در بسیاری از فرایندهای زیستی نقش اساسی ایفا می کند. روی جهت تجزیه کربوهیدراتها اساسی بوده و نیز در تعدادی از واکنشهای آنزیمی درگیر در متابولیسم پروتئین و کربوهیدرات شرکت دارد، همچنین بعنوان کوفاکتور آنزیم آنتی اکسیدانی سوپراکسید دیس موتاز (SOD) نیز مطرح است.
- در پیامدهی سلولی و ساختار سلول:
کمبود روی ساختار غشاهای زیستی را نیز تحت تاثیر قرار داده ، حساسیت آنها را در برابر آسیب های اکسیداتیو افزایش داده و عملکرد آنها را مختل می سازد. در پیامدهی سلولی نیز نقش دارد بطوریکه بررسی های اخیر دانشمندان نشان می دهد که روی در آزاد سازی هورمون های پیام رسان و نیز انتقال پیامهای عصبی بسیار موثر است.
- درمان و پیشگیری از سوء تغذیه (بویژه در کودکی):
مطالعات و بررسی های صورت گرفته، نشان از ارتباط مستقیم میان کمبود روی، سوء تغذیه و نیز ابتلا به اسهال در کودکان دارد. از آنجا که بین محتوای روی و پروتئین موجود در انواع غذاها ارتباط نزدیکی وجود دارد، می توان گفت که جذب نامناسب و ناکافی پروتئین از طریق غذاها موجب کمبود روی نیز خواهد گردید. به هنگام کمبود روی، بدن نسبت به باکتری های تولید کننده توکسین یا سم و نیز عوامل بیماریزای دستگاه گوارش اعم از ویروسها آسیب پذیرتر شده و نهایتاً اختلالاتی مانند اسهال بروز می کنند که به نوبه خود موجب مختل شدن جذب سایر مواد مغذی گشته و وضعیت غیر عادی از نظر میزان وجود مواد معدنی و غذایی در بدن ایجاد می کنند.
- جلوگیری ازبروز زخم های معده ای:
زخم های معده ای عموماً همراه با درد شدید در ناحیه معده می باشند که ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت طول می کشند. همچنین احساس گرسنگی و سوزش در ناحیه معده نیز از علائم دیگر این زخم ها می باشند. با مصرف مقادیر مناسب روی می توان تا حدود زیادی این علائم را کاهش داد. مصرف مکمل های روی موجب تقویت معده و حذف دردهای متعدد ناشی از زخم های معده می گردد.
- کمک به احساس مزه و بو:
روی موجب تقویت حس چشایی و بویایی می گردد. از اولین علائم کمبود روی در بدن کاهش و یا از دست دادن قدرت چشایی و بویایی می باشد.
- پیشگیری از بیماری ویلسون Wilson disease
بیماری ویلسون یک اختلال ژنتیکی است که در آن مقادیر اضافی مس در بدن دفع نمی گردد. مقدار کم مس بدست آمده از طریق غذا جهت حفظ سلامت بدن مهم می باشد ولی میزان بیش از حد آن برای بدن سمی است. در بیماری ویلسون مس موجود در کبد، مغز، چشم ها و سایر اندام ها در طول زمان موجب رساندن آسیب به آنها می گردد.مصرف روی می تواند موجب کاهش چشمگیر جذب مس در این بیماران گردد.
- جلوگیری ازابتلای بیش از حد به سرماخوردگی معمولی:
روی در کاهش و پیشگیری از علائم سرماخوردگی معمولی نقش مهمی دارد، بطوریکه موجب کاهش شدت و نیز مدت زمان دوام این علائم می گردد. بهبود مشاهده شده در سرماخوردگی ناشی از مصرف روی می تواند بدلیل خصوصیات آنتی اکسیدانی و نیز ضد التهابی روی باشد.
- رشد عمومی بدن:
روی اعمال زیستی متعددی را در بدن به انجام می رساند و کمبود آن موجب بروز ناهنجاری های متعدد در متابولیسم سلولی می گردد. روی در هسته، هستک و کروموزومهای تمام سلوهای بدن وجود داشته و ساختار RNA , DNA و ریبوزوم را پایدار می سازد. به همین جهت روی در رشد و تقسیم سلولی و نیز رشد عمومی بدن دارای نقش بسزائی است.
کمبود روی
کمبود روی یکی از دلایل متعدد خستگی، ضعف و کاهش اشتها و نیز کاهش در قدرت عملکرد حس چشایی و بویایی می باشد. کمبود روی همراه با لکه های سفید روی ناخن ها بوده و یکی از دلایل شایع بیش فعالی در کودکان و نیز اختلالات شبکیه ای چشم در آنها می باشد.
کمبود روی در پسرهای جوان موجب تکامل نامناسب غده پروستات و نیز عدم رشد و تکامل بیضه ها می گردد. در دختران جوان نیز موجب بروز اختلالات هورمونی و نیز اختلال در عملکرد تخمدان ها و تکامل رحم و مختل شدن چرخه های جنسی در آنها می گردد. علائم کمبود روی عبارتند از:
- بروز عفونت های متعدد
- هیپوگناد یسم در مردان Hypogonadism
- ریزش مو
- کاهش اشتها
- بروز اختلال در حس چشایی و بویایی
- بروز اختلال در دید به هنگام تاریکی و شب
- بروز زخم ها و اختلالات متعدد در پوست
- تأخیر در بهبود زخم های ایجاد شده در پوست
- بروز اسهال های مزمن و شدید
- تورم قرنیه ها
- بروز اختلالات و ناهنجاری های رفتاری
قابل ذکر است که همه این علامت ها در یک فرد بروز نکرده و به شرایط بدنی فرد و نیز میزان کمبود روی بستگی دارد.
منابع غذایی روی
غذاهای غنی از پروتئین حاوی مقادیر بالایی از روی می باشند. همچنین گوشت تیره حاوی روی بیشتری نسبت به گوشت های دیگر است. سایر منابع غذایی برای روی عبارتند از حبوبات و سایر پروتئین های گیاهی. ولی میوه ها و سبزیجات منابع خوبی برای روی محسوب نمی شوند چون روی موجود در آنها قابل مصرف برای انسان نمی باشد.
چه کسانی به مکمل های روی نیاز دارند؟
به خاطر داشته باشیم که:
روی بخاطر داشتن تاثیرات سودمند در بدن انسان، برای هر کسی مورد نیاز می باشد.
- نوزادان و کودکان
- زنان باردار و شیرده
- افراد دچار سوء تغذیه
- افراد مبتلا به اسهال های مزمن و حاد
- افراد مبتلا به سندرم های اختلال در جذب مانند سندرم سلیاک و یا سندرم روده کوتاه
- افراد مبتلا به آنمی سلول داسی شکل
- افراد سالخورده
- افراد با رژیم گیاهخواری
منبع:آیا می دانید که مصرف قرص و شربت زینک مضر می باشد؟
ضررات زینک:
امروزه استفاده از انواع قرصها و شربتهای زینک حاوی گروهی از ویتامین ها و روی (zn)، جهت بلندی قد و تقویت و رشد مو در بین مردم شایع شده است و مردم ناآگاه از عوارض اینگونه قرص ها فریب تبلیغات تجاری آنها را می خورند و با تجویز پزشکان یا بدتر از آن به صلاحدید خود اقدام به خرید و مصرف این داروها برای خود و فرزندان می نمایند که
در این راستا اگر فردی که به سلامتی خود و فرزندانش علاقمند است بخواهد آگاهانه تصمیم بگیرد، باید برای سوالات ذیل پاسخ مناسبی بیابد:
1- آیا این قرص ها و داروهای شیمیایی تاثیرات ادعا شده را دارند و برای سلامتی بدن باید از آنها استفاده کرد؟
2- در پی مصرف این داروها در کنار تاثیرات مثبت احتمالی، چه عوارضی گریبان گیر مصرف کنندگان می شود؟ مخصوصاً با توجه به اینکه خیلی از مصرف کنندگان این قرصها نوجوانانی هستند که به تشویق والدین جهت افزایش قد از این داروها مصرف می کنند.
3- جایگزین طبیعی مناسب برای قرص و شربت زینک چه چیزی است؟
لازم به ذکر است هیچ داروی شیمیایی نیست که عارضه ای نداشته باشد. بسیاری از این عوارض معمولاً در بروشور این داروها درج شده است لکن بسیاری از عوارض پس از چند سال گذشت زمان و مصرف آن توسط مردم، شناخته می شود. در مورد ویتامین ها و املاح معدنی که بصورت قرص و کپسول تجویز می شوند باید توجه کرد که بدن انسان از بیش از 100 نوع عنصر و ویتامین و ... تشکیل شده است. تماس این عناصر در محیط اطراف خاصه خاک وجود دارد. در واقع تشابه خیره کننده ای بین عناصر تشکیل دهنده خاک و عناصر تشکیل دهنده بدن انسان وجود دارد. این عناصر از خاک به گیاهان و از آن طریق به حیوانات منتقل می شود. بنابراین مصرف میوه و سبزیجات و گوشت گوسفند و پرنده های حلال گوشت و لبنیات و روغن گاوی تمامی مواد مورد نیاز بدن را تأمین می کند. اگر بخواهیم برای هر یک این عناصر یک قرص یا کپسول بخوریم واضح است که چه کار خنده دار و مضحکی انجام داده ایم. خداوند متعال تمام نیازهای ما را در غذاهایی که روزی ما کرده است قرار داده است.مصرف دارو فقط در هنگام بیماری جایز است آنهم وقتی جایگزین های طبیعی وجود دارد نیازی نیست که از داروی شیمیایی استفاده کنیم. زینک ( Zinc ) همان عنصر روی است لذا استفاده از ظروف برنجی با توجه به اینکه برنج آلیاژی از مس و فلز روی می باشد و همچنین مصرف آب جوشیده که در سماور یا کتری برنجی جوشانده شده است، جهت جبران کمبود روی در کنار مصرف مواد غذایی مذکور مفید است. برای تقویت سیستم دفاعی و رشد مناسب قد و رشد خوب مو باید از غذاهایی مثل عسل، گوشت پرندگان، پسته، بادام، فندق، انجیر و زیتون و گوشت گوسفند و تخم مرغ عسلی رسمی استفاده نمایید.
حال که یافتیم حکمای قدیم برای جبران نیاز بدن ما به عناصر مختلف، هوشمندانه عمل کرده اند و از مواد غذایی، ادویه ها و ترکیبات غذاهای مرسوم گرفته تا ظروف غذا (ظروف مسی، برنجی و چدنی) و لوازم پخت و پز (کفگیر حسوم) برای تمامی این موارد پیشنهادات ارزنده ای ارائه نموده اند که به تدریج به عنوان سنت مورد پذیرش مردم قرار گرفته اند در ذیل در خصوص اهمیت روی و عوارض کمبود آن در بدن می پردازیم:
روی یکی از عناصر معدنی کمیاب می باشد که پس از آهن بیشترین مقدار را در بدن انسان به خود اختصاص داده است. انسان به مقادیر ناچیزی از روی نیاز دارد ولی همین مقدار کم برای سلامت عمومی و رشد بدن بسیار حیاتی است، بطوریکه این نیاز حتی از پیش از تولد آغاز می گردد. بدن یک انسان عادی با وزن 70 کیلوگرم حدود 1.4تا 2.3 گرم روی دارد و این روی در مقادیر ناچیز در تمام بافت های بدن انتشار می یابد ولی مقدار آن در استخوان ها، دندان ها و غده پانکراس بیشتر از بقیه بخشهای بدن است. مقدار روی در خون نیز حدود0.7 میلی گرم در هر 100 میلی لیتر می باشد، در حالیکه این مقدار در سرم یا پلاسما حدود 0.1 میلی گرم در هر 100 میلی لیتر است. حدود 99 درصد از کل روی موجود در بدن در سلول ها ذخیره شده و بقیه آن نیز در پلاسما و مایعات خارج سلولی وجود دارد.
کمبود روی یکی از دلایل متعدد خستگی، ضعف و کاهش اشتها و نیز کاهش در قدرت عملکرد حس چشایی و بویایی می باشد. کمبود روی همراه با لکه های سفید روی ناخن ها بوده و یکی از دلایل شایع بیش فعالی در کودکان و نیز اختلالات شبکیه ای چشم در آنها می باشد.
کمبود روی در پسرهای جوان موجب تکامل نامناسب غده پروستات و نیز عدم رشد و تکامل بیضه ها می گردد. در دختران جوان نیز موجب بروز اختلالات هورمونی و نیز اختلال در عملکرد تخمدان ها و تکامل رحم و مختل شدن چرخه های جنسی در آنها می گردد. علائم کمبود روی عبارتند از:
- بروز عفونت های متعدد
- هیپوگناد یسم در مردان
- ریزش مو
- کاهش اشتها
- بروز اختلال در حس چشایی و بویایی
- بروز اختلال در دید به هنگام تاریکی و شب
- بروز زخم ها و اختلالات متعدد در پوست
- تأخیر در بهبود زخم های ایجاد شده در پوست
- بروز اسهال های مزمن و شدید
- تورم قرنیه ها
- بروز اختلالات و ناهنجاری های رفتاری
قابل ذکر است که همه این علامت ها در یک فرد بروز نکرده و به شرایط بدنی فرد و نیز میزان کمبود روی بستگی دارد
منبع:نگاهی به هر دو روی سکه روغن ماهی
فواید و مضرات روغن ماهی:
نگاهی به هر دو روی سکه روغن ماهیپژوهشگران توصیه میکنند به جای اکتفا به کپسول روغن ماهی، ماهی جایگزین گوشت قرمز شود و هفتهای دو بار ماهی مصرف شود.این روزها مردم به وضعیت تغذیهشان بیشتر اهمیت میدهند، اما همین موضوع، سلامت آنها را به مخاطره نیز انداخته است. میپرسید چطور؟ خیلیها تصور میکنند، خوردن مکمل غذایی رنگارنگ، میتواند موجب تقویت سلامتشان شود، در حالی که سخت در اشتباهند. مصرف این قرصها در مواقعی که نیازی به مصرفشان نیست، میتواند به جای سود، زیانهایی را به همراه داشته باشد.روغن ماهی، سرشار از امگا 3
از آنجایی که چربیها به دو دسته اشباع و غیراشباع تقسیم میشوند، اسیدهای چرب امگا 3، در دسته چربیهای غیراشباع جای میگیرند.در میان اسیدهای چرب امگا 3 اسید چربی به نام اسید لینولنیک وجود دارد که در بدن نیز ساخته نمیشود و باید از طریق مواد غذایی به بدن برسد. مطالعات نشان دادهاند که این اسید چرب در کنار سایر اسیدهای چرب ضروری در ساخت ترکیباتی که در تنظیم فشارخون، فعالیت پلاکتها، انتقال تحریکات عصبی و پاسخهای ایمنی دخالت دارند، شرکت میکند. از بهترین مواد غذایی که از منابع غنی امگا محسوب میشوند، میتوان به روغن ماهی اشاره کرد. این چربی در روغن ماهی تن، قزلآلا، کپور و شاه ماهی وجود دارد و با خوردن آنها این اسید چرب در مقادیر بالایی به بدن میرسد.روغن ماهی، دشمن سرطان
مطالعات نشان دادهاند که، دریافت منظم این ماده مغذی در مردان از ابتلا و پیشرفت سرطان پروستات جلوگیری میکند. محققان دریافتهاند که تعادل میان اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 از بروز سرطان در پروستات جلوگیری کرده و در حفظ سلامت مردان در برابر این بیماری کمک میکند.مطالعات دیگر نشان دادهاند که این اسید چرب در روغن ماهی از بروز بیماریهای قلبی نیز جلوگیری میکند و از آنجایی که اسیدهای چرب امگا نیز در روغنهای مایع گیاهی وجود دارد، توصیه میشود در تهیه ماهیهای سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 جهت طبخ (البته به مقدار اندک) از این روغنهای گیاهی استفاده شود.دانشمندان در تحقیقات خود دریافتهاند، امگا از پیشرفت تومورهای سرطانی در مغز استخوان نیز جلوگیری کرده و مصرف آن برای مردان مستعد به این بیماری توصیه میشود.پژوهشگران توصیه میکنند به جای اکتفا به کپسول روغن ماهی، ماهی جایگزین گوشت قرمز شود و هفتهای دو بار ماهی مصرف شود. به کسانی که علاقهای به ماهی ندارند، مصرف گردو، سویا، روغن کلزا یا بذر کتان توصیه میشودباهوشتر و موفقتر
مطالعات بر روی 9 هزار مادر و کودکهایشان نشان داده است، مادرانی که امگا 3 کمتری دریافت کردهاند، فرزندانشان از ضریب هوشی پایینتری برخوردارند.محققان میافزایند، ضریب هوشی این کودکان 6 مرتبه از حالت عادی کمتر است. به علاوه، این کودکان در فعالیتهای اجتماعی خود (مانند دوستیابی) ناتوانتر هستند و با اختلالات رفتاری در بزرگسالی روبهرو خواهند بود. آنها در ادامه میافزایند، 60 درصد از مغز را چربیها تشکیل میدهند که 30 درصد از آن اسیدهای چرب ضروری و اسید چرب امگا است که اغلب از طریق امگا 3 ای که مادر در دوران بارداری مصرف میکند، به نوزاد میرسد. به این دلیل مصرف روغن ماهی به صورت ماهیهایی که روغن بالاتری دارند، در دوران بارداری توصیه میشود. حتی در مطالعهای دیگر دیده شده است که میتوان با دادن مکمل روغن ماهی به بچههای دبستانی تا حدودی در رفتارهای بد آنها تغییراتی ایجاد کرد.محققان در این مطالعه به این نتیجه دست یافتهاند که کمبود امگا 3 در بچهها و حتی در دانش آموزان بزرگتر 10(تا 16ساله) نیز موجب بروز مشکلات رفتاری میشود که با دریافت روغن ماهی میتوان به میزان قابل توجهی از مشکلات روحی، رفتاری و اجتماعی آنها کاست.بچههای سالمتر با روغن ماهی
جالب است بدانید که این روغن در دوران بارداری نه تنها بر ضریب هوشی نوزادان اثر دارد، بلکه دارای فواید دیگری نیز هست. به تازگی مطالعات نشان دادهاند، مادرانی که در دوران بارداری از این روغن استفاده کردهاند به احتمال کمتر کودکانی با وزن کم را به دنیا خواهند آورد.از آنجایی که کمبود وزن در بدو تولد با ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت رابطه مستقیمی دارد، از این رو جلوگیری از بروز این بیماریها در حفظ سلامت کودک حتی در بزرگسالی نیز اهمیت بالایی دارد. به علاوه چون ماهیها سرشار از امگا هستند، داشتن یک بارداری سالم میتواند با مصرف این ماده غذایی میسر شود.از این رو دانشمندان ماهی را به عنوان جزء مهمی از رژیم غذایی انسانها خصوصاً در این دوران به حساب میآورند. محققان در رابطه با اثرات مصرف روغن ماهی در دوران بارداری عقیده دارند که دریافت مناسب امگا میتواند از بروز بیماری فشار خون و سایر مشکلات ناشی از آن در میانسالی بکاهد و به این دلیل است که به مادران باردار توصیه میشود حداقل دو بار در هفته از ماهی استفاده کنند.آن روی سکه
با وجود تمامی فوایدی که روغن ماهی دارد، نباید آن را بی مورد و بدون حساب و کتاب مصرف کرد. گاهی مصرف زیاد این ماده کمبود ویتامین E را به همراه دارد که افراد را با کم خونی مواجه میسازد. گاهی نیز مصرف بیرویه این روغنها موجب بروز خونروی شده که بر اثر ضربه، عمل جراحی و یا اعمال دندانپزشکی آشکار میشود. پس خودسرانه از روغن ماهی به میزان بالا استفاده نکنید. به علاوه، به یاد داشته باشید که این روغن نیز مانند روغنهای دیگر دارای کالری بالایی است که مصرف بیرویه آن میتواند انرژی مازادی را به بدن رسانده و موجب چاقی شود.تأثیر مثبت کپسولهای روغن ماهی ثابت شده نیست
بررسی 14 تحقیق علمی جدید نشان میدهد کپسول روغن ماهی تأثیری در پیشگیری از بروز سکته قلبی ندارد. در این تحقیقات داوطلبانی شرکت کردند که از بیماریهای قلبی رنج میبردند. برخی از پژوهشگران این نتیجه را روشن نمیدانند.مصرف مرتب ماهی، به ویژه ماهی کمچربی مانند ماهی آزاد برای سلامت قلب مفید است. ماهی حاوی اسید اشباع نشده امگا 3 است. امگا 3 مانع التهاب و رسوب چربی و املاح در رگها میشود و به این ترتیب میتواند در پیشگیری از بروز سکته قلبی موثر باشد.کپسولهای روغن ماهی در اغلب کشورهای جهان از جمله ایران، شناخته شده و پرمصرف هستند. تحقیقات اولیهای که در مورد تأثیر کپسول روغن ماهی بر روی بیماران مبتلا به قلب و عروق صورت گرفت، حاکی از آن بود که مصرف این خوردنی افزودنی عوارض بیماری آنها را کمتر میکند.بررسی تأثیر مصرف کپسول روی 21 هزار نفر
گروهی از این داوطلبان کپسول امگا 3 و گروه دیگر کپسولهای پلاسبو یا بیاثر مصرف کردند. داوطلبان و پزشک آنها، هیچکدام اطلاع نداشتند چه کسی چه نوع کپسولی دریافت کرده است.در این 14 تحقیق حدود 21 هزار فرد بیمار داوطلب شرکت کردند که در زمان آغاز تحقیق، میانگین سنی آنها 63 سال بود. 5/78 درصد داوطلبان مرد بودند.بررسی نتیجه این 14 تحقیق نشان میدهد که مصرف کپسول امگا 3 تأثیری در پیشگیری از سایر عوارض بیماریهای قلب و عروق از جمله سکته قلبی نداشته است.البته این جمعبندی مورد تردید گروه دیگری از پژوهشگران است که معتقدند تیم پژوهشی کره جنوبی دو تحقیق بزرگ در زمینه تأثیر مصرف کپسول روغن ماهی را نادیده گرفته است. این دو تحقیق که سالها پیش صورت گرفتند، از تأثیر مثبت این افزودنی خوراکی خبر دادند.دلیل اثربخش بودن کپسول در تحقیقات نخستین
در دو تحقیق پیشین حدود 30 هزار فرد داوطلب شرکت داشتند. البته نکته قابل ذکر اینجاست که در این دو تحقیق گروه کنترل وجود نداشته است. گروه کنترل، گروهی است که داروی پلاسبو مصرف میکند. پژوهشگران کره جنوبی میگویند فقدان گروه کنترل، نتیجه تحقیق را تحت تأثیر مثبت قرار میدهد. از آن گذشته در این تحقیق بیمارانی که کپسول روغن ماهی مصرف کردند حال عمومی بهتری داشتند اما در نهایت اثر چشمگیری در بهبود کلی وضعیت آنها مشاهده نشده است. توضیح علمی تفاوت نتیجه این دو تحقیق با تحقیقات تازه هم به عقیده پژوهشگران کره جنوبی میتواند این باشد که آن زمان کپسولها موثر بودند اما با گذشت زمان این اثر کمرنگ شده است. دلیل این مسئله هم اینجاست که بیماران قلب و عروق امروزه داروهای بیشتری مصرف میکنند، به ویژه داروهایی که از بروز سکته قلبی پیشگیری میکنند.در تحقیقات نخستین، تنها 5 درصد از داوطلبان از این داروها که کلسترول خون را نیز کاهش میدهد استفاده میکردند. اما در تحقیقات تازه حدود 85 درصد از داوطلبان چنین داروهایی مصرف میکردند.پژوهشگران بر این باورند که مصرف کپسولهای روغن ماهی همراه با این قرصها تأثیر چندانی در حفظ سلامت فرد ندارد.در نهایت باید این نکته را اضافه کرد که هرچند اثر مثبت این کپسولها در هیچ تحقیقی ثابت نشده است اما مدرکی هم دال بر زیانبخش بودن آنها در دست نیست.با این حال پژوهشگران توصیه میکنند به جای اکتفا به کپسول روغن ماهی، ماهی جایگزین گوشت قرمز شود و هفتهای دو بار ماهی مصرف شود. به کسانی که علاقهای به ماهی ندارند، مصرف گردو، سویا، روغن کلزا یا بذر کتان توصیه میشود.
پس این دکتره چی میگه؟؟
منبع:شب امتحان، قرص ريتالين و باقي قضايا
سوءمصرف ريتالين
باتوجه به اينكه مشكل تمركز كودكان بيشفعال دير بهبود مييابد، بديهي است كه پسر يا دختر 16 ساله ديگر براي كنترل علائم پرتحركي، به مصرف دارو نياز ندارد ولي براي مطالعه درسها در سال تحصيلي، ممكن است به مصرف ريتالين نياز پيدا كند. البته با توجه به اينكه در سنين نوجواني بايد مراقب مصرف اين دارو باشيم، اين كار حتما بايد زيرنظر پزشك با كنترل والدين در موارد خاص انجام شود. در اين صورت مشكلي ايجاد نخواهدشد.
لازم است بدانيد هر دارويي در صورتي كه تحتنظر پزشك و براي درمان اختلالي خاص مصرف نشود، امكان دارد اعتياد و سوءمصرف ايجاد كند. ريتالين هم همينگونه است و در صورتي كه نوجوان يا فرد بزرگسالي آن را به مقدار زياد روزانه مصرف كند، حتما دچار سوءمصرف ميشود و در مواردي اعتياد به آن هم ممكن است اتفاق بيفتد.
متاسفانه گاهي ورزشكاران ريتالين را سوءمصرف ميكنند تا انرژيشان براي ورزش افزايش يابد. دانشجويان هم شبهاي امتحان به آن پناه ميبرند اما اين كار كاملا اشتباه است. اين سوءمصرفها باعث شده رسانهها درمورد اين دارو تبليغات منفي كنند اما اين تبليغات باعث شده پدر و مادرهايي هم كه فرزندشان دچار بيشفعالي و كمبود تمركز است، تحتتاثير قرار بگيرند و به شدت نگران مصرف ريتالين فرزندشان شوند اما اين دارويي است كه روانپزشكان كودك به صورت قانوني و علمي براي اين بچهها تجويز ميكنند و مقادير آن تحتكنترل است.
حرف آخر
ريتالين؛ داروي موثري كه بدنام شده است!
ريتالين ميتواند كمك كند كودك مبتلا به اختلال کم توجهي بيشفعالي، تمركز بيشتري داشته باشد. البته اين دارو فقط بخشي از برنامه درماني در چنين كودكاني به شمار ميرود و در كنار آن مشاوره و ساير درمانها هم لازم است. مكانيسم اثر اين دارو، افزايش «دوپامين» (يك پيامرسان عصبي) در مغز است، اما متاسفانه از سالها پيش، استفاده از آن براي افزايش تمركز، در دانشآموزان و دانشجويان كه شب امتحان ميخواستند به مدت طولاني بيدار بمانند، رواج يافت و بدون توجه به عوارض و خطرهاي مصرف، از آن استفاده ميكردند. به حدي كه ريتالين، «قرص شبامتحان» نام گرفته و مصرف آن بهخصوص در زمان امتحانها افزايش پيدا ميكند. البته ريتالين هم در ايران و هم در ساير كشورها، جزو داروهاي كنترل شده است و آن را به تعداد محدود در اختيار بعضي داروخانهها قرار ميدهند و فقط با نسخه روانپزشك قابلتهيه است، اما متاسفانه با وجود همه اين محدويتها، سوءمصرف آن در ميان جوانان شايع است. استفاده از اين دارو بدون توصيه پزشك ميتواند عوارض غيرقابل جبراني داشته باشد، عوارضي مانند افزايش ضربان قلب، سردرد و تهوع، افزايش فشارخون، توهم و تشنج.
به علاوه، بدن به اين دارو وابسته ميشود و به مصرف مقادير بيشتر نياز خواهدداشت، اما مصرفكنندگان غيرقانوني اين دارو از عوارض سوء و اعتيادآور آن بيخبرند. افزايش سوءمصرف داروي ريتالين، باعث شده اين دارو،ميگنا دات آي آر، در صورت تجويز صحيح بهوسيله پزشك نيز باعث نگراني خانوادهها شود، اما بايد گفت ريتالين داروي بسيار كارآمدي در درمان كودكان بيشفعال است و اگر بهوسيله پزشك متخصص تجويز شده باشد، جاي هيچ نگراني وجود ندارد و ميتواند تا 70درصد مشكلهاي تمركزنداشتن را در كودكان با اختلال کم توجهي بيشفعالي رفع كند. البته اين دارو همانند ساير داروها ميتواند عوارضي داشته باشد يا مصرف آن در مواردي با احتياط همراه باشد.
سازمان غذا و داروي آمريكا اطلاعات مهمي را در رابطه با ريتالين منتشر كرده كه بسياري از آنها در كتابهاي دارونامه جمهوري اسلامي ايران نيز ذكر شده است. شايعترين موارد احتياط هنگام مصرف ريتالين از اين قرارند:
1. مشكلهاي قلبي: اگر كودك مشكل قلبي يا فشارخون بالا دارد، به پزشك اطلاع دهيد. پزشك معمولا قبل از شروع درمان با ريتالين و هنگام درمان، فشارخون و ضربانقلب را كنترل ميكند. در طول مدت مصرف دارو نيز اگر كودك علائمي از مشكلهاي قلبي (درد قلبي، كوتاهي تنفس) را نشان داد، به پزشك اطلاع دهيد.
2. مشكلهاي رفتاري: اگر كودك بعد از مصرف ريتالين، رفتارهاي بدتر، پرخاشگريهاي جديدتر يا شديدتر نشان داد يا چيزهايي كه وجود ندارند، ديد يا شنيد، بايد بلافاصله به پزشك اطلاع دهيد.
3. مشكلهاي جريان خون در انگشتان: گاهي انگشتان دست و پا سرد، بيحس، دردناك يا قرمز يا آبيرنگ ميشوند. اگر چنين علائمي را ديديد، به پزشك اطلاع دهيد. بعضي افراد هم نبايد ريتالين مصرف كنند (موارد منع مصرف) مانند بيماران با مشكل چشمي گلوكوم، افراد در شرايط اضطراب شديد، فشارخون بالا، تيكهاي حركتي و كودكان زير 6 سال.
هشدارها
اين دارو در بيماران مبتلا به صرع با احتياط مصرف شود. اگر بعد از يك ماه مصرف مقدار مناسب دارو، بهبود حاصل نشد، بايد مصرف را قطع كرد. اين دارو را نبايد براي درمان خستگيهاي مفرط طبيعي مصرف كرد.چون احتمال سوءاستفاده و وابستگي به دارو وجود دارد، مصرف آن بايد تحتكنترل باشد. نياز بيمار براي ادامه درمان با اين دارو بايد مرتب ارزيابي شود، گاهي در هنگام تعطيلات كاهش مقدار مصرف توصيه ميشود.
There is enough light for one who wants to see
___________________
...Chemistry : Chem is Try
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)