درود دوست عزیز،من لیسانس علوم ازمایشگاهی دارم(سمنان روزانه)،اگر به امید تاسیس ازمایشگاه میخوای بری که بیخیال شو،چون که برای تاسیس ازمایشگاه یا باید پزشک متخصص پاتولوژی باشی یا اینکه سه تا دکترای مختلف علوم آزمایشگاهی با هم جمع بشین و آزمایشگاه بزنین مثلا یه بیوشیمیست یه هماتولوژیست و یه میکروبیولوژیست،یا اینکه تو سرمایه بذاری یه مسئول فنی پاتولوژیست استخدام کنی(واسه این مورد اخر نیازی ب درس و دانشگاه ندارین اون پاتولوژیست مسئول ازمایشگاه هست فقط شما پولشو میگیرین)
این برای آزمایشگاه طبی معمولیه،البته قرار بود یه قانونی تصویب بشه که تکی هم بتونی ازمایشگاه بزنی ولی نمیدونم تصویب شد یا نه(تحقیق کن)
اگه دکترای ژنتیک بگیری میتونی آزمایشگاه ژنتیک بزنی ولی اینم توجه داشته باش که واسه ارشد فقط 30 نفر از کل ایران میگیرن و برای تاسیس هم سرمایه سنگینی میخواد البته وام هم میدن(اینم پزشکا معمولا نمیزارن بزنی به خاطر مافیایی که وجود داره با احترام به همه عزیزان پزشک)بری بیمارستان میفهمی کلا همه چی تحت قدرت پزشکاست،ولی خب اگر بتونی بزنی درامد نجومی داره جوری که تو ازمایشگاه خودم دیدم 5تا دستگاه پول شمار داشتن
این واسه ازمایشگاه و دکترا،واسه تاسیس ازمایشگاه هم اگر همه چیو دست دوم بخرید حداقل 100 میلیون سرمایه میخواد،اینو میگم یعنی دستگاه شمارش سلولی که مثلا خوبش حدود 300 میلیونه شما دست دوم حدود 20 تومن بخری و بقیشم همین طور،قلواقع داغون ترین دستگاه با نازل ترین کیفیت
برای لیسانس و ارشد کار توی بیمارستان حدودا ماهی دو تومن درامد داره تا دو و نیم هم هست ولی خب شیفت شب و این مسائل هم داره
توی مراکز دیگه که ساعت اداری هستن و از شیفت خبری نیست یک و خرده ای
توی ازمایشگاههای خصوصی بخوای کار کنی کلا درامدت مشخص نیست بستگی به صاحب ازمایشگاه داره هرچی حال کنه پول میده،دوست خودم یه جا کار میکنه انقدر دست و دلبازه دکتره حقوق خوبی میده یک و خرده ای واسه روزی 5 ساعت کار،ولی من شنیدم دوشیفت کار 300 تومن حقوق بدن یا نهایتا ماهی 800-900 بدن(این الان خوب محسوب میشه)
بعد اینکه واسه ازمایشگاه هیچ فرقی نداره ارشد داشته باشی چون کار تو رو یه کارشناس و حتی یه کاردان ازمایشگاه میتونه انجام بده حقوقت با اونا فرقی نداره البته بازم بستگی به ازمایشگاه داره،البته اگر ازمایشگاه کارای تخصصی تر تنجام بده احتمالا ارشد بهتره داشته باشی ولی اصولا فرقی نداره واسه کار
اینم در نظر بگیر که واسه دکترا و ارشد علوم میگن دوسال دکترا دو سال ارشد،ولی در عمل خیلی بیشتر میشه،دوست خودم ارشد تهران میخونه میگه راحت سه سال و نیم طول میکشه و دکترا هم اگه وارد بحثای تحقیقاتی بشی 5 سال
بازار کار خوبی داشت قبلا ولی الان تعداد دانشجوها به لطف دانشگاه ازاد چند برابر شده و حتی واسه طرح نیروی انسانی بسته به شهرتون امکان داره تا یه سال تو نوبت باشین(طرح اجباریه پسرا اگه سربازی داشته باشن میرن خدمت اگر نداشته باشن میرن طرح،دخترا هم که باید برن طرح تا مدرکشونو بگیرن)البته توی طرح هرجا باشین عین کارمندان اونجا حقوق و مزایا دارین
اینارو گفتم تا با چشم باز تصمیم بگیرین و مثل ماها به امید آزمایشگاه نیای علوم آزمایشگاه
در پایان این که خودم میخوام دوباره کنکور بدم بعد سربازیم اینا اطلاعات خودم بود بازم سوالی داشتین بگین از استادمون که خودش آزمایشگاه داره بپرسم