خانه شیمی

X
  • آخرین ارسالات انجمن

  •  

    نمایش نتایج: از 1 به 2 از 2
    1. Top | #1
      کاربر باسابقه

      نمایش مشخصات

      بهترین غذای مغز و حافظه چیست؟

      بسیاری از ما احتمالا کمتر به اهمیت غذاهایی که می خوریم در افزایش کارایی ذهن و حافظه مان توجه می کنیم، اما جالب است بدانید که با تغذیه مناسب می توانیم عملکرد مغز خود را افزایش داده و ظرفیت هوشی و حافظه خود را بهبود ببخشیم.
      روش های زیر و استفاده از مواد غذایی که در ادامه مطلب می آید ، به افزایش کارایی مغز و حافظه کمک شایانی می کند؛
      1- در طول روز آب فراوان بنوشید.

      2- جهت اکسیژن رسانی به مغزتان ورزش کنید.

      3- ویتـامین ها و مواد معدنی در رشد و عملکرد صحیح مغزبسـیار حــائز اهمیت می باشند. در این میان ویتامین های b کمـپـلــکس،a ،c ،e و مـواد مـعـدنی سدیم، پـتـاسیم،مـنــیزیم، منگنز، آهن، کلسیم و روی از اهمیت بیشتریبرخوار می باشند.

      4- به منظور افزایش هوشیاری ذهنی خود از ماست کم چرب و شیر بدون چربی استفاده کنید.

      5- کافئین در شکلات، نوشابه های معمولی، چای و قهوه موجود می باشد.

      کافئین سبب افزایش تمرکز، تسریع واکنش ها و روند اندیشیدن می گردد. اما در مصرف آن زیاده روی نکنید. نوشیدن دو فنجان قهوه در روز کافی می باشد. مصرف بیش از 2 فنجان در عملکرد مغز تاثیری نخواهد داشت.

      6- توت فرنگی مصرف کنید.

      7- از مواد غذایی حاوی لسیتین (lecithin) مصرف کنید. لسیتین فسفو لیپیدی است که در عملکرد صحیح مغز نقش دارد. لسیتین در تخم مرغ، لبنیات و گوشت موجود می باشد.

      8- در مصرف گلوکز (قند) توازن برقرار سازید. منبع اصلی انرژی مغز از گلوکز می باشد. نواسانات شدید گلوکز در خون می تواند منجر به سرگیجه، تشنج و غش گردد.

      سعی کنید کربوهیدرات ها را عصر هنگام مصرف کنید تا شب راحت به خواب روید.



      9- از آنجایی که %60 مغز از چربی تشکیل شده است بنابراین مصرف اسیدهای چرب همچون امگا 3 (omega 3) در عملکرد بهینه مغز نقش حیاتی دارد. امگا 3 در ماهی به وفور یافت می شود.

      فقدان امگا 3 موجب کاهش ضریب هوشی، کاهش قدرت حافظه و افسردگی می گردد.
      10- پروتئین ها را حتما در رژیم غذایی خود بگنجانید. زیرا در عملکرد صحیح نورونهای مغز حیاتی میباشند.

      11- اندیشیدن یک فرایندی زیست شیمی می باشد. برای آنکه سلول های مغزی قادر باشند با یکدیگر ارتباط برقرار سازند نیاز به انتقال دهنده های عصبی و یا همان نورو ترنسمیترها دارند. این انتقال دهنده های عصبی به عنوان حامل، پیام یک نورون را به نورون دیگر منتقل میکنند.

      انتقال دهنده های عصبی از اسیدهای آمینه تشکیل یافته اند. مهمترین انتقال دهندگان عصبی سیستم عصبی استیل کولین، دوپامین و سروتونین نام دارند. بنابراین وجود این مواد در عملکرد مغز شما بسیار حیاتی می باشند.

      زرده تخم مرغ، بادام زمینی، جگر، گوشت، ماهی، شیر، پنیر و سبزیجات غنی از استیل کولین می باشند. پروتئین های گوشت، شیر، سویا، ماهی و آجیل نیز غنی از دوپامین می باشند. کربوهیدرات های سیب زمینی، ماکارونی، نان و غلات نیز غنی از سروتونین می باشند.

      * کاهش ویتامین b1 (تیامین) میتواند منجر به سردرگمی و گیجی گردد. این ویتامین در سبوس گندم، حبوبات، آجیل، غلات و گوشت موجود می باشد.

      * ویتامین b2 (ریبوفلاوین) به افزایش قدرت حافظه شما کمک شایانی می کند. این ویتامین را می توانید در جگر، شیر، بادام، سبزیجات سبز رنگ، نان و غلات بیابید.

      * ویتامین b6 (پیریدوکسین) حافظه درازمدت را بهبود می بخشد. این ویتامین در غلات، نان، اسفناج و موز موجود می باشد.
      * برای تامین ویتامین a از کاروتن موجود در سبزیجات برگدار سبز رنگ و میوه های زرد و نارنجی رنگ استفاده کنید.

      * آهن (گلبول قرمز را قادر می سازد تا اکسیژن را به سرتاسر بدن انتقال دهد) در سبزیجات برگ دار سبز رنگ، کشمش، بادام زمینی، تخم مرغ، جگر، گوشت و سویا موجود می باشد.

      * برای بهبود حافظه و به ویژه تمرکز خود روی مصرف کنید. روی در غذاهای دریایی مانند ماهی و صدف خوراکی، غلات و حبوبات موجود می باشد.

    2. Top | #2
      کاربر نیمه فعال

      نمایش مشخصات
      حل کردن جدول هم توصیه میکنم

      دیگه دارم به اخر میرسم




    آخرین مطالب سایت کنکور

  • تبلیغات متنی انجمن