ميوه اي بي نظير براي سلامتي دستگاه گوارش

قدس آنلاين- مريم سادات كاظمي:‌ " آلو خشك"‌ را بايد يكي از بهترين انواع ميوه هاي خشك دانست كه نه تنها مي تواند ميان وعده اي سالم باشد بلكه در تركيب بسياري از غذاها نيز كاربرد دارد. امروزه خواص بسيار آن شناخته شده است و به همين دليل بهتر است حتما در برنامه غذايي گنجانده شود.



ارزش غذايي آلو خشك


به گزارش سرويس بهداشت و سلامت قدس آنلاين؛ تركيبات موجود در آلو خشك تقريبا مشابه آلو است با اين تفاوت كه مقدار قند بيشتري دارد. مزيت حالت خشك اين است كه در تمام فصول سال قابل مصرف است. آلو خشك سرشار از ريز مغذي هايي است كه از جمله عبارتند از:

  • فيبرها و ويتامين هاي B2، B3 ، B6، ‍C و K
  • سوربيتول موجود در آن به تنظيم متابوليسم قند خون كمك مي كند و كيسه صفرا و عملكرد روده ها را تحريك مي كند. بايد خاطر نشان كرد كه آلو خشك يكي از معدود گياهان حاوي اين تركيب است.
  • پتاسيم ( خواص ادرار آوري دارد)
  • آنتي اكسيدان ها: فلاونوئيدها و اسيدهاي فنوليك
  • آهن و مس
  • منيزيوم و منگنز

جالب است بدانيد كه آلو خشك يكي از پنج ميوه سرشار از آنتي اكسيدان است.
خواص آلو خشك بر سلامتي
توصيه مي شود آلو و آلو خشك حتما در برنامه غذايي گنجانده شود زيرا خواص آن بر سلامتي كاملا تاييد شده است. با اين حال افرادي كه از سندروم روده تحريك پذير و سندروم آلرژي دهان رنج مي برند بهتر است پيش از مصرف با پزشك مشورت نمايند. از جمله اين تاثيرات مثبت مي توان به موارد زير اشاره كرد:

  • آنتي اكسيدان قوي: آلو خشك به مقابله با پيري سلول ها در نتيجه تاثير راديكال هاي آزاد و استرس اكسايشي كمك مي كند.
  • ملين: از تاثير بي نظير آلو خشك بر عملكرد سيستم گوارش و روده ها نبايد غافل شد. اين ميوه همچنين مانع از ايجاد يبوست مي شود.
  • كاهش كلسترول بدن خون (LDL) و پيشگيري از افزايش آن
  • نقش مؤثر در مقابله با بيماري هاي قلبي عروقي
  • محافظت از تراكم توده استخوان و پيشگيري از پوكي استخوان

همچنين بايد اشاره كرد كه آلو در برابر خطر بعضي از سرطان ها مفيد است زيرا بر اساس تحقيقات آزمايشگاهي مانع از تكثير سلول هاي سرطاني مي شود. آلو خشك مي تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را نيز كاهش دهد.