ایل افزایش فشارخون
- چاقی
هرچه میزان افزایش وزن بیشتر باشد خطرابتلابه فشارخون هم افزایش میابد.افزایش فشارخون درافرادچاق حدود6 برابرافرادی است که وزن طبیعی دارند.
مصرف نمک طعام
سدیم یکی از موادمعدنی مورد نیاز بدن میباشد.این ماده ازطریق غذاهای حیوانی ونمک طعام به بدن میرسد.معمولا غذاهای گیاهی مقد ارسدیم کمی دارند.
افزایش مصرف سدیم باعث افزایش فشارخون میشود .نمک طعام دارای بیشترین مقدارسدیم میباشد(40%وزن نمک طعام)
افزایش میزان مصرف چربی ها
مصرف زیاد چربی به خصوص چربی های اشباع شده مانند چربی های حیوانی وروغن های جامد باعث بالارفتن فشارخون میشود.
افزایش چربی خون به خصوص افزایش کلسترول که نوعی چربی است باعث سخت شدن رگهای خونی میشود.این عامل باعث افزایش فشار خون میشود.
فشارهای عصبی
فشارهای روحی وحالتهای هیجانی عصبانیت خستگی فکری گرفتاری و....ازجمله مهمترین علتهای افزایش فشارخون میباشد.
وراثت
افرادی که والدینی با فشار خون بالا دارند امکان بیشتری داردکه به افزایش فشارخون مبتلا شوند.این افراد باید بیشتر ازسایر افراد نکاتی مانند کاهش مصرف چربی،کاهش مصرف نمک،ترک سیگار،انجام ورزش و....را رعایت کنند.
افزایش سن
هرچه سن بالاتر برود،احتمال افزایش فشارخون بیشتر میشود.افراد بالای 55سال ،بیشتر در معرض افزایش فشار خون میباشند.
کم بودن تحرک
افرایش فعالیت جسمی باعث میشود تاحساسیت سلولهابه انسولین بیشترشودوبه این شکل بدن شخصی که ورزش میکندوفعالیت بدنی زیادی دارد،مقدار کمتری انسولین ترشح میکند.
افزایش انسولین درخون،باعث افزایش بازجذب سدیم ازکلیه ها شده،فشارخون رابالا
میبرد.همچنین فعالیت شدید سبب میشود که میزان عرق کردن بدن افزایش یابد.همراه عرق ،سدیم فراوانی دفع میگردد.به این شکل افرادی که فعالیت بدنی کمی دارند،بیشتردچارافزایش فشارخون میشوند.
منبع:
پزشک آنلاین - بزرگترین شبکه اطلاع رسانی و مشاوره پزشکی به زبان فارسی