سلام
دوستان یک سوال مگر ما قندکافت رو جز تخمیر حساب میکنیم؟مگ تخمیر از پیرووات شروع نمیشه پس چرا قلم چی گفته atpتولید میکنه
سلام خوبین؟
بله قندکافت و تولید پیرووات جزء تخمیر هم محسوب میشن ...
اینطور بگم که سلول قبلش مقدار اکسیژن رو بررسی میکنه بعد قندکافت شروع میشه ...
ص۷۳ زیست دوازدهم : تخمیر الکلی و لاکتیکی مانند تنفس هوازی با قندکافت آغاز میشوند و پیرووات ایجاد میکنند.
حتی تو شکل های ۱۰ و ۱۱ هم مشخصه چون تخمیر رو از قندکافت به بعد کشیده
مقایسه تنفس هوازی با تخمیر الکلی و لاکتیکی
در هر 3 فرایند مولکول n a d+ و همچنین a t p هم تولید میشه و هم مصرف میشه.
در هر 3 فرایند مرحله گلیکولیز خواهیم داشت
در هر 3 فرایند ساخت a t p در سطح پیش ماده است
اگه جوابم ناقص بود یا اشکالی داشت یا مبهم بود لطفا بگین
خوشحالم که هوا خنکه ...
خيلی خوشحالم که تنها دلیل خوشحالیم فقط هوای خنکه
خوشحالم که هوا خنکه و تونستم بهونه پیدا کنم خوشحال بشم
ویرایش توسط Zahra_xx_m : 20 اسفند 1401 در ساعت 07:37
سلام
یهو یه سوال برام پیش اومد
ماهیچه ها (قلبی و صاف و مخطط) یا منقبض میشن یا استراحت؟ منبسط نمیشن؟ منظورم اینه نسبت به حالت 0 یا استراحت گشاد تر هم میشن؟
خوشحالم که هوا خنکه ...
درور ، میتونیم بگیم اپی نفرین و نور اپی نفرین از طریق تنظیم شیمیایی و مراکزی عصبی از طریق سمپاتیک و پاراسمپاتیک با گشاد کردن نایژک ها باعث افزایش هوای مرده میشن؟
هر چه آیَد به سَرم باز بــگویم گُذَرَد وای از این عمر که با میـگُذَرَد میـگُذَرَد
سلام
روز بخیر
ممکنه صحیح یا غلط بودن گزاره های زیر رو با دلیل مشخص کنین؟ ممنونم
- هنگام تابش نور تمام رنگیزه های تیلاکوئیدها الکترون برانگیخته ایجاد میکنند.
- هنگام تابش نور به هر رنگیزه موجود در غشای تیلاکوئید، تمام الکترون های آن برانگیخته میشوند.
- هنگام تابش نور به هر آنتن موجود در غشای تیلاکوئید، تمام الکترون های آن برانگیخته میشوند.
- در هر تیلاکوئید فقط یک عدد از هر فتوسیستم 1 و 2 مشاهده میشود.
- مرکز هر فتوسیستم در هر زمان حداکثر میتواند یک الکترون داشته باشد.
- الکترون های حاصل از تجزیه آب همزمان به فتوسیستم 2 منتقل میشوند.
- تجزیه آب در طی فرایندی مرتبط با نور صورت میگیرد.
- آنتن ها انرژی نور را همواره به سمت بالا منتقل میکنند.
- در زنجیره انتقال الکترون میتوان مولکولی دارای نقش آنزیمی را مشاهده کرد.
- میتوان بیان داشت که هر مولکول nadph تولید شده در طی واکنش های نوری، همواره از انتقال یک الکترون در این واکنش ها به وجود آمده است.
- هر مولکول 3 کربنی 2 فسفاته در چرخه کالوین قادر است از انرژی nadph استفاده کند.
- میتوان در 2 قسمت جداگانه از بستره شاهد اسیدی شدن محیط بستره بود.
- در چرخه کالوین شکسته شدن پیوند بین فسفات و کربن میتواند دیده شود.
- درصورتی که تمام اکسیژن محیط از گیاهی دارای قابلیت فتوسنتنز گرفته شود، سرعت فتوسنتز در گیاه به بیشترین حد خود میرسد.
- هرچقدر اکسیژن در دسترس گیاه دارای قابلیت فتوسنتز افزایش یابد این فرایند با سرعت فتوسنتز گیاه مذکور همواره رابطه ای عکس دارد.
عرق صبر، محال است که گوهر نشود؛
میرسد ذره به خورشید بلند آخر کار...
سلام
بله ولی فکر نکنم بخاطر گشاد کردن نایژک باشه .
با توجه به چیزی که تو کتاب نوشتم دارم جواب میدم امیدوارم درست باشه
حجم هوای مرده در یک فرد تقریبا ثابته مگر اینکه از دوران نوزادی تا بلوغ رو بخوایم مقایسه کنیم
این حجم در یک فرد معین و در یک زمان ثابت است
و در حدود ۱۵۰ میلی لیتر
....
حجم هوای مرده در هر تنفس ثابته ولی مقدار هوای مرده در هر دقیقه به تعداد تنفس در هر دقیقه بستگی داره
و خب اینطور میشه گفت که چون ضربان قلب رو افزایش میده باعث افزایش مقدار هوای مرده میشه نه بخاطر گشاد شدن
اگه جوابم ناقصه یا اشتباهه یا مبهمه لطفا بگین
خوشحالم که هوا خنکه ...
سلام روزتون بخیر
۱ . غلط ... اولا اینکه موقع تابش نور ممکنه برانگیخته بشه حتمی نیست...ثانیا در شکل ۵ صفحه ۸۲ یکی از مولکول های رنگیزه الکترونش برانگیخته نیست. نیازه عکسشو بفرستم؟
۲. غلط.. باز هم میگم ممکنه برانگیخته بشه حتمی نیست...ثانیا همه الکترون ها که برانگیخته نمیشن وگرنه تیلاکوئید متلاشی میشه کلا
۳. غلط باز به دو دلیلی که تو دومی گفتم
۴. من درست در نظر میگیرم
۵. غلط . منظورش اگه مرکز واکنش باشه که اشتباهه چون بالاخره اتم و عنصر و مولکول در ساختارش هستن و اونا هم الکترون دارن اگه منظورش شکل ص۸۳ باشه هم بازم اشتباهه چون الکترون های حاصل از تجزیه آب دوتا هستن
تااینجا درست گفتم؟
خوشحالم که هوا خنکه ...
نه من افزایش هوای مرده مدنظرم بود ، تو ایکیو دیدم نوشته بود هوای مرده به ورزش و ... ربطی نداره ، فقط سطوح غیر موثر در تبادل گازهای هوا باعث ایجاد هوای مرده میشه، خوب اپی نفرین و نور اپی نفرین هم باعث افزایش سطوح غیر موثر در تبادل یعنی نایژکها میشن ، پس میتونیم بگیم سوال من درسته؟
هر چه آیَد به سَرم باز بــگویم گُذَرَد وای از این عمر که با میـگُذَرَد میـگُذَرَد
۶. غلط . با توجه به شکل همزمان وارد نمیشن پشت سر هم وارد میشن اونطور که نمودار کتاب و کمپبل و... کشیدن میگم
۷. درست. . یجای کتاب گفته تجزیه آب بخاطر فرایند هایی هست که به نور مرتبطه و ما تجزیه نوری آب میگیم شایدم اشتباه متوجه شدم
۸.غلط . اولا متوجه نمیشم منظور شو اگه چیزی باشه که من فکر میکنم میشه گفت ممکنه چیزی که منتقل میشه اصلا انرژی نباشه و الکترون باشه ... و یا اینکه اگه شکل کتاب رو نگاه کنین الکترونی که برانگیخته میشه از مدارش خارج میشه و انرژی رو به الکترونی منتقل میکنه که پایین تره ← شکل دوم از بالا ص ۸۲
۹. درست . ساختار آخری ینی ساختار دوم بعد فتوسیستم اول که باعث کاهش n a d p+ میشه نقش آنزیمی داره
شایدم نداره من تصور میکنم
بقیشو آرنولد میاد میگه
اگه جوابم ناقص بود مشکل داشت یا مبهم بود لطفا بگین
خوشحالم که هوا خنکه ...
ویرایش توسط Zahra_xx_m : 21 اسفند 1401 در ساعت 19:54
تا جایی که من میدونم نمیشه
حجم هوای مرده مقدار به نسبت ثابتی هستش
الآن ینی چیزی ک من میگم رو آیکیو نقض میکنه؟ چرا آخه؟
بعد دقیقا برعکس وقتی ورزش کنیم تعداد تنفس در واحد دقیقه بیشتر میشه و هوا نمیتونه به شش برسه
نگاه کن من منظورم تاثیر نو اپی نفرین بصورت غیر مستقیم اینطوری
آخه اپی نفرین و نوراپی نفرین چقد نایژک رو گشاد میکنن که بخواد حجم مرده رو زیاد کنه
خوشحالم که هوا خنکه ...
حجم هوای مرده رو یک سوم هوای جاری میگیرن
وقتی فرد ب دلایلی مثل بعضی بیماریها یا شرایط خاص حجم هوای جاریش تغییر کنه هوای مرده هم تغییر میکنه
اپی نفرین و مواد این چنینی تاثیر آنچنانی نمیذازن رو هوای جاری
فقط حجم وارد شده ب ریه در دقیقه رو میشه گفت بیشتر میکنن چون حجم وارد شده ب حبابکها رو زیاد میکنن
واسه همینه میگن حجم هوای مرده حدود ۱سوم جاریه ن ب طور مطلق فلان مقدار
آن خیالِ او بُوَد از اِحتیال
مویِ اَبرویِ وِیَست آن نَه هلال
مدح تو گویم برون از پنج و هفت
بر نویس اکنون دَقوقی پیش رفت![]()
در حال حاضر 9 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 9 مهمان)