زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، اظهار داشت: برخی مواد غذایی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و فرد را در برابر سرطان محافظت می‌کنند، مواد مغذی چون آنتی‌ اکسیدانها، ویتامین a و بتاکاروتن، ویتامین‌های e,c و سلنیوم از این دست مواد غذایی هستند. آنتی‌ اکسیدان‌ها موادی هستند که مانع از آسیب سلول‌ها و بافت‌ها شده و می‌توانند از بروز تغییرات سلول‌های بدخیم جلوگیری کنند. میوه‌ و سبزی بهترین منابع آنتی‌اکسیدان‌هایی چون بتاکاروتن(رنگدانه‌های گیاهی)، ویتامین e,c هستند. برای تأمین این ماده لازم است مصرف میوه و سبزی جایگزین مکمل‌ها و ویتامین‌ها گردد.


وی ادامه داد: ویتامین a و بتاکاروتن که در منابع غذایی گیاهی و حیوانی موجود است، برای حفظ سلامت بافت‌ها ضروری بوده و خطر سرطان را کاهش می‌دهد.گرچه مصرف سبزی‌های برگ سبز و زرد و میوه‌های رنگی حاوی بتاکاروتن (اسفناج، هویج، مرکبات، زردآلو، طالبی و انبه) می‌تواند کمک کننده باشد اما از مصرف مکمل‌های بتاکاروتن به مقدار زیاد باید خودداری شود چرا که مصرف بیش از اندازه آن خطرناک و مضراست.


عبداللهی خاطر نشان کرد: ویتامین c در بسیاری از میوه‌ها‌ و سبزیجات خصوصاً مرکبات وجود دارد میان مصرف این ویتامین و کاهش خطر بروز سرطان رابطه وجود دارد اما مصرف ویتامین ث به صورت مکمل باعث کاهش خطر بروز سرطان نشده است.


گفتنی است، که ویتامین e یا آلفا توکو‌ فرول‌ نیز فعال‌ترین نوع ویتامین e و یک آنتی اکسیدان قوی است. روغن جوانه گندم و آفتابگردان، مغزها چون بادام و سبزی‌های برگ سبز از منابع ویتامین e هستند.