تا می‌توانید مصرف سبزی‌پلو ماهی به‌ویژه ماهی آب‌پز را افزایش دهید.

  • ماهی به دلیل داشتن امگا 3 فراوان سبب افزایش قدرت حافظه و یادگیری و کاهش خستگی می‌شود. ضمناً ماهی منبع بسیار خوب «روی» است که سبب افزایش توان یادگیری و تقویت نیروی دفاعی بدن می‌شود. (ماهی، روغن سویا، کنجد، گردو از منابع خوب امگا 3 هستند.)
  • سعی کنید در غذاهای‌تان از زنجبیل استفاده کنید؛ زیرا سبب افزایش قدرت تمرکز و کاهش خواب‌آلودگی می‌شود.
  • از مصرف بی‌رویه‌ی انواع مواد کافئین‌دار و انواع نوشابه‌های گازدار و چای سیاه خودداری کنید؛ زیرا باعث کم‌خوابی می‌شود و کم‌خوابی زیاد باعث کاهش قدرت یادگیری و توان حافظه می‌شود.
  • سعی کنید از منابع سرشار از ویتامین e (مانند انواع آجیل، انواع جوانه‌ی غلات، سویا، ذرت) استفاده کنید؛ چون سبب افزایش اکسیژن‌رسانی به مغز و خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد بدن می‌شود و به یادگیری کمک می‌کند.
  • حتماً صبحانه بخورید. خوردن صبحانه مانع سستی، بی‌‌حالی، خستگی، عصبانیت، بی‌حوصلگی، کاهش حافظه و افت قند خون می‌شود. سعی کنید در وعده‌ی صبحانه، غذاهای سنتی مثل نان و پنیر و گردو، عسل، مربا، شیر و گاهی عدسی و حلیم میل کنید. از خوردن قندهای ساده نظیر انواع کیک خودداری کنید؛ زیرا علاوه بر این‌که اثر مفیدی بر کارایی مغز ندارند، سبب افزایش سطح قند خون می‌شوند که در نتیجه سطح انسولین بالا می‌رود و سبب هدایت قند به درون سلول و در پی آن افت خون می‌شود که نتیجه‌‌ی آن احساس خستگی و بی‌حالی فرد خواهد بود.
  • در ایام نوروز مراقب باشید به هیچ وجه پرخوری نکنید؛ چون پرخوری علاوه بر افزایش وزن، سبب اختلال در تمرکز می‌شود. هم‌چنین کم‌خوری زیاد سبب کاهش توان فکری خواهد شد.
  • مصرف عسل به‌ویژه به همراه کنجد در این دوران به تقویت حافظه و به خاطر سپردن مطالب درسی کمک می‌کند.
  • برای داشتن خواب راحت قبل از خواب یک لیوان شیر گرم میل کنید. انجام این کار در شب‌های قبل از آزمون ضرورت دارد.