به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی هلث، برخی از متخصصان تغذیه دانشگاه بیرمنگهام در آمریکا می گویند : بسیاری از مواد مغذی گیاهان نسبت به مواد مغذی موجود در محصولات حیوانی سخت تر هضم می شود. زیرا فیبر موجود در گیاهان اغلب به طرز خاصی با مواد معدنی ترکیب شده اند که آنها را کمتر در دسترس مصرف بدن قرار می دهد.
مل واکمن متخصص تغذیه و استاد ارشد فیزیولوژی کاربردی دانشگاه بیرمنگام می گوید: حرارت دادن سبزیجات به تجزیه فیبر آنها کمک کرده و مواد معدنی لازم برای هضم آنها را آزاد می سازد.
وی افزود: حرارت دادن سبزیجات اغلب موجب افزایش فواید دیگری در سبزیجات می شود که درشکل خام آنها نمی توان این مواد را به دست آورد.
به گفته ویکمن ، حرارت دادن به گوجه فرنگی موجب افزایش سطح لیکوپن در آن می شود که به کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان کمک می کند.
با این وجود این کارشناس به افرادی که تنها گوجه فرنگی را به صورت پخته مصرف می کنند توصیه کرد که گاهی گوجه فرنگی را به صورت خام نیز مصرف کنند زیرا حرارت دادن به گوجه فرنگی بقیه ویتامین های آن را از بین می برد.
اسفناج مملو از اگزالات است که با سایر مواد معدنی با ارزش مانند آهن و کلسیم ترکیب شده است. فیبر و اگزالات جذب آهن را سخت کنند و باعث می شود که تنها حدود پنج درصد آهن این گیاه سبز جذب بدن شود. حرارت دادن به اسفناج ، میزان اگزالات آن را به 15 درصد کاهش می دهد که این باعث افزایش میزان جذب آهن می شود.
با این وجود باید توجه داشت که پخت بیش از حد اسفناج موجب از بین رفتن سایر مواد معدنی آن می شود.
هویج مملو از کارتنوئید است که رنگ نارجی هویج ناشی از آن است . حرارت دادن به هویج موجب افزایش کارتنوئید می شوند که فواید زیادی دارد زیرا خواص آنتی اکسیدانی قوی دارد.
پخت هویج با مایکرو ویو و بخار پز کردن به حفظ مواد مغذی این سبزیجات کمک می کند با این وجود باید در نظر داشت که سبزیجات را باید به هر دو صورت پخته و خام مصرف کرد.
حرارت دادن به مارچوبه به افزایش مواد مغذی این گیاه کمک می کند.
پلی فونل از جمله مواد مغذی موجود در مارچوبه است که دارای آنتی اکسیدان قوی است و در کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و سرطان کمک می کند.پلی فنول همچنین در چای و شکلات نیز یافت می شود.
قارچ نیز گیاه دیگری است که مملو از ویتامین ها و مواد معدنی است و حرارت دادن به آن میزان مواد مغذی آن را افزایش می دهد.