1 ـ گلکلم، منبع ویتامین K
خانواده کلمها و بهطور خاص گلکلم سرشار از انواع آنتیاکسیدانها، بویژه اسید چرب امگا3 است. این سبزی سرشار از سلنیوم و ویتامین K است. این ویتامین یکی از ترکیبهای مهم برای کنترل درد مفصل هاست. از طرفی اسید چرب امگا3 یکی از تاثیرگذارترین آنتیاکسیدانها برای کنترل التهاب مفصل است. سلنیوم از عناصر مهم برای بهبود عملکرد دستگاه ایمنی بدن است. یکی از دلایل ایجاد درد، اختلال در دستگاه ایمنی بدن است. علاوه بر آن، سلنیوم یکی از کوفاکتورهای ضروری (کوفاکتور: اجزای غیرپروتئینی برخی آنزیمها) برای مهار عملکرد «ایندول ـ تریکربنات» است، یعنی یکی از عوامل جلوگیری و بهبود التهاب. این خوراکی باید در برنامه روزانه غذایی افراد مبتلا به التهاب مفاصل قرار گیرد.
بهترین شیوه مصرف: بهصورت خام در سالاد و ماست، به عنوان مخلفات انواع خوراک بهصورت بخارپز.
2 ـ روغن زیتون، منبع اولئوکانتال
این روغن از قدیم در طب سنتی برای درمان التهاب مفصلها به کار میرفت. به این ترتیب که این روغن را به تنهایی یا همراه با کوبیده بعضی از داروهای گیاهی برای درمان استفاده میکردند. خوردن این روغن نیز به رفع التهاب کمک میکند. دلیل آن نیز وجود ترکیبی به نام اولئوکانتال است؛ نوعی استرول گیاهی ضدالتهاب. این ترکیب فعالیت آنزیمهایی که باعث التهاب میشود، مهار میکند. تاثیر ضدالتهابی هر سهونیم قاشق غذاخوری روغن زیتون برابر با 200 میلیگرم ایبوپروفن است. بنابراین با مهار میزان کالری دریافتی، افزودن روغن زیتون به غذای روزانه به کنترل التهاب مفاصل کمک میکند.
بهترین شیوه مصرف: افزودن به سالاد، زیتون همراه با غذا، افزودن روغن زیتون به برنج پس از دم کردن آن.
3 ـ خانواده گیلاسی، منبع لیکوپن
به رنگ سرخ گیلاس و آلبالو دقیق شوید. این رنگ حاکی از آن است که این میوهها سرشار از آنتیاکسیدان لیکوپن است. این آنتیاکسیدان یکی دیگر از ترکیبهای مهم در کاهش و مهار التهاب مفصلهاست. اگرچه حالا فصل گیلاس و آلبالو نیست، بهار و تابستان سال بعد یادتان باشد آلبالو و گیلاس را به سبد میوهتان اضافه کنید. علاوه بر آن این دو میوه آبدار هستند و همین نیز به بهبود عملکرد مفصلها کمک کرده و برای درمان بی خوابی نیز بسیار مفید است.