بهتر است طعم غذاها را کمي تند کرده تا از خواص تند آن‌ها بهره‌مند شويم.
غذاهاي تندي که گاهي اشک ما را درمي‌آورند داراي خواص فراواني هستند که در اينجا به 5 مورد از آن‌ها پرداخته‌ايم:

1- سلامت بهتر قلب: فلفل‌هاي تند از آن جا که اثرات تخريب حاصله از کلسترول بد را در بدن کاهش مي‌دهند مي‌توانند خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي عروقي و نيز سکته مغزي را کاهش دهند.
کپسايسين (فلفل قرمز) با التهاب که عامل اصلي بيماري‌هاي قلبي است، مبارزه مي‌کند.

2- کاهش فشارخون: نتايج بررسي ها نشان مي دهد، در فلفل، ترکيبي وجود دارد که موجب کاهش فشارخون مي‌شود. همچنين در اين بررسي مشخص شد که مصرف فلفل، موجب آرامش رگ‌هاي خوني نيز مي‌شود.

3- کاهش وزن فلفل قرمز: مصرف زياد فلفل مي‌تواند منجر به کاهش چربي‌ها و در نتيجه کاهش وزن شود. تحقيقات مي‌گويد،‌ فلفل‌ها داراي ماده‌اي به نام کپسايسين هستند که داراي خاصيت گرمازايي بوده و پس از هر وعده غذايي با توليد حرارت، بدن را وادار به سوزاندن کالري‌هاي بيشتري مي‌کند.

4- پيشگيري از سرطان: طي يک بررسي صورت گرفته، مشخص شد که کپسايسين موجود در فلفل‌هاي تند، قابليت کشتن برخي از سلول‌هاي سرطاني را دارند.
علاوه بر آن، فلفل‌هاي تند، سرماخوردگي‌هاي معمولي را بهبود بخشيده و از ابتلا به چاقي و همچنين سکته مغزي پيشگيري مي‌کنند.

5- آرامش اعصاب: گفته مي‌شود غذاهاي تند، توليد سرتونين (هورمون‌هاي احساس خوبي) را افزايش مي‌دهند و به اين ترتيب عصبانيت و افسردگي را از بدن دور مي‌کنند.